Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima podnikatelů a živnostníků: Jak změní EET vaše podnikání?

31. 7. 2015
 40 781
28 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Mám platit daně jako všichni normální lidi, jako většina?

B E R U !

Protože v tomto státe platí daně sotva 20% lidí, zbytek jsou čistí příjemci (bohužel tedy disponující ústavní většinou).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

.... nebo masochista, nebo úplný trouba, který politikům a jiným kosočtvercům a juldofuldům sežere úplně všechno.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

http://pravyprostor.cz/neplaceni-dani-neni-zlocinem/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Otázky kolem daní:
http://www.hansuv.net/otazky-kolem-dani

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Proč bych se vůbec měl chtít bavit s ovcí, která touží po tom, aby ovcí byl každý?
Proč bych se měl bavit s někým, kdo propaguje krádež (sebrání peněz někomu proti jeho vůli a bez jasné protihodnoty)?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Uznejte Ústavou danou vedoucí úlohu KSČ a pak se budeme bavit dál!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejen to.

Průběžný důchodový systém v ČR má podle odhadů 4,6 bilionů Kč nekrytých pohledávek. Tedy cca 120% HDP!

To, že se těmto pohledávkám neříká státní dluh, nic nemění na tom, že jsou to dluhy, které vytvořil stát, zčásti velkou krádeží důchodových úspor celé jedné generace v roce 1953, a zčásti prohlubováním vnitřního dluhu v následujících 60 letech.

Jediný způsob, jak stát tyto pohledávky může alespoň nějak plnit, je znemožnit svým občanů vystoupení ze sociálního systému.

Jen považte, jakou dává tento systém vyhlídku dnešním třicátníkům: Po 40 let budete platit třetinu své mzdy, a za to pak dostanete jako důchod na posledních 10 let svého života ekvivalent čtvrtiny vaší mzdy. Odvedete 4 miliony, dostanete tři čtvrtě milionu. Kdo by takovou nabídku s očekávaným výnosem -80% přistoupil dobrovolně?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zkorumpovaným politikům a zlodějům nikdo normální dobrovolně daně neplatí. Je to nemorální.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

jeden přehlédnutý faktor tu je: armáda státních parazitů, kteří takový stav nikdy nedopustí protože by museli začít doopravdy pracovat.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Plaťte daně jako všichni normální lidi a pak se budeme bavit dál.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A take jsme vyvinuli miniaturni GPS chipy, tak je logicke je kazdemu implantovat a bude po problemu s vysetrovanim zlocinu.

A protoze jsme vyvinuli novou generaci plynovych komor, meli bychom je take v masovem meritku nasadit...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A máte to opravdu dobře promyšlené, nepřehlédl jste ještě nějaké jiné faktory?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vyváží se ze sociálního programu. Tedy, že nebudou čerpat žádné sociální dávky, ani důchod. A také do něj nebudou nic platit. Zdravotní pojištění bude nepovinné a prostřednictvím privátních zdravotních pojišťoven, jako to bylo v USA před soudruhem Obamou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vyváží se z pomoci státu? To jako že se odstěhují? Nebo jak jinak zajistí, že nebudou využívat výhod, které jsou budovány z daní ostatních? A které považujete za samozřejmé tak, že je vůbec nevnímáte?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To, že existují technické prostředky pro totální sledování jednotlivých občanů nijak neimplikuje nutnost nebo legitimitu jejich používání.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jasné v čem? Budoucnost, podle mého, zjednoduší vztah dodavatele a odběratele natolik, že nebudou potřeba žádné faktury, natož elektronické. Ostatně, co je komu do toho, že si, například od Vás, koupím třeba 10 štiftů? Vy je vyrábíte a já mám o ně zájem. Zavolám, Vy mi je pošlete a já Vám obratem pošlu na účet peníze. Já potřebuji štifty, nikoliv fakturu a vy peníze ...

Bude-li nějaká vyšší instance potřebovat na něco peníze, tak "nás" o ně požádá a bude-li to v našem zájmu, tak je poskytneme. Na běžný minimalistický provoz bude sloužit jednotná daň, která bude pro každého stejná. Jako je dnes televizní a rozhlasový poplatek. Neplatit budou pouze ti, kteří se, v 18 letech, vyváží z pomoci státu. Tedy, že od státu nikdy nic nedostanou. Na výši jednotné daně se dohodnou lidé v referendu. Něco jako švýcarský hospodářský model.

Další variantou je 100% zdanění, následované občanskou neposlušností a konce válkami ....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Podívejme se na to jinak. Cituji z článku pana Havlíčka (výše): "..jsme v 21. století a dřív nebo později nás elektronické výkazy neminou.". To je ono! Když si odmyslíme ten folklór debat kolem toho, jestli to tomu nebo onomu vyhovuje nebo nevyhovuje a položíme si otázku, zda je obecně správné a "s dobou" veškeré transakce takto evidovat, tak jaká je odpověď? Jaká je budoucnost? Myslím, že je to jasné.

Nahlásit

-
0
+

Simona Hornochová: „Opravdu chtějí lidé, kteří poctivě platí daně, neustále sponzorovat ty, co neodvedou ani korunu?"

A nesponzorujou spíš ty, kteří nejsou na nule, ale v mínusu? Od čerpačů grantů a dotací, přes asociály, až po samu Hornochovou a tisíce jejích kolegů?

Nahlásit

-
0
+

Ono vůbec inspirovat se zrovna na Balkáně je symptomatické.
Navíc v Chorvatsku po zavedení EET výběr nevzrostl, naopak to vysoké procento živnostníků zabalilo. Ale to je asi cílem.

A nyní je Chorvatsko prakticky před bankrotem. Což vlastně také není špatné - co jiného Leviathanovi přát.
Zejména pokud jeho představitelé vypouštějí z tlam věty, jako že podnikání není užitečné tehdy, když uspokojuje potřeby zákazníků, ale tehdy, když přispívá na Blanky, řepky a na provoz parlamentní cestovní kanceláře.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Když Chorvatsko zavádělo EET, tak současně snížilo daně. U nás, páč my jsem vždy někde jinde, se budou daně, pro právnické osoby, zvyšovat. Viz včerejší vyjádření premiéra Sobotky na Radiožurnálu. Patrně ani on nevěří v úspěch bonzáckého systému, proto se sicher s navýšením daní.

Nahlásit

-
0
+

Principiální otázka je, kdo je nemorální zloduch, kdo jedná legitimně a kdo ne:

1) Člověk, který na vesnici, ve které je 40 starých lidí, si přivydělává tím, že jim jednou tejdně sjede do Makra na nákup a má na tom 5% marži na benzín a pro sebe, nikde se neregistruje.

2) Člověk, který pracoval za totáče ve firmě, kde směli dělat jen superprověření kádři, běžně jezdil do zahraničí (opět jen ti nejkovanější soudruzi), pak podivně zprivatizoval miliardový majetek a nyní čerpá miliardové dotace z peněz sebraných ostatním (a chce si je pojistit např. právě zavedením EET).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A predstavte si ty DDoS utoky zastavujici prodej v cele CR...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Asi tak. To, co je systémově špatně, jsou příliš vysoké daně. Smysl podnikání pro společnost se neurčuje podle toho, kolik daný podnikatel odvádí na daních (NeBureš také optimalizuje, ale u něj je to samozřejmě v pořádku, že), ale jestli je o jím nabízenou službu zájem na volném trhu. Pokud podnikatel neodvádí daně, tak jeho podnikání postrádá smysl pouze pro osoby, provozující v roli zástupců státu legální loupení.

Smyslem a účelem podnikání je tvorba zisku, nikoli placení daní (lidé podnikají proto, aby jim to přineslo zisk, nikoli proto, aby mohli platit daně). Placení daní je toliko důsledkem podnikaní a dobře nastavených pravidel, pokud jsou daně nastaveny rozumně a tkto uloupené peníze se používají na jakž takž rozumné účely (tedy ne například na dotování NeBurešových firem, miliardy neziskovek nebo letadlo jménem penzijní systém), tak je podnikatelé platí ve vyšší míře, než pokud jsou nastaveny nerozumně (Lafferova křivka).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Naštěstí to Bureš nestihne zavést včas a nebude mu na to stačit ani celý rok 2016. Takže to není třeba řešit.

Nahlásit

-
0
+

Je kouzelný, když Babišův spolukriminálník Jančura vypráví o šedý ekonomice. Není to tak dávno, kdy převedl své taxikáře-zaměstnance na jakože OSVČ.

Nahlásit

-
0
+

Karel K: Kdo věří politikovi, je idiot.
-------
Politik-oligarcha-příjemce bigdotací je pro obyvatelstvo nebezpečná kombinace

Nahlásit

-
0
+

Hornochová: Navíc, jestli někdo může podnikat jen za předpokladu, že obchází daně, tak je něco systémově špatně. Takové podnikání je pro společnost naprosto zbytečné.

Pokud je nějaké podnikání zbytečné, nikdo o ně nebude mít zájem. Podstata podnikání je přece nabízet něco užitečného, nyt?

Nahlásit

-
0
+

Účely EET jsou tři:
1/ odpoutat pozornost od oligarchů, kteří vysávají stát po miliardách (řepkové dotace například)
2/ likvidace politické opozice sociální demokracie
3/ likvidace konkurence velkých firem
ne nutně v tomto pořádí důležitosti.

Není náhodou, že s EET souhlasí představitelé velkých firem a jejich lobisté v různých zájmových komorách. Systémy jako UBER nebo ubytovávání turistů v soukromých bytech je pro ně konkurence, která je ohrožuje a EET ji má pomoci zlikvidovat.

Pokud je špatně, že se dva lidé domluví na nějaké službě za úplatu bez dohlížecího a kasírujícího drába, tak je něco špatně s celou společností. Je zjevné, že zdanění dosáhlo neúnosnou mez a s jeho dalším narůstáním, bude narůstat i odpor vůči němu. Šedá ekonomika a alternativní peníze budou hrát stále větší roli v tomto odporu. Tuto hru může stát vyhrát jenom v případě zavedení totálně policejního státu. Věřím, že soudruh Babiš, soudruh Dlouhý nebo soudruh Jančura by s ním neměli problém, ale pevně doufám, že většina lidí nejsou z podstaty otroci a ubrání se.

Nahlásit

-
0
+