Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Žít Brno je dokonalá bouře, ne recept na záchranu

15. 10. 2014
 15 790
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Jednak vylepování mohou města upravit vyhláškou (což Brno určitě má), jednak na to pamatuje přestupkový zákon, u dopravních značek (§ 23), tak obecně § 47 odst. 1 písm. h) neoprávněný zábor, a při pohledu na ten šrot i d) znečištění.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Rozdíl je v tom, že jedno dělají svobodní občané, kterým je dovoleno, co není výslovně zakázáno, a druhé dělají zákonu podřízení úředníci, kterým je zakázáno, co není výslovně povoleno.

I pokud by tomu tak nebylo, tak pořád nevidím tu vychcanost. Neexistuje žádný zákon o povolené reklamě, který by stanovoval, kde a kdy smí být co napsáno nebo vyřčeno a po jaké době nebo od jakého rozsahu má stát vynakládat úsilí na její odstranění. (Opět mě klidně opravte, v současném právním marasmu si nejsem jistý ničím.)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přesně o tuhle vychcanost mi jde: "Když se to někomu nebude líbit, budem dělat blbý, že je to přece kolo na kerym tudle Matěj jezdí do zaměstnání, checheche."
V čem se to liší např. od magistrátního "marného sčítání podpisů" na peticích pro referendum o nádraží?
Politickou konkurenci to poškozuje právě tím, že ona za prostor ke sdělování svých šplechtů platí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejsem si jistý, že šlo o porušení zákona nebo vyhlášky - pokud vím, nic Vám nezakazuje vozit na kole nápis a nic vám nezakazuje takové kolo zaparkovat, podobně jako auto (klidně mě opravte). Pokud bylo nějaké kolo odloženo na nepatřičném místě a někomu zavazelo, tak prosím, ale toto většinově nebyl ten případ. Nebo komu byste chtěl platit za takovou reklamu? Majiteli stojanu na kola? Majiteli dopravní značky?

Navíc pokud by to odstraňovali automaticky okamžitě, bylo by to pořád lepší, než čekat politický rozkaz z radnice.

Pokud budeme toto jednání posuzovat z pohledu narušení svobody ostatních, tak tato svoboda byla dotčena minimálně, rozhodně méně než rozdáváním letáků za stěrače ze strany Svobodných.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak vlastně čekám, s čím Žít Brno přijde. Kritizovat chlív je jednoduché, něco pozitivního vytvořit bez arogance moci už horší. A nepůjde to snadno, když na kandidátce byl i člověk co vyzdobil Astorku v opilosti pěknejma rytinama. A kolik takových vytváří směr hnutí? Těch A za tituly je příliš, stejně jako jinde právníků a lékařů. A dá se dělat politika města ve 3 ráno v Charlies? Se taky můžeme dočkat Břéti Rychlíka ministrem kultury, že. Takže si počkáme, a za pár let, zúčtujem spolu.

Nahlásit

-
0
+

Měli je odstraňovat obratem a dát jim pokutu. Bylo to smetí a to na ulici nepatří.
A navíc je to přesně stejný ochcávání pravidel jako od profesionálních politiků. Chceš ušetřit za reklamu nebo na ni nemáš? Zaser město smetím s cedulí a poplácej si na ramena jakej jsi šetřivej frajer.
Holany to překvapí, ale podstatou pravidel je, že platí pro všechny, i pro Správňáky, co maj Pravdu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jen technická: Městská firma neodstraňovala cykloreklamy promptně, nýbrž den před volbama, kdy už byly několik dní (14?) v ulicích. Podle mě další šťastná shoda okolností - kdo do Brna chodí, už si kol všiml a časem se na ně trochu zapomnělo. Teprve odtah z nich znovu udělal téma číslo 1 a znovu odhalil primitivismus radniční sebranky.

Nahlásit

-
0
+