Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak odstranit mozkový malware

14. 5. 2015
 6 602
11 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejoblíbenější příspěvek

Není českým ekvivalentem "pravdařina"?

Nahlásit
-
1
+

Diskuze

To hodně záleží na tom, co považujete za "diktaturu" a co to jsou "práva" a "svobody". Pokud chcete s někým argumentovat, nemůžete si jen tak vycucat z prstu definice těchto pojmů tak, jak se vám to hodí. Váš oponent vám na to neskočí. To bychom mohli rovnou definovat pojem "libertariánství" jako všechno dobré co kdy bylo, je a bude a tím debatu uzavřít.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Máte pravdu, není to 9 tisíc dětí ročně. Je to 12 tisíc.

Nahlásit

-
1
+

Jak odstranit mozkovy malware ? Necist clanky M. Kasparka :)

Nahlásit

-
0
+

Podstata je libertariánské filosofie je stále stejná a není co vykrádat. Tím, že se přihlásíte k nějakým principům a konzistentně je dodržujete, neznamená, že jste je ukradl. Ukradnout můžete název či brand, když si ho nalepíte na nějakou odlišnou politickou filosofii.
Principy vlastnictví, dobrovolnosti a neagrese nelze v rámci levicových konceptů udržet. Levicové libertariánství nefunguje, je to od počátku filosofický omyl a slepá ulička. Mít "občanská práva" (či spíše nároky) a zároveň ekonomickou diktaturu, není libertariánství.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Libertariánství je původně levicové. Viz 4. odstavec: http://en.wikipedia.org/wiki/Libertarianism
Jsou to pravicoví pro-kapitalisté, kteří tento pojem v USA vykradli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hanba Okamurovi a Chládkovi!
http://brno.idnes.cz/prepadeni-devitileteho-chlapce-v-brne-d8a-/brno-zpravy.aspx?c=A150514_134347_brno-zpravy_tr

Nahlásit

-
0
+

Já jsem se již dávno smířil s tím, že slovo "liberální" je definitivně ztraceno. Dokonce jsem již zaznamenal, že levicoví konstruktivisté mají apetit i na slovo "libertariánský".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky za tip na knížku.
V běžné, denní rovině (se známými, prodavači, manikérkou) mám zkušenost, že je fajn problémová témata radši nenačínat - nebavit se o: očkování/potratech/eutanázii/p enězích/politice/náboženství/v egetariánství...Maximálně kontrovat na fakt ekl názory (pro mě kecy na ženské a rasismus, osobní útoky). Jinak na delší probírání a poslouchání v takovýchto situacích nejsou podmínky.
Naopak v médiích a s blízkými je prostoru dost a ideální podmínky, abychom se zamysleli.
Stewart je fajn, odčerpává to frustraci.

Nahlásit

-
1
+

Není českým ekvivalentem "pravdařina"?

Nahlásit

-
1
+

Pane Kašpárku,
kladete rovnítko mezi liberální a levicový? Článek je hodnocením knihy, nebo o Vašich názorech na některé konkrétní věci? Postavit vedle sebe očkování a hromadnou dopravu se mi jeví poněkud "problematické" (nechci Vás osočovat). Má reakce je na prostřední část článku.

Nahlásit

-
0
+

Pomaleji myslet by měl především pan Kašpárek. Jeho závěr, že "Česko je větší přerozdělovač dětí než Norsko" je pitomost.
1) Údaje, ze kterých to vydedukoval, jsou pro danou úvahu nedostatečné a irelevantní.
2) A ani tyto údaje jeho závěr nepotvrzují (asi si nezjistil přesné počty obyvatel, nebo nepoužil kalkulačku).
Typický povrchní a příliš rychlý závěr. Generace Y se, holt, s ničím moc nesere.

Pokud jde o knihu samotnou: traktát ve stylu "podívejte jak my to máme promyšlené, zatímco vy ne" by neměl být postaven na tom, že protistraně podvodně podsunu to, jak něco nepromyslela. Taková kniha je k hovnu a slouží jen k přesvědčování přesvědčených. A zde mě dokonale odrazuje ten příklad s očkováním. Odpůrce očkování jsem slyšel argumentovat různě (lékařské studie o vedlejších účincích, popis ekonomiky očkovacího businessu, právo individua na rozhodnutí i proti veřejnému zájmu...), ale nikdy jsem neslyšel emocionální tlachy o plačících dětech.
Ostatně celé téma knihy považuji za poněkud mylné. Skutečný rozpor mezi levicí a pravicí není v tom, že jedni systematicky přemýšlejí pomalu a druzí rychle. Rozpor je v tom, že levičák věří, že je schopen ten komplexní a složitý svět předvídat, kontrolovat a řídit. A věří tomu navzdory zkušenosti, že skutečnost jim nestraní.

Nahlásit

-
1
+