Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: 14 asistentů pro europoslance! Ne Mach, to Lidovky jsou pokrytecké

24. 10. 2014
 22 486
13 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Není náhodou prezident/poslanec spíše zaměstnanec lidí, než zaměstnanec státu? Pokud tedy lidé někoho takové zvolí, co je nekonzistentního na tom, že takový člověk tu funkci zastává a prosazuje názory, se kterými byl zvolen? (mimochodem, Václav Klaus se označoval za klasického liberála...a to už vůbec nechápu, v čem je problém)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jenže Václav Klaus ani Petr Mach nejsou anarchisti. Oba dva považují stát (slovy P. Macha) za důležitou instituci. (Ale ano, je to nedůsledné.)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To samozřejmě chápete špatně.
Důsledné by od Klause bylo, pokud by se tím ošklivým státem nenechával zaměstnávat, a pracoval v tom jedině správném, soukromém, sektoru. Když budete papežem (Klaus byl prezident státu!) a zároveň budete tvrdit, že náboženství je zlo, tak vás asi budou považovat za cvoka.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Ostatně, Mach jde zcela ve šlépějích svého guru Václava Klause, který byl na výplatní pásce státu celý život a nikterak mu to nebránilo verbálně plácat o jeho škodlivosti."

Jsem ten poslední, co by Václava Klause obdivoval - ale chápu správně, že kdyby se choval způsobem "koho chleba jíš, toho píseň zpívej", tak by to byl váš ideál?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, je to přesně styl myšlení osoby, závislé na sociálním systému.
Kdyby underclass nevyužil všechny dostupné dávky do mrtě, škodil by jen sám sobě a své rodině. A stát by ty peníze promrhal jinde.

Ale jsme v Čechách, a tenhle ubohý, lůzovitý model chování je tady zjevně normou.

Každý poslanec má stejný příspěvek na asistenty, ale, opakuju, nikde není dáno, že jej musí vypotřebovat celý. Nejde o to, jej demonstrativně nepřijmout, důstojné by bylo, pokud by z něj použil tolik, kolik skutečně potřebuje. Pro mne je trochu směšné, pokud si na vyčerpání příspěvku najme 14 svých spolustraníků. Musím se opakovat, protože to, co jsem napsal, jste zjevně nepochopil.

Ostatně, Mach jde zcela ve šlépějích svého guru Václava Klause, který byl na výplatní pásce státu celý život a nikterak mu to nebránilo verbálně plácat o jeho škodlivosti.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Mach to řekl v jedné své reakci hezky stručně jasně. Každý poslanec má stejný příspěvek na asistenty a je jen na něm, jestli ty peníze rozdělí mezi 14 nebo třeba jen 2 lidi. A i kdyby ten příspěvek demonstrativně nepřijal, stejně to daňové poplatníky nijak neušetří, EU ty peníze promrhá jinde.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

a) 1 - Problémem ovšem je, že v případě nevyužití peněz panem Machem se nebude jednat o peníze ušetřené, nýbrž o peníze, které se utratí za jiné věci, jako třeba propagaci EU. Je tedy jen rozumné když už tam je, tak využít všechny prostředky, které má, pro svůj cíl, a nenechávat je svým ideovým protivníkům, aby je použili podle svého a v přímém protikladu k tomu, co pan Mach chce.
a) 2 - Že si vybírá lidi, kterým věří, které zná a se kterými se shodne je dle mne logické a nic hodného odsouzení.
b) Naopak. Kdyby nebyl ochoten využít prostředků, které má (a které by jinak vyšli z jeho hlediska nazmar, respektive v něco, proti čemu bojuje), tak by jeho postoje byly podivné a byl by to pro mne důvod mu nevěřit. Takhle je to spíše obráceně.
c) To mě dovádí k c). Volil jsem ho a minimálně s tímto jsem spokojen.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

To jsou ubohé názory ubohých lidí, to co předvádí autorka v LN či Pavel Svoboda apod.
Do parlamentu jsou voleni lidé, kteří zastupují své voliče - zastupitelská demokracie. Všichni tito vyslanci lidu mají stejná práva. Zastupují hlas určité části občanů. A je jedno, jestli to je hlas souhlasný nebo nesouhlasný se současnou politikou.
Lidé už jsou tak naočkovaní EU, že si prostě myslí, že bez ní bychom tu pošli hlady, jezdili (spíš pouze chodili) pouze po prašných cestách a děcka by si neměla venku na čem hrát. A kdokoliv, kdo proti takovému super spolku vystupuje, ať z jakéhokoliv důvod (který většinou kritici euroskeptiků ani neznají), je zrádce a ničitel prosperity a nezaslouží si stejnou sílu hlasu, nebo spíš nemá vůbec co dělat v EP.
A pak se u nás do národní parlamentu vesele volí "protest-strany" a to nikomu divné nepřijde.

Nahlásit

-
0
+

Podle stejné logiky bychom se mohli ptát, zda odpůrce EU má vůbec kandidovat do evropského parlamentu. Pokud si ale odpovíme ano, tak potom není důvod mu vyčítat, že využívá všechny dostupné prostředky k dosažení svých cílů, včetně poradců a účasti ve výborech atd. Pokud by to nečinil, tak by jeho účast v parlamentu ztrácela smysl.

Nahlásit

-
0
+

Přesně tak, výraz europivo jsem používal ještě v době před naším vstupem do EU a vždy to bylo myšleno jako pivo nudné jednotné (bez)chuti jako většina největších brandů velkých koncerů, tedy v podstatě to, co se z nás snaží EU udělat také, tupé jednotné beztvaré stádo evropanů...
Nemá to nic společného s politikou EK ohledně pivovarů...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

k tomu bernardovi: tu kampaň s europivem jsem chápal jako kampaň proti pivům se zaměnitelným charakterem, tedy hlavně proti heinekenu, amstelu, u nás potom gambrinusu a podobným. nikdy jsem v tom neviděl žádný výpad proti evropské unii, ale můžu se samozřejmě mýlit

bernardovy názory na EU jsou myslím dostatečně známé, mimo jiné z nejnovější knihy rozhovorů, a podle mě je prostě jen kritický k určitým aspektům fungování EU (kdo ne?), určitě ne proti celku. navíc o pivním trhu a ochraně minipivovarů v EU toho ví jistě dost, svého času jako předseda organizace zastřešující malé pivovary u nás vymohl výjimku podporující právě rozkvět těchto malých pivovarů

proto si myslím, že vaše poznámka o bernardovi je zbytečná a nedává příliš smysl

Nahlásit

-
0
+

Před čtením lidovek je důležité si uvědomit, že jsou, podobně jako MfDnes nebo radio Impuls, pouze hlásnou troubou agenta Bureše. Pro mě je to důvod se těmto médiím nevěnovat podobně jako třeba haló novinám (myslím, že tak se jmenují ty stranické noviny ksčm).

Nahlásit

-
0
+

Podle mne to je jednoduché:

a) To, jestli europoslanec vypotřebuje celou, opakuju celou, částku na asistenty, je věc pouze jeho rozhodnutí a potřeby. Není to žádná povinnost. Zda Mach potřebuje jako poradce zrovna 14 svých spolustraníků, to mi připadá být dost pochybné, čili jde spíš o využití dané možnosti. Kdyby se takhle choval underclass, ok.

b) Na jeho názory a postoje taková sockovská praxe vrhá dost divné světlo.

c) Ale nejsem jeho volič a nikdy nebudu, takže pro mne je to jen potvrzení, že jím nejsem právem.

Nahlásit

-
0
+