Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Klienta na řetěz? Co si vyjednali mobilní operátoři u poslanců

17. 10. 2014
 15 670
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Zákon podle všeho umožňuje jedné straně změnit podmínky smlouvy bez souhlasu druhé strany. V tom případě je to špatně vždycky. Porušuje to princip smlouvy jako takové. Co je změna k lepšímu a co k horšímu může každá strana vidět jinak.

Automatickou změnu k lepšímu lze dát už do smlouvy, pokud se na tom obě strany dohodnou. Pokud je na něco takového zvláštní zákon, tak je to krajně podezřelé a zcela zbytečné.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Máte pravdu, člověk občas do problému proniká tak dlouho, že mu pak přijde zbytečné vysvětlovat. Příště si dáme víc práce s průvodním textem. Jasnější info s odkazy na starou i novou (zatím neschválenou) normu zde: http://www.mobilmania.cz/poslanci-jdou-operatorum-na-ruku-zmekcili-zakon/a-1328441/default.aspx

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nove bude zavazek znit, ze mu nezhorsi podminky smlouvy v dobe trvani zavazku, coz je alespon dle meho pohledu spotrebitele preci klicove. Uzavirame zavazek, abychom si zajistili vyhodne podminky celou dobu, pokud budou jeste vyhodnejsi, tak komu to vadi. Ale uznavam, ze zalezi velmi na definici vyhodnejsiho. Nicmene, stale je zde moznost prejit na jakykoli jiny tarif operatora. Jsme zavazani byt urcitou dobu u daneho operatora, ne s danym tarifem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Chtelo by se to podivat na presne zneni novely, jestli definuje zlepseni situace vagne, nebo jako vice sluzeb pri stejne cene, ci stejne sluzby za mene. Nebo je tam mozne dat i vas pripad za vice penez jeste vice sluzeb. Na to meli ale upozornit uz tzv. odbornici misto emocionalnich spise politickych projevu, po kterych ale neni clovek, ktery novelu necetl moudrejsi.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud jde o zlepšení podmínek, není třeba se bát odstoupení od smlouvy. Jenže ono to zlepšení podmínek záleží nas úhlu pohledu. Pokud uzavř smlouvu, měla by platit.

"Pozměňovací zákon tak odstraňuje absurditu, že pokud zákazník získal výhody nebo se mu zlepšily kvality služby, mohl bez sankcí odstoupit od smlouvy, přestože měl u operátora závazek".

Operátor má u zákazníka snad taky závazek, který se snaží změnit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Čistě hypotetická modelová situace: Platíte sto korun, abyste mohl poslat sto esemesek. Operátor vám změní podmínky, že za dvě stě korun můžete poslat čtyřista esemesek. Zlepšení?
– Jistě, esemeska vás stojí pětadvacet halířů.
– Samozřejmě že ne, platíte o stovku víc.
Nemůže to být obava z takových sporů? Osobně bych se jich tedy nebál...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nekteri odbornici v zasade nesdelili zadne argumenty, pouze silne privlastky bez vysvetleni. Pokud mi operator zmeni podminky k horsimu, budu mit stejne pravo odstoupit od zavazku jako dnes. Pokud mi vsak naopak podminky vylepsi, jde o jeho dobrou vuli a ja pravo vypovedet zavazek nemam. Zni mi to velmi logicky. Muze mi nekdo vysvetlit, v cem je ta novela tak poskozujici atd.? Novelu jsem osobne necetl.

Nahlásit

-
0
+