Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Úvod do jebokracie: Vláda pevné ruky a nízkých daní

13. 4. 2015
 6 329
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Dobrý den. Chtělo by se mi říct-dost bylo pánů Buschů. Tenhle pán vypadá od pohledu sympaticky, ale co se skrývá pod "slupkou" těžko odhadnout. Asi záleží na jaké zájmové "skupiny" je napojen a komu půjde na ruku. To se pozná až po volbách, v každém případě má Hilary těžkou konkurenci, tak se nechme překvapit-děkuji.

Nahlásit

-
0
+

Ron Paul je nejlepší prezidentský kandidát za poslední desítky let. Kež by někdo takový byl i v Česku.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vy jste tak mimo, že se musíte nacházet na Marsu!

Ron Paul jako alternativa... WTF?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Z našeho hlediska je podstatný jakýho velvyslance sem pošlou. Hlavně aby to nebyl další "protikorupční" dobroser jako Schapiro nebo Eisen.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Z klanu Adamsů by Amerika snesla prezidentů třeba dvacet. To je ale už nenávratně pryč. Dnes je vcelku jedno, jestli směřování k socialismu a korporativnímu fašismu povede tenhle jebo nebo Hitlary Clinton.

Nahlásit

-
0
+

S penězi, které Bushům tradičně sypou horem dolem zájmové skupiny a s názory, které "parádně" pasují do amerického poválečného politického paradigmatu, je klidně možné, že se prezidentem stane.

Paralela s Reaganem tu je. Ten byl jako guvernér taky pěkný ****med, co rekordně zvyšoval daně (já si totiž pod pojmem "snižování daní" představuji, že příjmy státu jsou NIŽŠÍ) a výdaje, mimo jiných sviňáren. Taky měl při kampani plnou hubu volných trhů a šetření a odvolával se na volnotržní ekonomy. No a pak řádil hůř než Ford s Carterem dohromady. No a zJebův bratr zase sliboval neintervencionistickou zahraniční politiku. Dopadlo to naprostou řezničinou.

Řeknu vám, že z vyhlídky Bush-Clinton se mi dělá nevolno a můžu už jen hádat, kterou šmíráckou taktiku proti svým voličům použijí, či která země zase bude potřebovat importovat demokracii.

Takže americký volič zase bude mít to klasický divadýlko, jakože si může jednou za čtyři roky vybrat, kdo mu bude s*át na hlavu, jestli Losna nebo Mažňák. V debatách se budou řešit naprosto rozdílné postoje kandidátů, jako jestli se další válka vyhlásí 27. nebo 28. dne v měsíci, či jestli se daně zvýší o tisíc dolarů nebo o tisíc dolarů a dva centy. Jako Romney-Obama minule...

Jediný komu bych věřil, že obrátí příliv nebo se o to aspoň pokusí, je Ron Paul, který konzistentně svoje názory hlásal skoro čtyřicet let. Když na otázku "A jak rychle byste stahoval americká vojska ze zahraničí?" odpověděl "Okamžitě!", tak to se mnou málem seklo radostí. Konečně kandidát podlé mého gusta! Jediný, který vůbec zastával myšlenku, že Amerika nemá právo fízlovat zeměkouli. Stáhnout? Ano. A HNED! Sbalte si a pryč!
Ani Rand (který zJeba převyšuje o třídu) nesahá Ronovi ani po pás. Ze všech současných kandidátů je možná nejlepší (či spíše nejméně špatný), ale z těch jeho plánů na další zbrojení a macho zahraniční politice mi je blivno.

Nahlásit

-
0
+