Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Doněck pět minut před infarktem

20. 5. 2014
 5 907
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Po vzletných frázích o exportu té správné proevropské demokracie do zkorumpované postsovětské země, ve které vládnou oligarchové prostřednictvím politiků, přes revoluční excesy spojené se vzedmutím vypjatého nacionalismu, národnostní nenávisti, fašizujících tendencí, občanskou válkou a stovkami mrtvých se vracíme pomalu do reality – vlády oligarchů, kteří si na Ukrajině upevňují svoje knížectví se soukromými armádami.
Pokud jde o geopolitické směřování země - nakonec se zjistí, co tvrdili realisté od počátku: pokud má být Ukrajina zachována jako stát, nemůže být ani v jedné krajní poloze: ani prozápadní/protiruská, ani proruská/protizápadní. A pak se zeptáme majdančíků a jejich roztleskávačů: k čemu bylo to všechno ničení a zabíjení nutné?
Btw: Palata nám na tom Donbase nějak vyměkl. Prý „Putinovo Rusko se v současnosti zřejmě nechystá Doněckou ani sousední Luhanskou oblast obsadit a připojit, a krymský scénář se tedy zřejmě nebude opakovat…“ Trochu příliš realismu najednou. Když seděl na prdeli v pražské redakci, byl to jiný úplně jiný válečný jestřáb. Tak to dopadá, když vypustíte novináře do terénu – začne být nudný.

Nahlásit

-
0
+

„Vyhlašujeme plné znárodnění všech podniků oblasti,“ uvedl Pušilin ("šéf" Doněcké lidové republiky) ve zvláštním televizním provolání. „Souvisí to s tím, že oligarchové na Donbasu odmítli platit daně Doněcké lidové republice.

Zatím je to k smíchu, ale tato zpráva je dost důležitá pro uvědomění si, co udělá třeba vláda EU nebo ČR, až posledních pár plátců definitivně odmítne nechat se čím dál více odírat za čím dál horší "služby" státu...a pak to bude teprve mazec!

Nahlásit

-
0
+

Pro zajímavost

http://www.nahraj-obrazek.cz/search.php?search=ukrajina

Nahlásit

-
0
+