Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Euroasijská ekonomická unie: Ropa, plyn a běloruský hi-tech

4. 6. 2014
 5 340
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Proboha...to je článek z padesátých let minulého století polátaný nástěnkářem Jasánkem...děs

Nahlásit

-
0
+

Mimochodem, hyena, která bagatelizovala a omlouvala oděské vraždění a její spíše propagandistická agitka bez solidní ekonomické analýzy - patří ještě toto na Finmag?

Nahlásit

-
0
+

Ale o to přece šlo, my jsme nutili Ukrajinu podepsat asociační dohodu, my jsme to chtěli, tedy naše politická reprezentace. A tak to i naši chytrolíni prezentovali na Majdanu. Ti Ukrajinci tam na začátku byli proto, že chtěli skoncovat s oligarchy, jedno z jaké strany a věřili slibům, že je EU spasí a zavede pořádek, otevře jim svoje trhy, otevře hranice, aby mohli bez víz cestovat a pracovat kdekoliv v Evropě. Tomu uvěřili, proto protestovali proti Janukovičovi, je smutné, že to pochopitelně byly jen kecy. Západ má zájem o privatizaci zdrojů ne o záchranu Ukrajinců, a Ukrajinu v EU v podstatě nikdo nechce, stejně jako vy a není se čemu divit. Nemůžeme zachraňovat tak velkou zemi, když máme sami problémy. Navíc, když mocní muži Ukrajiny žádné změny nepřipustí.
Je otázka, jakou Ukrajinu jsme vyhráli. Východní část současnou vládu neuznává, není to jen pár ozbrojenců dovezených z Ruska, jak nám říkají, je to drtivá většina populace, jak ukázala referenda, která pochopitelně nikdo neuznal. Přitom je zarážející, že tato referenda,o která byl obrovský zájem neuznáváme, ale volby, kterých se účastnilo 40% voličů ano.
A to všechno jen díky těm politickým orgánům EU, už máme jen jeden názor v celé Evropě. Ne jako dřív, co národ, to názor, pokročili jsme na vyšší úroveň integrace.

http://www.czechfreepress.cz/kino-cfp/vitejte-v-nulandistanu-propaganda-a-krize-na-ukrajine.html

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nejhorší na celé věci je, že tu Ukrajinu jsme asi vyhráli my. Za odměnu ji daňoví poplatníci EU budou smět živit. Další nákladný politicky-motivovaný projekt po zelené energii, společné měně a dalších. A názorná ukázka proč je dobré nemít u takového uskupení politické orgány.

Nahlásit

-
0
+

Nejhorší na celé věci je, že tu Ukrajinu jsme asi vyhráli my. Za odměnu ji daňoví poplatníci EU budou smět živit. Další nákladný politicky-motivovaný projekt po zelené energii, společné měně a dalších. A názorná ukázka proč je dobré nemít u takového uskupení politické orgány.

Nahlásit

-
0
+

Putin říkal něco jako "rodící se protiváha EU" což myslím nutně neznamená konkurent EU nebo alespoň ne v současné době. Ale kdo chce psa být, vždy si hůl najde. Ještě před pár lety by takto posměšně napsaný článek byl řekněme netaktní, ale na druhou stranu podložený tvrdou ekonomickou realitou. Dnes je ale situace jiná a ty země na východě nad kterými ohrnujeme nos jsou našimi věřiteli a my jsme zadlužení až po uši.Tady by jsme se měli zamyslet, jak je to možné. Když máme svobodu a demokracii, tak by jsme tyto režimy měli porážet na celé čáře, bez dluhů a kvantitativního uvolňování.Už to nejsou nějací zaostalí divoši, kterým by jsme se mohli smát z pozice vyspělé bezproblémové ekonomiky. My ( myšleno západ) žijeme z naší minulosti, oni se s tou svojí musí vyrovnat, to nám dává šanci ještě s tím něco udělat, nebo nás semelou (ekonomicky) a divoši budeme my.

Osobně si myslím, že celní unie, která tomu předcházela splnila svůj účel a další kroky vedoucí k " vyšší míře integrace" to můžou jenom pohnojit, stejně jako v unii Evropské a Americké. Ekonomická unie bez cel, proč ne, politická unie vede jenom k byrokracii, plýtvání a úpadku, jak můžeme sledovat všude kolem nás.
Ukrajina v rukou oligarchů nemá zájem na užším navázání na Rusko, protože oni by tím o svou moc přišli. Pro ně je mnohem zajímavější navázání spolupráce se západem, který nabízí "volnější režim". Každopádně spolupráce se západem oligarchy od moci neodstaví a to je špatná zpráva pro Ukrajinu, rozkrádat se bude dál a ve větším.
Putinův pokus o vyvolání občanské války na východě Ukrajiny... No on se Putin ani o nic nemusí pokoušet. Když námi podporovaný režim složený a podporovaný oligarchy dělá taková zvěrstva jako v Oděse, když armádní bombardér udělá nálet za bílého dne na vlastní obyvatelstvo ( už to potvrdila i OBSE) tak se člověk nediví, že je tam občanská válka. K prezidentským volbám, které by měli být zásadní pro uklidnění situace, dorazí 40% voličů, přesto jsou platné, všichni zápaďáci jásají jak to skvěle dopadlo. A na východě tento prozápadní demokratický, Palatou opěvovaný režim vraždí vlastní lidi těžkou vojenskou technikou a to je v pořádku. To jsou zřejmě ty nové Evropské hodnoty.

Nahlásit

-
0
+