Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Zóna zdravého uznání

18. 7. 2014
 9 959
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nejde ani o posttotalitní syndrom jako o tradiční čecháčkovství - úděsnou kombinaci podkoního a lokaje. Klaní se a a při tom pohrdá: Petro, jsi skvělá tenistka, ale jako člověk jsi špína! Taky se tomu říká kyselé hrozny: jeto pokus uchovat si vlastní důstojnost tváří tvář obrazu, který nám nastavují ti, kteří v něčem vynikají více než my.

Nahlásit

-
0
+

Souhlasím, že uvedené příklady nejsou zrovna rovnocenné. Mládek nazval živnostníky parazity, což je opravdu hodně mimo mísu a hlavně demagogické, na druhou stranu Macek (a nejen on) jen reagoval ne naprosto nesmyslné adorování padlých vojáků v médiích tím, že vyjádřil svůj názor na jejich "hrdinství" a holt použil termín, který spousta lidí vnímá pejorativně (já třeba ne - je to věcné označení způsobu, jak byl voják do služby přijat, jiná varianta je odvedenec nebo dobrovolník). Jinak bych samozřejmě s myšlenkou článku souhlasil - tomu není co vytknout...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Příklady na začátku jsou - v jinak pěkném článku - z jiného soudku. Huml ani Mládek přece neřekli "to umí každý" nebo něco s podobným významem. Jasně se vůči svým "obětem" vymezili, jeden mluvil o parazitech, druhý lajkoval lidskou špínu, Macek aspoň použil termín žoldák, i když jinak byl relativně slušný a orgie začaly až následně díky jiným.
Relativizování úspěchů nebo zásluh (Macek, Chomsky) mi nepřijde nijak hejtrovské, zejména pokud je podloženo konkrétními fakty nebo úvahami.

Nahlásit

-
0
+