Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Oběti (nové) studené války

22. 1. 2015
 5 245
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Vám je všechno tak rozkošně jasné. Že vy jste psal za bolševika propagandistické příručky? Bílá-černá, východ-západ, nač by si člověk lámal hlavu, když je všechno dopředu zřejmé, prosté, přesně, jak to říkají ve zprávách v televizi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vyšinutá banda "kozáků" ... to se vám povedlo, děde Vševěde.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ach jo, zase je tu ďábel skrytý v detailu, v tomto případě v nenápadné, avšak sugestivní větě na začátku: „našly se nové důvody, proč mají lidé na západní části planety nenávidět ty východní“.
Houby s octem, žádné takové důvody v civilizovaném světě nikdo nehledal! Proud informací o milovaném slovanském Východě a jeho neodolatelných specifikách je mimořádně rozmanitý, zastupuje neskutečně široké spektrum, od skeptiků přesvědčených (především z vlastní zkušenosti), že v případě Ruska jsou veškeré naděje na civilizované soužití marné až po rusofilní internetové dříče opakující – pánbůh suď z jakých důvodů, většinou je přítomen více než jeden - oficiální kremelskou propagandu. Každý si může vybrat.
Skutečnost je taková, že lidem v západní části planety (pro autora: „na západní“ je rusismus, když už agitovat, tak raději na úrovni, aby ven nelezlo čertovo kopýtko, že?) jsou obyvatelé východní části permanentně se potápějící v nejrůznějších problémech většinou dokonale ukradení. Jejich předchozí generace se nějak dopachtily k určitému životnímu standardu a nynější generace podvědomě zdráhá tu stejnou cestu absolvovat znovu. Jsou rádi, když je na východě – rozuměj především na Východě – klid. Jenomže od Rusů je klid málokdy. Nastoupíte třeba do letadla v Amsterdamu, abyste doletěli do Malajsie, ale místo toho vás nějaká vyšinutá banda „kozáků“ hrajících si s ruskými zbraněmi na pokračování Velké vlastenecké války pošle na onen svět nad Doněckem. A tak žádný spiklenecký výbor západních imperialistů nepotřebuje vynalézat propagandistické triky, Ivánek se o vše potřebné stará sám.

Nahlásit

-
0
+