Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Lety it be

8. 8. 2014
 16 009
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Bohužel, nenapsal. Autor také píše o Letech, že jsou : ... užitečný lakmusový papírek, který pravidelně ukazuje, kdo všechno v sobě nosí sympatie k tvrdé ruce druhorepublikových fašistů a protektorátních nacistů.
Takže ten, kdo chce dát miliardu na jiný účel (nebo ji prostě občanům ponechat), automaticky patří do pytle --sympatizant s fašisty a nacisty---?
Věta, kterou jste citoval, je veskrze falešná. O vepřínu se totiž diskutovalo už mockrát a výsledek byl bohužel vždy drtivě žalostný - většina proti odkoupení. O nezájmu svědčí i zahanbující neúčast na letošním pietním aktu. Proto jsou takovéto články lakmusovým papírkem aktivistů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Děkuju.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zřejmě jste svůj komentář napsal pod špatný článek. Autor přímo píše "Nic z toho ještě neznamená, že je odkoupení a zboření vepřína svatou povinností vlády, o které se nediskutuje.". Ten článek je vlastně o tom památníku samotném jen velmi okrajově. Mnohem víc si všímá různých reakcí lidí a snaží se je konfrontovat s dostupnými fakty. Pokud byste články Michala Kašpárka četl pravidelně, tak byste zjistil, že je dalek toho něco vědět nejlépe. Doporučuji například článek http://finmag.penize.cz/kaleidoskop/286688-nase-rozumna-neideologicka-ideologie

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Podle mého autor nepláče vůbec. Pouze dává námět k zamyšlení. Každý ať si jej pak přebere po svém.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak nevím, jestli autor nepláče na špatném hrobě... i když si vlastně nejsem jistý, na kterém hrobě pláče - že je většina lidí křupanská, nekulturní, neinteligentní, nevzdělaná? Nebo že někteří politici jsou takoví? Nebo že nepředstírají, že takoví nejsou?
Pokud to první, tak co s nimi? Vyhladit v táborech a nechat jen ty kultivované?
Pokud to druhé, tak co s nimi? Nechat volební právo jen těm kultivovaným?
Pokud to třetí, tak co s nimi? Postavit je do latě, aby opakovali jen sluníčkové mantry a ptali se, zda někdo pomyslel na děti?
Opovrhuje tedy autor ostatními voliči, volebním systémem, nebo suverenitou volených zástupců?

Nahlásit

-
0
+

Teď jsem se díval na projev ministra Hermanna 1.8.2014 u památníku v Letech u Písku. ČT si netroufla ani na vteřinu zabrat okolí, natož obecenstvo. Víte proč? Já odhaduji, že tam buď nebyl žádný Rom, nebo bylo účastníků hanebně málo.

Nahlásit

-
0
+

Typický článek zarytého socialisticky myslícího aktivisty typu Dienstbier. ON ví nejlíp, která památka si zaslouží miliardu (pochopitelně ne z jeho kapsy) - proč ne třeba zámek Červená Řečice nebo důl Paskov? ON ví nejlíp, co je vkusné a co ohavné, co je zbytečné a co nejdůležitější.

Nahlásit

-
0
+