Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Svoboda má špíčky

24. 7. 2015
 19 473
20 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No nechte to na těch pojišťovnách, ne?
Dejte pojišťovnám i jejich zákazníkům svobodu navrhnout a přijmout pojistný plán a uvidíte.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já se vám snažím vysvětlit, že to zohlednit nelze. Jak usvědčíte člověka z alkoholismu? Nebo z toho, že se léčí někde alternativně a výsledkem je, že si víc škodí než pomáhá. Lidské tělo je jako barák, který vám shoří a vy přesto nepustíte likvidátora pojišťovny aby se k němu přiblížil. Prostě to nejde.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Porovnáváte krásu mužů a žen, to je ale něco jiného. Samozřejmě, že se všichni rádi díváme na hezké lidi a hezké věci (ti vaši kulturisti jsou pro mě osobně odpudiví), u žen je ale tlak na to, aby byly hezké, daleko větší. U chlapů zas myslím, že mají větší strach z neúspěchu, selhání, z toho, že třeba právě tu hezkou holku neklofnou. Takže holky pak pomáhají kráse přes pilates, diety a make-up (jsouce znejisťovány, že to, jaké jsou, nestačí), chlapi pomáhají úspěchu přes audinu (stačí na lízačku). Módní diktát nemusíte brát vážně, ale připomíná mi to lidi, kteří tvrdí, že na ně reklamy nemají vliv.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

V linkovaném článku je uvedeno zcela nepřekvapivé heslo "Jsem hnusná feministka a proto mi vadí mýtus krásy". Krása žen není žádný mýtus, na krásných ženách není vůbec nic špatného a je zcela přirozené, že se ženy snaží být krásné. Z biologického hlediska to vede k vyšší pravděpodobnosti ulovení mocného a bohatého samečka.

Jeden z nesmyslných extrémů dnešní doby jsou chlapce připomínající "vychrtliny" (ne všechny za to samozřejmě mohou svým nezdravým životním stylem, stejně jako je tomu u opačného extrému), předvádějící poslední módní kolekce, druhým extrémem je nesmyslné odmítání ženské krásy jako celku, jak často předvádějí právě poblázněné femimistky. Má to asi takový smysl jako bych se vyfotil s transparentem "Jsem slabý muž a proto mi vadí mýtus mužské síly". Ženská těla jsou prý každodenně porovnávána, hodnocena a kritizována. Ženy se snad nepodívají rády na hezkého (tj. vysportovaného, charizmatického, moudrého a dobře oblečeného) chlapa? Zavřete Romana Šebrleho, Franka Zanea, Dereka Tresize, George Clooneyho, Hugha Jackmana, Michaela Fassbendera, Tila Schweigera, rozbijte sochu Davida, všichni jmenovaní (a stovky milionů dalších) vypadají lépe než já. Takové zcela přirozené chování (okukování hezkých chlapů ze strany našich hezčích poloviček) opravdu není důvodem k tomu, abych cítil tlak "módního diktátu" a skákal ze skály.

"Mladé ženy díky víře, že by mohly být dokonalé" To je obecný problém nemála žen, který se neomezuje pouze na jejich vzhled. A často charakterizuje také nároky na případné mužské protějšky (Hausmanovo "Čekání na prince").

Nesehnutí zase klasicky splácalo dohromady všechno možné. Sexizmem v reklamě počínaje (který mi osobně vadí výrazně více u Komerční "Užij si první bankovní styk" banky než u nějaké obskurní lešenářské firmy a nemá nic společného s módním diktátem, prostě jen cílí na "jednodušší" množinu zákazníků), přes tzv. módní diktát (který nikdo normální nebere vážně, trochu chránit je třeba v roli rodičů puberťáky kvůli hormonálním výkyvům, ale není to zase na druhou stranu důvod pro obskurní hrdost na vlastní špeky) až po ztotožňování krásného vzhledu s dietami a šminkami (nic nemůže být v tomto ohledu pravdě vzdálenější, člověk s hezkou postavou se přiměřeně hýbá a nepřežírá, šminky, diety a plastiky s tím nemají nic společného).

Nenechme se zblbnou ani jednou stranou. Ani modelkami s jejich vychrtlostí a dietami, ani feministkami s jejich tažením proti přirozené ženské kráse a přiměřeně zdravému způsobu života. Protože špeky z přežírání a nedostatku pohybu hřích opravdu jsou (gula+acedia).

Nahlásit

-
0
+

A oběma vám to budou platit ti, co žijí zdravě, jsou štíhlí a nechlastaj. Kdybychom místo zdravotních finančních úřadů měli opravdové zdravotní pojišťovny, tak by nebylo co řešit. Pojišťovny by našly způsob jako zohlednit v pojistném rizika jako je kouření, alkoholismus, obezita a jiné sebepoškozování.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Velice trefné, samotného mě ten náboženský aspekt onehdy napadl.
Jen mi úplně nepasuje formulace "... připomínky toho, že _lidé ještě nedávno uměli_ žít svobodně od tlaků, které je dnes dohánějí...". Řekl bych spíš prostě "že jsou lidé, kteří umějí". To dráždí. Ten pohled na někoho, kdo se netýrá, nestresuje, komu je to (doslova) buřt. Vidět že to _jde_. A aby nepřišel hejt, ale vděk, je potřeba si přiznat, že celou dobu žiju v bludu a chovám se jako blázen, a na to má málokdo koule.
A není až tak podstatné, jestli to dřív uměli víc. Podle mě ani ne, spíš se jen vyměnilo nějaké náboženství, které žene k sebemrskačství, za jiné.

Nahlásit

-
0
+

Tohle má ovšem taky svoje limity. Dokud nemáme pod kůží čipy a všude v těle senzory a odposlouchávací zařízení, tak pojišťovna nemá šanci zjistit, zda mluvíme pravdu. Játra můžu mít zničená z chlastu, a nebo mám k tomu (dosud neprobádanou) vrozenou dispozici. To samé platí pro špeky. Tady holt musí fungovat princip solidarity a holt se tudíž společnost musí i dohodnout, co považuje za hřích. Asi takhle - já ti z daní přispěju na úhradu nemocí z obezity a ty mi na oplátku nebudeš kecat do toho, že rád popíjím. :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ten obraz vypadá jako výjev z noční můry nějakého referenta či komisaře...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlas.
A jestli je nadváha (či cokoli dalšího - jízda na motorce, kouření, práce v dole, horolezectví, ...) zdravotním rizikem, mělo by být na zdravotních pojišťovnách, zda za to budou chtít nějaký malus. Společností/ostatním ale do toho nic není.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Souhlasím, že extrémy škodí. Ale ta zlatá střední - u žen - dneska nestačí. Holky z fotky (není to ta číšnice ze Steinera?) ani Delacroixova kočka to na plakáty nikdy nedotáhnou. Co je na plakátech, v reklamách, časopisech, televizi, celkově v médiích – to je standard, norma, ke které se dneska vztahujete. Věřte mi, že indoktrinace u žen je silná a je těžké se jí bránit. A myslím, že ženy jsou v tomhle nemilosrdnější.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

S článkem naprostý souhlas, ale to přirovnání k sexuálním menšinám je trochu mimo. Například já jsem homosexuál a - věřte nebo ne - raději bych býval byl heterosexuálem. Ale i kdybych se rozkrájel, tak to nelze. Zatímco kdybych byl tlustý, tak bych se prostě rozhodl zhubnout a zhubnul bych. Ale jinak samozřejmě kdo nechce hubnout, ať nehubne, o tom žádná. Jen to přirovnání je poněkud hloupé.

Nahlásit

-
0
+

každý extrém škodí, ať už je jakýkoliv. Nezřídka bývá nejlepší zlatá střední cesta, prostě mít postavu tak akorát, což znamená nebýt ani hubený ani tlustý. Obhajovat obezitu je stejná pitomost, jako obhajovat přílišnou štíhlost. Co se obrazu týče, šlápnul Kašpárek vedle. Ta žena rozhodně tlustá není

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

... kde se vítězoslavně třepetá žlutomodrá vlajka EU.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdyby někoho tahle tematika médií a tloušťky (a body image celkově) zajímala, tak Jean Kilbourne natočila krátké přednášky Killing Us Softly (na youtube). Dobrý je i dokument Jennifer Newsomové MissRepresentation (https://www.youtube.com/watch ?v=CgX7XkHV7x8).

Nahlásit

-
0
+

Fascinanci EU nechápu aneb jak ji narvat do každé diskuse.

K tématu jsem kdysi četla knížku Shelley Bovey: Zakázané tělo : být tlustý není hřích (otřesný překlad) a poprvé jsem si uvědomila, jak moc dneska váha souvisí s náboženstvím (ideologií?) - askeze, oběti, disciplína, a to i slovníkem: "zhřešit" versus "odolat pokušení"... Pokud si sami odpíráte (makáte ve fitku a dlabete bobule, nikdy se dosyta nenajíte, načítáte blbé časopisy o dietách), tak vás lidi, kterým je to šumák, můžou hodně dráždit. Stejně jako lidi, co nikam nejezdí na dovolenou, nezajímají se o původ potravin, nerecyklujou, nemají názor na Řecko atd.

Nahlásit

-
0
+

Navíc ta Svoboda podněcuje k násilí a vzpouře proti zavedeným pořádkům a platným zákonům. Obraz je třeba upravit:
Svoboda bude předobrá, moudrá stařena, která ve své přivětivé náruči společně objímá Roma, muslima, gaye, tlusťocha a dělníka. Na druhé noze v klínu sedí to stejné jen v ženském provedení. Vedle na stolíku má pekáč buchet, kterým zatížila poctivě vyplněné daňové přiznání. Lehce zasněným pohledem hledí vstříc šťastné budoucnosti...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Delacroix byl prostě politicky nekorektní hajzl. Řekněme si to na rovinu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já nerozumím, proč český stát toleruje a i sám podporuje cizí propagandu? Navíc ty idiotské neomarxistické eko-multi-kulti-gender blbosti, které zlikvidovaly Západ.
http://nesehnuti.cz/donori/

Kecám, rozumím tomu velmi dobře. Oni i ty politici jsou zkorumpovaní stejnými propagandisty pokroku nám východním primitivům jako jsou Norské fondy viz Marxová, která se tak bije za české občany unesené norským státem.

Nahlásit

-
0
+

Navíc je sexistický (odhalená prsa) a rasistický (bojovníci za svobodu jsou pouze bílí).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Je jen otázkou času, kdy Delacroixův obraz bude v celé EU zakázaný, neb propaguje držení neregistrovaných střelných zbraní mezi nezletilou mládeží.

Nahlásit

-
0
+