Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Hamás třeba končí. Na jeho místo se ale tlačí sekáči, co se nezakecají

28. 7. 2014
 6 144
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Prostě se tam budou mydlit dál. Obvykle se taková situace vyřešila genocidou slabší strany, ale v současnosti je tento postup pro Izrael nepřijatelný. Uvidím jak dlouho tato situace potrvá. Třeba jednou budou mít na vrch Arabové a Izrael zlikvidují. Pak bude klid.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

CIA cvičí ISIL v Jordánsku? To máte odkud? CIA je teď opatrná v podpoře i značně umírněných rebelů. Natož ISIL.
Pokud vím tak ukrajinská armáda bombarduje ozbrojené bandy na vastním území a Rusko tyto bandy aktivně vojensky podporuje. Co by se asi stalo, kdyby někdo otevřeně podpořil separatisty v Rusku? Rusaci by se s nima rozhodně nemazlili. Potíž je v tom, že Ukrajina nemá dostatečně silnou armádu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Není mi jasné v čem může být ISIL pro Izrael horší než Hamas. ISIL hlavně terorizuje místní obyvatelstvo, to by se mohlo Izraeli naopak hodit. Taky komplatní oddělení Gazy od západního břehu spíš nahrává Izraeli.

Nahlásit

-
0
+

Možná by se Izraelci mohli zeptat na radu vlády USA a pak to udělat přesně opačně. Ve Washingtonu jsou experti na nahrazování špatných vlád mnohonásobně horšími.

Nahlásit

-
0
+

Na každou válku potřebujete peníze. I když budete mít armádu složenou z fanatiků, kteří bojují bez žoldu, tak musí něco jíst, za něco je musíte vyzbrojit a vycvičit. Kde asi berou mladí palestinští muži prachy? Pokud jde o ISIL, tak je veřejným tajemstvím, že byli vycvičeni v Jordánsku CIA a byli vyzbrojeni za peníze Saudů, aby svrhli Asada. Jenom se to nějak vymknulo kontrole. A nebo je to jenom konspirační teorie? Na druhou stranu sám autor naznačuje, že Izrael podporoval skupiny, které mu později přerostli přes hlavu. Kdo si hraje s ohněm, ten se dříve či později spálí.
Mimochodem, když Izrael pošle do Gazy armádu a vybombarduje ji poté, co na jeho území dopadly rakety, svět se tváří, že je to normální. Když ukrajinská armáda bombarduje a ostřeluje vlastní civilní obyvatelstvo a s tím občas i území Ruska, svět se tváří, že je to normální. Kdyby toto rusové označili za napadení a na oplátku vybombardovali pozice ukrajinské armády na východě, svět by vyskočil z kůže. Co by se stalo, kdyby někdo zasáhl raketou uzemí některého státu NATO?

Nahlásit

-
0
+

V článku chybí zásadní informace - demografický vývoj Palestinců v pásmu Gazy za posledních 50 let. Podle perspektivy se dá říct, že zde za posledních 50 let došlo k nárustu obyvatel z 0.25mil na 1,5mil. A to nejen díky imigraci Palestinců z Izraele. A tak zda dorostla generace mladých mužů, která nemá v plánu nic jiného než boj proti Izraelcům. A jí v patách je další generace mladých chlapců, kteří se to teprve učí.
Tato situace nemá řešení, katastrofa se dá jen odsunout dále do budoucnosti.

Nahlásit

-
0
+