Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Muslimští strašáci versus názor odborníka: 1:0

4. 6. 2015
 6 286
15 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nějak to nechápu, pan Kašpárek lituje, že kniha Islám nenalakovala ještě více na růžovo, že se nepodařilo vymýtit více "mýtů" o Islámu? Já lituji, že podobné knihy někdo píše a nevidí jak velkým nebezpečím pro naši civilizaci tato nenávistná ideologie je. Ano, jsem islamofobní a nestydím se za to a není to proto, že bych o Islámu nic nevěděl, spíš naopak. Myslím, že skvěle to vystihuje Phoenix.

Nahlásit

-
0
+

Otázka je, zda bychom je nechali. Četl jsem vzpomínky Peršana, který s rodinou emigroval do Skandinávie po pádu šáha. Popisoval, jak frustrující a ubíjející byl dlouhý pobyt v uprchlickém táboře. Byli to vzdělaní lidé a chtěli se co nejdřív zapojit do společnosti, ale nebylo jim to umožněno. Všichni byli milí a laskaví, materiálně nestrádali, když něco zničili, dostali nové věci, ale pracovat jim nedovolili.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Třeba se toho chytí i prof. Schulze :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Co mám zkušenost, tak Iránci jsou velmi civilizovaní a kultivovaní lidé.
Bohužel to samé se nedá říci o jejich vládě (ne že by o nějaké jiné šlo).
Mně osobně tamní režim (ne ekonomika) vzdáleně připomíná normalizační ČSSR a i vztah k němu ze strany lidí je často docela podobný.
Na druhou stranu představitelé ČSSR nevyhrožovali sestrojením a-bomby a vymazáním např. Rakouska z povrchu zemského. Otázka je, co s tím a zda pomohou nějaké hrozby a sankce. Těžko říct.
Ale například imigrace mladých nespokojených Iránců do ČR by podle mne byla málo riziková a tito lidé by měli velkou šanci se zde uchytit (podstatně větší, než třeba Eritrejci). Jenže ti Iránci se sem samozřejmě zas až tak nehrnou :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ještě dodatek: nikdy neříkej nikdy :-)
znáte to - Jinak, Atlasem muslimských strašáků jsem si "odskočil ...
Cítil jsem zkrátka potřebu ...
toho, čemu se jinak převážně věnuji a co je bohužel pro média i veřejnost nepříliš zajímavé, Ale to je nikdy nekončící proces
uvádět na pravou vírus radostí středověkého myšlení a písemnictví ...
a já pak budu první, tj. B. Ostřanský



do současnosti" od .
kdo si případný "Atlas muslimských kachen" .

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Saria-neni-jen-kamenovani-a-sekani-rukou-A-s-dzihadem-je-to-taky-uplne-jinak-Vykladaji-vam-tu-nesmysly-varuje-orientalista-Ostransky-378114

Jinými slovy přiznání toho, že součástí šárie je (kromě dalších prasáren z doby kamenné) také kamenování a sekání rukou. Pane Ostřanský, Vy snad praktikujete takíju poprvé, jinak si takovou nedůslednost a kouzlo nechtěného nedovedu vysvětlit.

Nahlásit

-
0
+

Tak zrovna Írán je považován za jakousi hrozbu pouze v rámci americké propagandy. USA na přesvědčování světa o hrozivosti Íránu vynakládají více energie, než na svoji údajnou válku proti ISIL.

Nahlásit

-
0
+

Diskuse o (ne)bezpečnosti islámu, (ne)rizicích masové imigrace z Afriky a Blízkého východu je jistě podnětná, ale...
Stát se nás stejně nebude ptát, zda chceme či ne.
Obere nás pomocí tzv. daní a lup rozdá mimo jiné i na sociální pobídky k imigraci.
Imigranty tím odmotivuje od jakéhokoli pokusu o integraci. Pomocí zákoníků práce a institutu minimální mzdy znemožní imigrantům pracovat i kdyby chtěli (protože jejich práce minimálně ze začátku takovou hodnotu nemá).
Multikulti a politickokorektní propagandou imigrantům vysvětlí, že snaha přizpůsobit se hostitelské zemi je velkou chybou.
Navede tak imigranty k tvorbě ghet, kam si ani policie netroufne.
Za vzniklou kriminalitu a pocit ohrožení bude stát vděčný, pak mu lidé prominou další utažení šroubů ve jménu bezpečnosti a boje s terorismem a organizovaným zločinem. Vystrašená společnost se lépe ovládá.
Pak nějaký úřad najme pár imigrantů, aby se pokoušeli reagovat na váš inzerát ohledně pronájmu vašeho bytu. Pokud vás načapají, že ho imigrantům nechcete pronajmout, už se povezete.

----------------------
Imigrace (stejně jako cokoli jiného) v podání státu je katastrofou.
Bez státu by nemusela být:
- většina imigrantů by sem šla za prací, musela by si vydělat na jídlo a bydlení, protože státní přerozdělování lupu by neexistovalo a jen tak někde okupovat prostor by nemohli, neb by každý měl vlastníka, nic by nebylo v socialistickém vlastnictví
- charitativní organizace by pravděpodobně organizovaly azyl pro lidi postižené válkou
- koupily/pronajaly by si na to prostor/nemovitosti, starali by se o to, aby se azylanti integrovali, učili, nedělali nepořádek a napáchali kriminalitu (v opačném případě by přišly o přispěvatele a sponzory)

Nahlásit

-
0
+

Kašpar nezklamal, když mu to vydávají...

Nahlásit

-
0
+

Pan Bronislav "lakuji islám na růžovo" Ostřanský je zejména stran takíji opravdu autorita. Např.
http://archiv.ihned.cz/c1-54635980-bronislav-ostransky-trochu-ruzove-barvy-islamu-neuskodi

Mohammed je pro všechny muslimy nezpochybnitelným vzorem na věčné časy a nikdy jinak viz první věta šahády. Kolik bylo Aiše při prvním pohlavním styku s Mohammedem (šest nebo devět)? Kolik lidí zlikvidoval / nechal zlikvidovat Mohammed pouze kvůli odlišnému názoru?

http://www.reflex.cz/clanek/komentare/61527/lukas-lhotan-prorok-mohammed-se-choval-nasilne-dokazuje-to-historie-muslimy-to-motivuje-k-teroru.html

Jaký je poměr hodnoty svědectví ženy a muže u šária soudu? Co neoddělitelnost moci světské a duchovní (Kristovo "Dejte císaři, co jest císařovo ..." proti dokonalému, nezpochybnitelnému, od Alláha pocházejícímu právu šária, které řídí všechno)? To jsou jedny z mnoha důvodů, proč je islám NAPROSTO neslučitelný se západní demokracií.

Ano, Arabové představují mezi muslimy menšinu, většina muslimů si nepřečte Korán v arabštině (protože neumí arabsky). Nevidím ovšem tu rádoby vyplývající nižší nebezpečnost, problém nespočívá v Arabech (třeba koptské křesťany bychom mohli přijmou do ČR bez obav), problémem je islám. V Íránu porodnost klesá, Írán pro nás ovšem propagandě navzdory nepředstavuje akutní nebezpečí (etničtí Peršané, nábožensky menšinoví šíité), narozdíl např. od wahábbismus vyvážející Saudské Arábie (orientální teokratická despocie, jistě jen omylem velmi dobrý spojenec USA, někde je porušování lidských práv třeba kritizovat a jinde zjevně ne) nebo čím dál více islamizovaného Turecka, podporujícího ISIL (viz např. poslední Erdoganův výlev "doživotí pro toho, kdo to prozradil"). V neposlední řadě z Íránu do Evropy neproudí tisíce až desetitisíce uprchlíků, to je otázka úplně jiných zemí.

Islám je totalitní ideologie, tj. postihující každý aspekt života jedince, nikoli pouze aspekty náboženské, a to jak muslimů tak nemuslimů (viz např. džizja). Stojí a padá krom jiného na nerovnosti muslimů a muslimek, na nerovnosti muslimů a nemuslimů a na džihádu ohněm a mečem. Reformovat islám je podobný úkol jako reformovat komunizmus nebo nacizmus, bylo by třeba odstranit tzv. "problematické" atributy (tj. ty, na kterých tyto ideologie stojí a padají). Ano, drtivá většina muslimů se chová NAVZDORY islámu celkem normálně (nevraždí na potkání bezvěrce, neobrací násilně "Lidi knihy" na víru pravou), jenomže jejich nábožensky vlažné chování nemá v islámu oporu (existence například Oskara Schindlera také nijak nekolidovala s tím, že nacizmus je totalitní ideologie). Každý, kdo věrně následuje příklad proroka Mohammeda (tj. je dobrým muslimem), se musí chovat násilně a nepřátelsky vůči jakémukoli zpochybnění nebo odlišnému názoru, protože to je přesně to, co prorok dělal.

Pane Ostřanský, Vaše ne úplně dokonalá takíja je možná dokladem toho, že ještě nejste zcela přesvědčen. Přestat s obhajováním neobhajitelného není nikdy pozdě, jak řekl Ježíš:"Pravda vás osvobodí."

Nahlásit

-
0
+

názorně a polopatisticky pro sluníčkáře https://www.youtube.com/watch?v=4JOuMY7UAP8

Nahlásit

-
0
+

http://pravyprostor.cz/muslimske-paradoxy/

Nahlásit

-
0
+

Nikoliv, v dohledné době neplánuji, ale znáte to - nikdy neříkej nikdy :-) Jinak, Atlasem muslimských strašáků jsem si "odskočil do současnosti" od toho, čemu se jinak převážně věnuji a co je bohužel pro média i veřejnost nepříliš zajímavé, tj. středověkého myšlení a písemnictví. Cítil jsem zkrátka potřebu uvádět některé věci na pravou víru. Ale to je nikdy nekončící proces, jistě, recenzent má pravdu v tom, že řada bodů (třeba ty zmíněné konvičkářské hoaxy) by stály za rozvedení, toho se třeba chopí někdo z kolegů a já pak budu první, kdo si případný "Atlas muslimských kachen" s radostí zakoupí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dobrý den, pane Ostřanský. Plánujete v reakci na recenzi přepracování své knihy, případně vydání "Atlasu kachen"?
Děkuji Vám za odpověď, s pozdravem
JBK.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Děkuji Vám za recenzi, je to pro mne cenná zpětná vazba - a to rozhodně nemyslím ani ironicky, ani zdvořilostně.
B. Ostřanský

Nahlásit

-
0
+