Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Ministr školství už ví: Antivize 2020

8. 12. 2014
 10 866
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No pokud se na úlohu veřejných institucí díváte takhle, tak si můžeme tleskat, protože v tom případě jsou západní země ve srovnání s námi břídilové...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vesměs souhlas se vším, co autor píše. Jen nesouhlasím s tím, že inflace titulů je špatná věc. Naopak bychom se měli zamyslet nad tím, o co bychom v době sociálních sítí jako linkedin přišli pokud by se tituly začaly rozdávat úplně každému, nebo ještě lépe, pokud by se udělování titulů a maturit kompletně zrušilo.

Naopak by se tím otevřely možnosti lidem, kteří jsou velmi šikovní, ale ve svých školních letech dali přednosti něčemu jinému, než sbírání titulů. Pokud se uklízeč ve fast foodu může vypracovat na schopného CEO celé korporace, pak nevidím důvod, proč by senapř. schopná a motivovaná sestra nemohla vypracovat na doktorku.

Nahlásit

-
0
+

Takto kritizovat pana ministra lze jen při nepochopení smyslu existence jeho úřadu.
Pokud naopak pochopíme, že účelem státního vzdělávacího monopolu není co nejlepší úroveň vzdělání a samostatné kritické myšlení absolventů škol, ale výchova konformních poplatníků, pak jeho opatření dávají smysl a on zadání plní velmi kvalitně.
Pomýlené pohledy na cíle státního školství vedou pouze k mylnému hodnocení jednotlivých kroků představitelů establishmentu.
Je to jako se (mylně) domnívat, že primární úlohou státního represivního aparátu je zajištění pokojné spolupráce mezi lidmi a odhalování a trestání lidí, kteří ohrožují cizí zdraví, život a majetek. A ne především zajistit status quo, neměnnost režimu, konzervaci moci a zajištění jejího financování (berně).

Pokud lidé mylně chápou smysl existence státního školství, státního úřadu pro emisi nekryté měny (ČNB), celníků, policie, financů, soudů, armády, atd... jsou odsouzeni k neustále se opakujícímu zklamání a nepochopení kroků představitelů režimu.

Nahlásit

-
0
+