Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Dotazník budoucího europoslance: Pavel Svoboda, KDU-ČSL

17. 5. 2014
 10 882
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Byly doby, kdy tragédií české politiky byla skutečnost, že nebylo možná vládnout bez KDU ani s KDU. Nedej Bože, aby se to vrátilo!

Nahlásit

-
0
+

Ano.

A při tom by měli hájit desatero, třeba "nepokradeš" (=nevezmeš cizí majetek bez souhlasu vlastníka).

Na druhou stranu církev má bohatou tradici kolaborace s mocí (po té, co sama tou hlavní mocí přestala být), takže se není co divit, že druhá derivace (partaj od církve odvozená) je ještě horší.

Ale aspoň by mohli říkat, že ctností je pomoc bližnímu jen tehdy, když to dotyčný dělá dobrovolně. Pokud je to tomu násilím donucen, nejde o ctnost, ale o znásilnění.

Ono i to "Nebudeš mít jiné bohy mimo mne" se dnes moc nedrží a uctívá se ledacos - multikulti, matka Země, unie, stát, ...

"Nepožádáš statku bližního svého". No toto přikázání je v troskách. Každá žádost o dávku ji porušuje, každý hlas v urně (zejména pro levici) taktéž. A bohužel i hlas pro ty Lidovce.

http://cs.wikipedia.org/wiki/Desatero

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Lidovci, to je tak trochu obchodní značka. Prostě, jsi věřící? Vol lidovce. Zajímá tě životní prostředí? Vol Zelené. To, že dělají pravý opak toho, co by člověk čekal nevadí. Alespoň většině voličů. Nemusí být rovnou hlupáci, jen se jim prostě nevyplatí získávat informace o politice. Více viz Bryan Caplan - Mýtus racionálního voliče. Proto leckdy víc záleží na tom jak se strana prezentuje (či jak je médii prezentována), než co má vlastně v programu.
Relativně zajímavá mi připadá jen jedna věc - totální degenerace křesťansko-demokratické politiky na jakýsi bezpohlavní mix umožňující jim uplácat vládu v podstatě s kýmkoliv.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přeloženo do normálního jazyka: Patřím mezi úředníky, udělám pro ně cokoliv a vy, moji voliči, jste jen emotivní blbečci, kteří musí držet hubu. Vlastně to jen říká otevřeněji, než někteří ostatní. Co ale nepochopím, jak ho můžou volit normální lidi z vesnic a malých měst, co se živí prací a v neděli chodí do kostela.

Nahlásit

-
0
+