Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Síťová neutralita: Velký šmírák diktuje férová pravidla webu?

1. 4. 2015
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Osobne mi spis vadi, co vsechno musi poskytovatele logovat a poskytovat ruznym organum.

Jinak, k tematu, cim mene regulaci, tim lepe. Pozitivni regulace je imho protimluv.

Nahlásit

-
0
+

Internet neutrality mi pride ako uplne zbytocne rozhodnutie ktore otvara vratka dalsim krokom - a o to viac ma prekvapuje, ze si to vsimli republikani...

Jedna otazka ma ale zaujima - internet uz dlhe roky nie je neutralny a velke firmy vyuzivaju QoS alebo CDN networks aby fungovali dostatocne rychlo, aky to bude mat vplyv na podobne technologie?

Nahlásit

-
0
+

Síťovou neutralitou to samozřejmě nekončí. Včera Obama představil další krok:

https://medium.com/@PresidentObama/a-new-tool-against-cyber-threats-1a30c188bc4

"That’s why, with the new Executive Order I’m signing today, I’m for the first time authorizing targeted sanctions against individuals or entities whose actions in cyberspace result in significant threats to the national security, foreign policy, economic health or financial stability of the United States."

Nahlásit

-
0
+

Firma XY nabízí SVÉ služby za podmínek, které si stanovila. Buď souhlasím, nebo jdu jinam.
Pokud se do dobrovolného vztahu dvou subjektů FCC montuje, chová se stejně jako Marksová či Šabatová, které chtějí určovat, komu a z jakých důvodů smíte odmítnout pronajmout svůj byt.
Zkrátka v prostředí demokratického socialismu nejste vlastníkem své firmy, svého bytu, svého těla - je jím strana a vláda.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Kdyby pravidla pouze popisovala současný stav, tak by byla opravdu zbytečná. Jenže ono to tak není. Impulzem k jejich přijetí byly právě případy, kdy poskytovatelé záměrně zpomalovali internet pro některé typy dat. Nejznámější případ je z roku 2008 proti společnosti Comcast, kdy rozhodnutí FCC zrušil soud právě z toho důvodu, že FCC nemá pro vyžadování síťové neutrality žádnou oporu v zákonech.

Nahlásit

-
0
+