Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Borat vyváží pivo

28. 11. 2014
 23 164
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Spíš bych si tipnul, že pan Kašpárek se připojil k zástupu „politických komentátorů“, kteří s vážným výrazem ve tváři analyzují Zemanovy bonmoty a další výšplechty a tváří se přitom, že jde o velkou politiku. Přitom stejně jako 99% lidí netuší, jak taková státní návštěva v Kazachstánu ve skutečnosti probíhá a jak ta jednání opravdu vypadají. Z novin se k němu totiž dostaly pouze Zemanovy nejapné pokusy o hospodské vtipy. Zemanův humor sice není můj šálek čaje, ale zase dokážu odlišit, co asi bylo seriózní jednání a co byl pouhý pokus o vtip k odlehčení situace. Představa, že součástí agendy rozhovorů bylo Zemanovo přesvědčování o tom, kdo vaří špinavou vodu, je k smíchu.
Celé toto politicko-mediální odvětví Pussypolitics je asi stejně seriózní jako TV pořad Prásk. Je to prostě dokonalé: politika jako showbusiness pro ošklivé lidi. Vítejte poslední fázi demokracie.

Nahlásit

-
0
+

Myslím, že tady zase děláme z komára velblouda. Oblíbenost politiků je alespoň na západě obecně nízká a běžnému člověku spíš pijí krev, než že by ho zajímalo, co zase melou. Asi to není správné, ale je to tak. Moc nás nezajímá, co melou ti naši, natož ti zahraniční. Takže moc nechápu, proč by Němce mělo zajímat, co mele nějaký Zeman a už vůbec ne, proč by kvůli tomu měl přestat dělat něco, co má rád. Stejně jako mě nezajímá, co mele třeba polský prezident.

Souhlasím, že by se prezident měl mírnit ve výrazivu. Na druhou stranu, mě mnohem víc vadí, že se u nás schvalují zku....é zákony, než to, že to konečně někdo řekl na plná ústa. Bohužel, to jsem u nás asi jediný.
Pokud jde o překlad výrazu "pussy" chápu, že mnozí jsou pohoršeni, protože Google překládá tento výraz jako "kočička", takže nechápou, co to ten Zeman mlel.
Náš prezident má vizáž a slovník, který se asi každému nelíbí, na druhou stranu, alespoň se nelítá radit do Trilaterální komise o tom, komu hodí bombu na hlavu, jako to dělal ten druhej vejlupek ( ten čin myslím naplňuje obvzlášť u ministra všechny znaky vlastizrady)

Vlastizrada je trestný čin podle § 309 trestního zákoníku, který spáchá ten „občan ČR, který ve spojení s cizí mocí (každý stát mimo Českou republiku) nebo s cizím činitelem (osoba, která sice není oprávněna jednat jménem cizího státu, ale má na politické dění v něm významný vliv) spáchá trestný čin rozvracení republiky (§ 310), teroristického útoku (§ 311), teroru (§ 312) nebo sabotáže (§ 314)“.

Nahlásit

-
0
+

Cožpak rytí do amerického piva, ale s tím německým je to pořádný úlet. On si totiž málokdo z Čechů přesvědčených o top kvalitě našeho piva uvědomí, že původní české pivo už neexistuje a současné "ležáky" vznikly až v Plzni v 19. století příchodem sládka odkudpak asi? No z Bavorska... Následně to všichni kopírují..
Od německého se výsledek trochu liší a získal specifikum kvůli trochu jiným surovinám, to zas ano, ale každopádně navážet se v oblasti piva do Němců je slušné chucpe.
Ale otevřeně - Zeman v tomto není ani náhodou jediný, proti jeho jiným výrokům jde o slabý odvar...

Nahlásit

-
0
+

No a přesto všechno je u nás dost lidí, kteří presidenta zbožňují. Nevím, zda je to projev nostalgie na dobu minulou, či frustrace z nabité svobody, jejímž důsledkem je i větší odpovědnost každého jednotlivce. Každopádně nás čekají krušné chvíle. Pokud jsou bonmoty pana prezidenta jen nechutné, kterým se zasměje asi jen málo kdo, tak ok. Je tu ovšem nebezpečí, že jeho nevymáchaná ústa mohou přivést naší republiku do ještě větší izolace. A nedej bože, na pokraj války.

Jeho nedávné extempore v Českém rozhlase neměla řešit ani tak Rada pro rozhlasové vysílání, ale spíše nějaké lékařské konzilium, složené z předních psychologů a psychiatrů.

Nemáme to u nás moc jednoduché. První porevoluční president byl idealista, druhý pragmatik a ten současný spíše schizofrenik ....

Nahlásit

-
0
+