Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Upřímné blahopřání ke Dni matek

6. 5. 2015
 20 354
22 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Jsou jen dva důvody, proč se v posledních 20 letech nenarodilo každé třetí dítě do vyrovnané populační bilance. Na oba důvody jaksi ne zcela vědomě, protože nepřímo, naráží autor článku M. Kašpárek. Prvním je zákon č. 586/1992 Sb., který sebral pracujícím rodičům peníze potřebné na výchovu dětí v rodině. Peníze, které si vydělali! Aktuálně jsou pracující rodiče dětí okrádáni na daních o 53 miliard korun ročně. Více v "Sociálně ekonomická hlediska podpory rodin". Dostupné na adrese: http://slideplayer.cz/slide/2628016/
Druhým je zákon č. 155/1995 Sb. Uvedený zákon stimuluje bezdětnost. Výživu důchodců bezdětných a rodičů jednoho dítěte ve velkém rozsahu (aktuálně 37 miliard korun ročně), sponzorují ti, kteří vychovali tři a více dětí v rodině! Více v "Sociálně ekonomický audit vyspělého sociálního státu". Na adrese: http://slideplayer.cz/slide/2825793/
M. Kašpárek má pravdu když napsal: ... tak s tím bude muset někdo něco udělat.

Nahlásit

-
0
+

Skvělé. Ještě můžete dodat, jak se bezvadně zlepší mezilidské vztahy se sousedy poté, co děti probrečí noc, chytnou hysterák na chodbě, nebo nedejbože na schodech zanechají hromádku písku z botiček.

Nahlásit

-
0
+

šeci...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bylo by vůbec zajímavé vyčíslit, kolik hodin papírování vás vaše dítě bude stát a jak si Česko vede v mezinárodním srovnání.................hodně hodně dobře, mám zkušenosti z několika států západní evropy a to je neskutečné byrokratické martyrium. I o přidělení pediatra musíte stát frontu na místním oddělení ministerstva zdravotnictví, která je ve městě nejblíže třeba 100km k vám.
že tu nepouštějí děti do restaurací? ve Francii a Španělsku se mi to několikrát stalo, v česku nikdy. Že na vás divně koukají, když si dáte pivo v restauraci a vedle máte kočárek? Ve španělsku se mi stalo, že mě odmítli vůbec nalít se slovy, že se mám starat o dítě a nechlastat.

Nahlásit

-
0
+

Jen k tomu s restaurací... Osobně bych uvítal možnost vybrat si restauraci, kam nebudou mít přístup děti do 10 let, stejně tak opilci atd. je ta tam zákaz kouření, toto vše by bylo viditelně a dopředu uvedeno (tedy vlastně stejně smluvně, jak člověk přistupuje na ceny). Člověk by pak věděl, že může jít na klidnou večeři či pracovní oběd, aniž by byl rušen pobíhajícími a výskajícími dětmi, které se pletou do cesty obsluze, což povětšinou není nic jiného, než chyba rodičů.
A jen poptávka by rozhodla, zda se taková restaurace uživí...

Nahlásit

-
0
+

jo, a jak to děláte, když jezdíte a chodíte kolem všudypřítomných ceckatých bilboardům a kolem trafik plných ceckatých obálek???? Ceckům se dnes nedá uniknout a rozhodně za to nemůžou kojící matky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pan Kašpárek je ženat, dítě má, větší byt také, už zvývá pouze velké stěhování do 3+1 Prahy Krče. Na řadě s svatbou a hypotékou je Kamil Fila.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Naprosto skvělý článek, trpký a se spárem tnoucím přesně tam, kam je to sakra potřeba. Díky!

Nahlásit

-
0
+

Přijde mi, že autor si popletl Svátek matek s 1. aprílem a napsal článek plný humoru

Nahlásit

-
0
+

«"Zajímavé je, že NIKDE žádná nezapovídá vstup otravným borcům." Opravdu jste nepotkal žádné vyhazovače?»

A to je právě ten rozdíl mezi vyvěšením cedulky, která se vztahuje na všechny, kteří splní konkrétní podmínku, a individuálním řešením problémových situací.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Taky bych řekla, že stát s tím nemá moc společného a s mužskou nemužností a ženskou nesolidaritou nepohne.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Víte co, v duchu vaší logiky vám radím, ať se nejdřív stanete ženskou a pak začnete psát, co ženské sere. Není nad osobní zkušenost.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Je to fakt vtipný :))

Nahlásit

-
0
+

ani ne, ja proti ceckum nic nemam, jedny mam ostatne doma, ale s dovolenim si chci vybirat na ktere se chci koukat a ktere videt nechci

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bacha na to, kemo! Ne všichni v Brně só Kašpárci!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Klasický Kašpárek. Zase hledá příklady diskriminace všude.
A opět klouže po povrchu, vybírá si bulvární témata a paušalizuje. Děti bezmezně adoruje. Tipnul bych, že žádné dítě nemá
a většina jeho ženských známých budou feministky typu Marxová - Tominová nebo Šabatová. Teď už jen ty kvóty, že...Aby byla přece na světě spravedlnost :)

Příklad paušalizace--"Restauratéři BĚŽNĚ zakazují vstup s dětmi..."
Osobně vím o jedné hodně medializované kauze, na kterou dává autor link. Určitě má spoustu dalších příkladů..
"Zajímavé je, že NIKDE žádná nezapovídá vstup otravným borcům." Opravdu jste nepotkal žádné vyhazovače?

Bulvarizace - kojení na veřejnosti. To je přece osobní věcí každého z nás, vkusu, studu, výchovy, prostředí, ve kterém jsem vyrůstal.
To je otázka hranic, a světe div se, každý z nás je má nastavené jinak. Některým maminkám nevadí kojit na veřejnosti,
některým slečnám nevadí chodit na pánské WC. Osobně mně to vadí, já jim taky na hajzl nelezu.
Ale vidět ženské kozy, to je téma, co, pane Kašpárku! Ani Blesk by se nestyděl.

Otázka komunikace úřadů - to je klasika, tam asi nikdo nikdy nebude spokojen.

Jsou věci, které ženské se*ou daleko víc. Třeba to, jak se k nim firmy staví po návratu z mateřské. "Víš, my už pro Tebe to místo nemáme.."
Třeba to, že chlapům často v práci projde daleko víc šlempáctví než jim. Samozřejmě prachy - ženské za stejně kvalitně odvedenou práci dostanou míň než chlap.
Co je zajímavé, že vůbec třeba nezmiňuje, že se třeba už neodečítají léta do důchodu za poroděné děti.
Pane Kašpárku, pořiďte se děti a proberte to s partnerkou. Není nad osobní zkušenost.

Nahlásit

-
0
+

On to neznepříjemňuje ani tak stát, jako spíš systém a stav společnosti. Stát se jen jakoby "snaží" to nějak ulehčit. Samozřejmě to nezvládá, protože s danými nástroji to ani zvládnout nelze. Úřady si jistě mohou mezi sebou "pinknout podklady datovkou", ale víc dětí se kvůli tomu rodit nezačne.

Zdá se, že děti mají ti, kteří "jsou v pohodě." Ať už proto, že jejich zažitý životní standard je plně pokryt dávkami, nebo vlastními příjmy. Mezi těmito extrémy je velká skupina, jejíž kultura určuje standard takový, že si na něj nevydělají buď vůbec, nebo jen s odřenýma ušima. Pak nepřekvapí, že se snaží minimalizovat náklady a rizika.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vždycky jsem si myslel, že to v Krně tak nějak obecně stojí za hovno, díky autorovi za potvrzení.

Nahlásit

-
0
+

Co dělají moje děti? Jedno spí, druhé je ve škole, nebo na cestě do školy. Mít děti je zábava, a už vás nikdy nikdo nebude tak milovat, jako děti, když byly malé. Ale stát se stará, aby nám to všem co nejvíc znepříjemnil. V tom má autor pravdu.

Nahlásit

-
0
+

Pan Kašpárek se stal otcem? Díky za článek.
Ad kojení na veřejnosti - lze použít kojící šátek.

Nahlásit

-
0
+

Cítím v tom vašem příspěvku spoustu deprivace. Nebyl jste odtržen od cecků příliš brzy? A když už zmiňujete tu masturbaci, nesházejí vám blízké cecky i teď v dospělém životě?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

taky nemusim koukat na cecky prirodnich matek, ktere maji potrebu si vykladat s ostatnimi, zatimco si jejich dvoulete ditko vytahne cecek a nanda si nasup. stejne jako nemam nic proti vymesovani a masturbaci, tak se na ni nemusim koukat u ostatnich. co s tim? delat na to zakony nema smysl, takze nezbyva nic jineho nez diskriminovat na tech nejnizsich levelech.

Nahlásit

-
0
+