Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Česká špička nosu

15. 5. 2014
 5 654
14 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Henry Kissinger: “Démonizace Putina není politika. Je to alibi pro její nedostatek.”

Kdo si myslí, že Rusko vstoupí na území země NATO, ten by se měl nechat vyšetřit !

USA a NATO se snaží obklíčit Rusko vojensky od roku 1991 - http://jdem.cz/ba3s98
Nebudeš míti bohů přede mnou -  http://jdem.cz/baf5h5
Hunter Biden se připojí k týmu Burisma Holdings - http://burisma.com/hunter-biden-joins-the-team-of-burisma-holdings/

Nemám nejmenší zájem hájit Rusko ani Putina, ale naštěstí si člověk dnes může hledat informace z mnoha zdrojů na to, aby se mu mohl "vyrazit" docela objektivní názor.
To, co dnes média předvádějí, to je naprostý hnus, manipulace, plíživá orwelizace !
Politika a války se dnes vedou jinými prostředky, ekonomickými - zájmy, zájmy, zájmy..

Nahlásit

-
0
+

Souhlasím, že ideologie socialismu není reformovatelná a nikdy nebude, ale jsem opačného názoru, že by se měly strany jako KSČ z vyšší mocí zakázat, morálku nelze vnutit, pokud si lidé dobrovolně přejí centrálně řídit a vzájemně se okrádat, tak prosím, ať to dělají, ale beze mě a za své. Pokud potřebují aby jim ministr říkal, co mají dávat dětem na svačiny do školy, jejich problém, já žádného takového vládce ani rádoby „tatínka“ nepotřebuji a dobrovolně platit nechci. Nechtějte po mě, abych tleskal když Franta okrádá Karla, zatímco když Karel okrádá Pepu je to zločin, vzhůru světlým zítřkům jako za starých časů.

Ano, jistě že je obrovská snaha a od roku 1918 až do cca. 1956 se to Bolševikům (nejen na východ od nás) moc dobře dařilo, vše hlavně zametat pod koberec a staré zločiny zapomínat. Přesně jak popisuje Solženicyn. Takže za mě nikoliv zakázat, ale naopak povolit a na všechny jejich zločiny upozorňovat co možná nejhlasitěji.
Nebudou pak vznikat podobné pomýlené názory, že jako krajní pravice se dnes označuje politika krajně levicová. Sám nevidím ani jediný společný znak „fašistické, nacistické a (neonacistické)“ ideologie s vládou práva, spravedlnosti a svobody pro jednotlivce. Zato však vidím víc než dost znaků krajní levice. Potom nám tu velice snadno vznikají různá zacyklení (jak už zmínil Tomáš Najman) bez znalosti příčinných souvislostí a už vůbec nás z problémů nevytrhne fingovaná válka mezi dobrem a zlem, v mediálním žargonu rozuměj studená nebo západu vůči Rusku, EU (NATO) proti Putinovi, případně demokracie proti komunismu (vyhovující si zaškrtněte) a skutečná příčina problémů zůstává dle očividného záměru mocných účinně skryta.

Na to co by jsme ještě před 48 rokem odpovídali ve smyslu: „Jak se vůbec opovažujete?“

Říkáme dnes pokorně jen něco ve smyslu: „To není moje věc“, „nevím, nejsem si jist“ nebo „nezajímá, mě to“ nebo dokonce suše „ano“ atd. Jak kdyby existovaly vždy jen dvě možnosti tj. volby mezi zlem a menším zlem (které je ovšem o to horší, protože se maskuje za „dobro“).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pan Simkanič popsal realitu a zkušenost mnohých z nás. Je vcelku jedno, zda jde o vzpomínky tzv. Husákových děti, či jejich rodičů. Osobně patřím spíše k té druhé skupině. Tudíž pamatuji i Pražské jaro a jakési nepatrné světýlko na konci bolševického tunelu. Tedy optikou tehdejší doby. Pozdě, již na svobodné půdě, jsem pochopil, že komunistická ideologie, reformovatelná k cestě k demokracii, není a nikdy nebude. Je to ideologie zrůdná a svými důsledky nebezpečnější, než krajně pravicová, neboli fašistická a nacistická (neonacistická). Právě proto mi vadí, že dnešní komunisté (míněno myšlením a přesvědčením, bez toho, ve které se právě nachází straně) opět vystrkují růžky a lidem s historií to vůbec nevadí. Když si přečtu názory "budoucích" poslanců do evropského parlamentu, snad s výjimkou Petra Macha, mám před očima rudou záři. Možná je to tím, že jsme se s minulostí, tedy s těmi, kteří mohou za 40 let morální devastace národa, nedokázali řádně vypořádat. Že nebyla komunistická strana, jako zločinecká, okamžitě zrušena a jejím členům zakázáno, jak vykonávat jakékoliv veřejné funkce, ale i podnikat. Nebo-li lustrační zákon rozšířen o členství v KSČ a to na dobu minimálně 20 let. Chápu, že dnes je již pozdě bycha honit. Tudíž si musíme vytrpět komunisty v médiích, na úřadech, soudech, vládách a i na hradě. Otázkou je, zda to ještě někoho zajímá a zda jsme si na to již nezvykli. Pro se, Vy mladí, nedivte nám, kteří si už dost pamatujeme, že se nedíváme na východ s pochopením, ale s píše s obavou. Ono to většinou začíná nenápadně, ale o to horší bývají důsledky. Doporučuji toto video: http://www.stream.cz/blanik/10002236-gripeny Je to sice recese, ale .....

Nahlásit

-
0
+

Nežádal jsem o fráze a atd. , ale abyste konkrétně ukázal v čem jsou si ti dva tak podobní, abych se musel připosrat. Už jsem psal mnohokrát, že srovnávat anexi našeho pohraničí a Krymu je nesmysl. V našem pohraničí např. nikdo referendum pod dohledem mezinárodních pozorovatelů nepořádal.

Rusko i Putin jsou mi ukradené, jediné co mi vadí je, když na ně pořád někdo útočí kvůli minulosti a straší mě budoucností, ve které se z nich připosereme. Když se na to podívám objektivně, tak nemám důvod si myslet, že mě současné Rusko ohražuje. Konec konců nemám ani pocit, že by ohrožovalo Ukrajinu. Mimochodem včera zase ukazovali nějaké nové satelitní snímky ruských vojsk u hranic s Ukrajinou. To tam zase bude muset nějaký nepodplacený novinář zajet, aby nám mohl říct, že tam žádné vojáky neviděl. Ale je fakt, že ta zpráva mnohým k připosrání stačí.

Pokud jde o můj orgasmus, tak tam je podle všeho, vše v pořádku. Manželka si nestěžuje. Při pohledu na Vladimíra Vladimíroviče mě podobné choutky nepřepadají. Jsem hetero, i když momentálně to není modní, tak si nemůžu pomoct.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jsem husákovské dítě, okupaci pamatuji. Vyrůstal jsem v Olomouci, kde byla velká sovětská posádka. Pamatuji si aroganci sovětských gum i jejich namyšlených paniček, dopravní nehody, které způsobily jejich zily, vraždy, které spáchali jejich dezertéři z řad mužstva, které jsme považovali za divochy z Asie. Dospíval jsem s nenávistí vůči komoušům a Rusákům, kteří je u nás přivedli k moci.
To vše mě ale nepřinutí, abych byl dnes pro studenou válku s Ruskem, nechal se ohlupovat obrazem Ruska, coby nebezpečného nepřítele, nebo propadal prvoplánové rusofobii a démonizaci Putina. Nejsem zamrzlý puberťák (možná leda tak v hudebním vkusu) a chápu, že už není rok 1985. Můj názor na svět byl nějak utvářen, ale události roku 2014 posuzuji podle situace v roce 2014 a nikoliv optikou éry SSSR.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Já bych si teda nějaké paralely rád přečetl, pokud mohu prosit. Předem však říkám, že mám zájem pouze o analyticky vyargumentované názory, nikoliv o připitomělé floskule opsané z mainstreamu médií či převzaté z knížecího geglání.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Článek je napsán naopak poměrně pěkně a pan Simkanič nastínil svět optikou generace tzv. "Husákových dětí" (mezi které patřím také) a jaké prostředí ovlivňovalo utváření jejich názoru na svět. Dobře ilustroval jaký vliv má vlastní zkušenost na společnost a jak rozdílný pohled různé generace mohou mít a že pokud je společnost jež zapomíná postavena do stejné situace jako v minulosti, může zvolit řešení které se už v minulosti ukázalo jako špatné a historie se bude opakovat.

Osobně si nemyslím že je to tak černobílé - např. komunismus má ještě většina aktivních generací v živé paměti a přesto pozorujeme opětovné posilování této zvrácené ideologie (bohužel komunistická mentalita posilovaná současným socialismem se mnoha lidem zaryla pod kůži aniž by si to uvědomovali) => myslím že je to celkem individuální a společnost má spíš tendenci k mentalitě stáda a ráda vymění svobodu za pochybné jistoty bez ohledu na prožitou zkušenost.

V závěru článku se s autorem rozcházím - z důvodů které jsem vysvětlil v přechozím příspěvku si nemyslím že je dobré sem zvát cizí armádu, ale beru článek prostě jako jiný názor, celkem slušně argumentačně podložený.

Váš příspěvek svědčí o vašem naprostém fanatizmu a vaše volání po "objektivitě" je jen neschopnost tolerovat jiný názor, protože "subjektivně" je pro vás "objektivní" jen pro-ruský článek.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud znáte alespoň trochu dějiny mezi světovými válkami, nástup Hitlera, prostředky jakými zacházel a jakým způsobem docházelo k anexím Sudet, zbytku ČSR, Polska, atd. tak jistě najdete spoustu paralel.

Podle toho co píšete ale z Putina máte spíš orgasmus, takže azbuka se vám jistě bude hodit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Když tvrdíte, že Putin je nový Hitler, tak už by jste měl být předposraný, protože víte, co nás čeká.

A proč že je Putin nový Hitler? Já to nevěděl a zatím předposraný nejsem a nerad bych něco promeškal. Že bych si zatím třeba promrskával azbuku nebo tak něco.

Děkuji za odpověď, nerad bych se předposíral zbytečně.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Zajímám se o ekonomii a ekonomiku a proto jsem také svého času našel tyto stránky. Bývaly tu zajímavé články, které se týkaly zmíněných témat. Takových článků je tady ale poslední dobou jako šafránu. Místo toho přibývá podobných neobjektivních výlevů, jako je tento článek. Starý obsah se mi líbil mnohem víc. Škoda. Chápu, že Ukrajina je aktuálně velké téma a i Finmag má potřebu se ho dotknout. Když už to tedy děláte, tak proč ne na úrovni a objektivně?

Předem uznávám námitku, že když se mi to nelíbí, tak sem nemusím chodit, je to pravda.

Nahlásit

-
0
+

Falklandy, chapu, maly to ostruvecek, ale i tak:
On a turnout of 92%, an overwhelming 99.8% voted to remain a British territory
Pripojeni k EU
Slovensko - 93.7% pro pripojeni.
Litva - 89.9% pro propojeni.
Slovinsko - 89.61% pro propojeni. Hlasovalo 60.23%

Presto slysim,ze takove vysledky jsou mozne jen pri zmanipulovanych volbach jako ma Kim..

Nahlásit

-
0
+

Další strejda, který zamrzl v minulé studené válce. Připomíná mi ty Japonce, které občas najdou, jak dodnes bojují někde ve filipínské džungli proti Američanům. Musí pak sehnat jeho bývalého velícího důstojníka (pokud je ještě naživu), aby mu dal rozkaz složit zbraň.

Nahlásit

-
0
+

Myslím že zvát sem cizí vojska je kontraproduktivní ... je to "dobrokákovské" řešení typu "vlk se nažral a koza zůstala celá", tj. pozvat cizí armádu a mít za to, že tím jsme (minimálně částečně) z obliga. Nepřítomnost cizích vojsk naopak zdůrazní že musíme být připraveni bránit svojí svobodu a ne spoléhat na to, že to někdo udělá za nás.

Jedná se o další dobrovolnou rezignaci na část svobody a suverenity výměnou za iluzy bezpečí ... podobně jako terorismus se stal vhodnou záminkou pro utahování šroubů, šmírování a různá omezení, která lidem denně ztrpčují život aniž by měli nějaký efekt.

Ruská hrozba je reálná - Putin je nový Hitler a ruská veřejnost je zfanatizovaná a Rusku se nesmí ustupovat (kam taková politika v roce 1938 vedla je všeobecně známo), ale tím že se "předposereme" a pozveme sem "dočasně" cizí vojsko nic nevyřešíme - to by mělo smysl jedině pokud by skutečně hrozil ozbrojený konflikt.

Nahlásit

-
0
+

"... nesmysly o kůlech v plotě"?! Ví autor o čem ten Jakeš mluvil?
http://www.praguecoldwar.cz/090805_Jakesovy-lekce-kapitalismus.htm
Když už nějaký moudra o Ukrajině, tak radši články někoho rozumnýho, třeba Robejška. Tohle je jen protiruskej shit, bez špetky politickýho realismu.

Nahlásit

-
0
+