Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Inflační pumpa po evropsku

3. 2. 2015
 5 632
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pokud máš peníze v kapse, nebo pod matrací a zboží je v obchodech, ekonomika pracuje. Koho to zajímá procento tu nebo tam? Snad jenom spekulanty nebo rádoby ekonomy! Mějte hezký den.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Výnosy na vládnych dlhopisoch USA klesli od r.2006 do QE1 zhruba o 2,5% !! Dlh k HDP zatiaľ stúpol o 40% !! To ale nie je všetko. Časť peňazí QE skončila ako úložky vo FEDe a veľká časť skončila na akciových trhoch a vyhnala ceny akcií. Napr. index S/P z 1000 na 2000 !! Mala vláda USA za cieľ rast cien akcií ?? Nemohla znížiť výnosy na svojich dlhopisoch znížením ich objemu ?? Jej jediný cieľ bol - vlastné financovanie !! Nech niekto uvedie inú logiku !!

Nahlásit

-
0
+

"Jaký byl smysl tohoto cvičení, když ne pumpování peněz do oběhu? Zmanipulovat trh dluhopisů, aby úrokové sazby těch dlouhodobých poklesly. Nižší úrokové sazby u dlouhodobých dluhů měly zlevnit dlouhodobé investiční úvěry a hypotéky. A vskutku, úrokový výnos desetiletého federálního dluhopisu poklesl z 3,45 procenta ročně na 2,35 koncem října 2014. Cíl amerického kvantitativního uvolňování byl splněn."
.
Pred QE1 klesali výnosy ešte rýchlejšie. http://data.cnbc.com/quotes/US10Y/tab/2
Pravým zmyslom bolo toto : http://www.tradingeconomics.com/united-states/government-debt-to-gdp
Z toho vyplýva aj hlavný dôvod klesania výnosov na dlhopisoch - ako vedľajší výhodný efekt.

Nahlásit

-
0
+