Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: „Naši hrdinové“ versus „bláhové holky“

3. 4. 2015
 24 752
15 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Myslm, ze se slusi dodat, ze velmi podstatnou dimenzi kauzy antonie a hany je sexismus. Zeny si dovolily podniknout dobrodruznou vypravu, a to se neodpousti. Ti nejhlasitejsi z jejich kritiku dokonce zazivaji rozkos z toho, ze obe zeny byly za svoji cestu potrestany zajetim.

Nahlásit

-
0
+

Přijďte k nám do nemocnice naplivat do obličeje kuřákům s prokouřenými plícemi a alkoholikům s cirhózou, jestli je vám proti srsti výkupné za "vaše daně". Můžete si být jistí, že právě tito vás stojí víc.

Nahlásit

-
0
+

Ano, uznávám, tento fakt poněkud mění situaci. Na druhou stranu Miloš Zeman natolik dobře vládne svým jazykem, že je schopen naprosto přesně vyjádřit své myšlenky a řekl bych, že ani tak to nebyl výrok, který by byl hoden prezidenta republiky.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Rozdil mezi Vasim vyjadrenim a vyjadrenim Milose Zemana je ten, ze Zeman v sirsi diskuzi odpovidal na primy dotaz novinare "hodlate se s nimi sejit". Mam dojem, ze tento jednoduchy fakt vetsine komentujicich uniká.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Příběh děvčat je politováníhodný a je mediálně atraktivní (zejména fotografií jejich zbědovaného stavu, které neodolal ani tento článek).

Rád bych se ovšem přihlásil za pitomce, v kontextu příspěvku, protože vyjádření i mého prezidenta Miloše Zemana se mne takto dotýká a v tomto ohledu přesahuje význam jím komentované události. Pokud se s dotčenými ženami nechtěl scházet, měl to přejít mlčením, nikoli teatrálně, buransky a zejména to vůči ženám neslušně oznamovat národu, nemohu si pomoci.

Rád bych proto veřejně národu oznámil, že ani já se určitě nehodlám s Milošem Zemanem sejít, nepovažuji ho za TGM (jako on nepovažuje děvčata za Zikmunda a Hanzelku) a konstatuji, že svými vyjádřeními neprospívá ČR a ani důstojnosti jemu dočasně propůjčenému úřadu. To je to nejmenší co mohu vůči svému prezidentovi jako jeho trpící nevolič udělat. Bez křečí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

https://www.youtube.com/watch?v=i_6UTZb-_vI

Nahlásit

-
0
+

Najprv trosku vseobecnejsie - uz dlhsiu dobu tvrdim, ze hlavny rozdiel medzi US a EU je v tom, ze v US je neuspech vseobecne akceptovany a vdaka tomu sa ludia uplne neboja riskovat a skusat nove veci. Je velmi bezne ze sa skusi nova myslienka a o nejaku dobu sa bud rozhodne ze to funguje (a naleje sa do toho viac penaze) alebo nie (a skusi sa nieco uplne ine).

Co sa tyka holiek, ano, riskovali. Ako niekto kto zil par rokov medzi pakistancami by som ja osobne to riziko na seba nevzal a necestoval tam. Riskli to (a z nejakych dovodov sa rozhodli ist busom miesto konvojom) a nevyslo to. Mali velke stastie, ze sa dokazali vratit. Co mna osobne na tom ale stve je to, ze ich riziko zaplatil danovy poplatnik - suhlasim s p. Danielom je to je klicovy moralny zadrhel celej story.

Nahlásit

-
0
+

A já léta tupě hledám podstatu úspěchu když přitom odpověď je pod nosem a jsou to zase a jen prachy :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

1, nahoda ano, ale zdaleka ne jen (Malcolm Gladwell: Outliers)
2, muzu rict ze je velmi ozdravne zazit ty kolecka... byt sepsut a byt adorovan a vedet jak je hranice tenka. k nezaplaceni.
3, mam Te rada protoze se pri vaznem tematu i tak aspon trikrat za odstavec od srdce zasmeju :)

Nahlásit

-
0
+

Několik politiků kritizovalo Zemana, že pro ně neudělá audienci na Hradě. To do vaší bubliny na fejsbůku nedorazilo?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ať si jedou podle jakejch pouček chtěj, ale úspěšný podnikatel je vlastník ziskové firmy.
A k tomu jmenovaným s velkou oblibou uváděných v médiích "příkladům úspěchu" pár stamilionů chybí. Až je vydělaj teprve pak budou úspěšní podnikatelé.
Pokud jde o Okamuru, nikdy jsem o jeho podnikání a úspěších neslyšel nic moc konkrétního. Je to možná dobrý příklad na sílu médií, ale jako příklad úspěšného selfmademana se obávám, že je v zásadním rozporu s realitou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tyjo, vy žijete v nějaký zajímavý sociální bublině. Na svým facebooku a v komentářích u článků jsem zaznamenal dva typy reakcí:

1. Paráda!
2. OK, ale... (co to stálo/nařezat jim/měli by teď ty černý vdovy hlídat)

Nikde jsem nezaregistroval, že by pro ně někdo navrhoval/vyžadoval obdiv za to, že byly dva roky v zajetí. Takže když si teď vytvoříte slaměnýho panáka a dáváte mu co proto, vypadá to dost hloupě.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Šmejdi. Co si to dovolujou neřídit se poučkama z VŠE a prosperovat? To by se v ankapu netrpělo!

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Hanča a Tonča dělaly na vlastní nebezpečí nebezpečné věci. Potud je to jejich věc, a nikdo jim do toho nemá co kecat. Český daňový poplatník ale za ně s největší pravděpodobností zaplatil výkupné. To je klíčový morální zádrhel celé story.
Představa některých sluníčkářů, že by za to ještě měly dostat na Hradě metál jsou bizarní. Má snad být přijat na Hradě každý svévolně riskující turista z Vysokých Tater, kterého pak na útraty daňového poplatníka zachraňovala Horská služba?
Až Hanča a Tonča učiní nějaký objev, budou hodny obdivu spoluobčanů. Zatím jsou patrně pouze jejich dlužnicemi.
Nezaslouží ani obdiv, ani zadupávání do země. Obě polohy jsou nesmyslné, a celá věc je jako obvykle zpolitizovaná. Zeman zase chtěl být křečovitě prezidentem spodních 10 milionů a pár pitomců zase spěchalo, aby se vůči Zemanovi křečovitě vymezili.

Nahlásit

-
0
+

Cože, Řežáb? Ono už to jeho Sociální Pekařství začalo vydělávat? Co pamatuju, tak dávali rozhovory, že je zisk vlastně ani nezajímá... A co hůř, takový hovadiny mlel do novin už i Roman Staněk o Goodata!
Vítejte v době normality šílenství. Cílem podnikání je nemít ziskovou firmu, ale střelit náš mediální hype ještě větším blbcům, kterým zrovna přitekla škvára z QE a oni nevědí, co sakra s tím.

Nahlásit

-
0
+