Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Bankéři, pozor! Americký watchdog štěká, ale taky pořádně kouše

7. 7. 2014
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Je to logické vyústění největšího dějinného podvodu zvaného fiat money. Vzkaz amerických bankovních regulátorů je jasný: I když si myslíte, že ty dolary jsou vaše nebo vašich klientů, my je považujeme za svoje, protože jsme je natiskli.
Každý kdo obchoduje v dolarech ví, jaká tím podstupuje rizika. Nemůže se vymlouvat na to, že dodržuje zákony a podobné nepodstatné věci.

Nahlásit

-
0
+

A jak uz je zvykem, i kolem tohoto kroku se vyrojilo milion a jedna teorii jak ono to vlastne je, co je mezi radky a kdo za ty nitky taha... :-)
http://proinvestory.cz/americke-sankce-na-credit-suisse-a-bnp-paribas-co-se-deje

Nahlásit

-
0
+

Americký pes může kousat jen v té míře, kde drží pod tlapou dolarový clearing. Každým exteritoriálním trestem z pozice síly* dolar ztrácí kousek své reputace jakožto bezpečné měny pro mezinárodní obchod. A tím čokl ztrácí jeden ostrý zub, až jednoho dne s překvapením zjistí, že na jeho úžasný skvělý dolar celý svět zvysoka kašle.

* Nikde jsem nenašel, že by BNP svými transakcemi do „zlých“ států porušila nějaký francouzský zákon, normu EU či mezinárodní smlouvu závaznou pro Francii. Sankce je tudíž jen jednostranné silové řešení americké federální vlády.

Nahlásit

-
0
+