Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pobaltí přestane být závislé na ruském plynu. Konečně

9. 10. 2014
1 komentář

Přihlášení do diskuze

Diskuze

400 dolarů za tisíc kubíků je sice lepší než 500, ale pořád žádná extra láce. K tomu je třeba umořit investiční náklady na terminál. Litevská vláda "našla způsob, aby litevští spotřebitelé nepoznali na svých účtech, že norský plyn je o něco dražší, než ruský". Samozřejmě, nenajdou to na účtech za plyn, ale schová se jim to do daní. Palata nám už nestihl říci, že žádné zázračné zdroje vláda nemá a občan si to bude muset zaplatit tak jako tak.

Pokud jde o Gazprom: zatímco palatové a spol. si hrají na generály studené války, vymýšlejí různé ofenzivy a protiofenzivy, realita je pravděpodobně zcela prozaická: Gazprom dodá plyn každému, kdo platí faktury, snaží se přitom dosáhnout co nejlepší ceny, a když mu někdo neplatí faktury, snaží se z něj prachy vyrazit. Prostě dělá business, podniká, kšeftuje, vydělává... To je něco, o čem bruselští svazáci vzdáleně slyšeli, ale moc tomu nerozumí. Žijí svými politikami, programy a iniciativami. A hlavně zastavují Putina.

Ale mě by spíš zajímalo, kolik průměrný český presstitut bere v rámci tohoto programu:

http://propagandaschau.wordpress.com/2014/09/12/udo-ulfkotte-gekaufte-journalisten-wie-politiker-geheimdienste-und-hochfinanz-deutschlands-massenmedien-lenken/

Nahlásit

-
0
+