Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Má být maturita z matematiky povinná?

13. 3. 2015
 20 406
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Chybí mi tam jedna myšlenka - viděli jste někdo tu maturitu ? Pokud někdo nebyl schopný udělat tu "basic" verzi, tak je podle velkou otázkou, jak se ten student mohl k maturitě vůbec dostat. A pokud u všech ostatních předmětů jsou nároky tak nízké, že slabé žáky neodchytí a matematika je jediný zbývající filtr, tak budiž....

Ovšem, při platbě na studenta se tyto problémy těžko vyřeší....

Nahlásit

-
0
+

Povinná maturita z matematiky pro všechny je zbytečné násilí. Maximálně si dovedu představit, že střední školy (především technického zaměření) určí předem, že matematika je povinný maturitní předmět, ale nechal bych to na těch školách. Stejně tak bych dal možnost vysokým školám, aby v podmínkách pro přijetí do určitých studijních programů vyžadovali maturitu z matematiky.

Nahlásit

-
0
+

Sociální inženýři se domnívají, že vyšší úroveň vzdělávání lze jednoduše zařídit ministerskými výnosy. Pravý opak je pravdou. Ministerstvo školství efektivně brání přirozenému vzniku školství, které by uspokojovalo skutečné potřeby lidí po vzdělání. Státem vynucená standardizovaná maturita, je jen standardizovaný výplach mozku dětí a studentů v zájmu vládnoucích elit.

Kvalitu školství lze měřit pouze tím, jak uspokojuje potřeby zákazníků, tedy studentů případně rodičů dětí. A na to je jednoduché kritériuj, totiž ochota zákazníků zaplatit. Teprve až nebude důležité, jaký má kdo diplom, ale odkud ho má, tak se začne úroveň školství začne zlepšovat. Jenom tak mohou vzniknout excelentní vzdělávací instituce jako je MIT, Oxford a podobně. Ministerstvo je nejen nevytvoří, ale brání jejich vzniku.

Zrůdnost českého školství spočívá v tom, že zákazníkem škol nejsou studenti a rodiče dětí, ale stát. Stát zkonfiskuje potenciálním zákazníkům peníze, které by mohli použít na kvalitní vzdělání a místo toho jim nabídne či přímo vnutí brainwashing, který sám objedná u škol za uloupené peníze.

Pan Kohout se dobře ptá, proč vůbec maturita? Šel bych ještě dál. Proč vůbec státní školství? Proč ministerstvo školství? To je přece ta žába na prameni.

Nahlásit

-
0
+