Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Dotazník budoucího europoslance: Pavel Telička, ANO 2011

14. 5. 2014
 12 497
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

"Volný trh nemůžete nechat bez regulace...jsem zastáncem takové regulace, která prospěje fungování vnitřního trhu"

"Jsem pro volný pohyb pracovníků, jako jsem pro volný pohyb zboží, ...si dovedu představit v odůvodněných ... případech ...ochranná opatření"

A pak, že je ten huličský matroš nedostupný!
Ten pán nemá naprosto tušení o významu slov, která používá...

Za pan Teličku tedy doplním větičku: "A co je nebo není správný trh, co je nebo není třeba regulovat, uvolňovat, zakazovat a ochraňovat rozhodnu JÁ a parta mě podobných borců, kteří nejlépe ví, co chcete a potřebujete!
A přjide mi tak naprosto v pořádku!
Amen!"

Nahlásit

-
0
+

"Volný trh nemůžete nechat bez regulace, byť sám jsem spíše pro přiměřenou až nižší regulaci, ale jsem zastáncem takové regulace, která prospěje fungování vnitřního trhu. To bychom potom mohli říct, že nepotřebujeme regulaci v oblasti hospodářské soutěže. Myslíte si, že by takový volný trh fungoval lépe? Kdepak, to už jsme tady v určité podobě měli a bylo to dost drahé."

Ty jo.. za prvé non-sequitur (ano, je možné prosazovat nezrušení roamingových poplatků a zároveň prosazovat regulacei hospodářské soutěže a přitom být konzistentní), za druhé - kdy že jsme to tady měli? Třeba v ČR máme v porovnání s jinými zeměmi poměrně dost neregulovaný trh nájemních bytů. Když slyším příběhy od lidí, kteří se snažili pronajmout si byt v těch zemích, kde se to reguluje, tak je to docela šílené. Tak jak je to tedy správně?

Nahlásit

-
0
+

Karierní byrokrat, od malička bolševik. Tzn. jeho názory jsou zcela konzistentní a očekávatelné.

Za sebe mohu říct, že mým europoslancem nebude, žádné své pravomoci na něj dobrovolně nepřevádím a nehodlám se mu dobrovolně podřizovat ani jej dobrovolně platit.
Bude mne k tomu nutit násilím a já se legitimně budu snažit vzdorovat a uhýbat co to půjde.

Nahlásit

-
0
+

Holt se pozná "echt pravice" :-/ Tolik sociálního inženýrství v jednom dotazníku, to se jako snaží trumfnout Kellera?

Vypíchnu jen jednu (myslím, že nejdůležitější) věc z článku:

,,Volný trh nemůžete nechat bez regulace..."

Svým způsobem je to pravda. Avšak ta ,,regulace" se nazývá vlastnictví a ne špinavé fašounské pracky politiků.

Nahlásit

-
0
+

Tedy s tímhle rozhovorem by se dalo hrát buzzword bingo ... "potenciál", "procesy", "strukturovaná diskuze", atd.

Co se týče slohu, působ na mě pan Telička jako něco mezi Švejnarem a Pavlem Bémem ... odpovídá neurčitě a jednoduché sdělení utopí v záplavě zbytečných vycpávkových slov.

Co se týče názorů, komunista se v něm nezapře.

Pořád nerozumím tomu jak můžou politici chtít rušit roamingové a bankovní poplatky ... copak vědí jak vysoké má která firma s tím spojené náklady? Pokud je možné provozovat dané služby zdarma tak je to celkem jasná konkurenční výhoda a dříve nebo později se toho někdo chytí. Podle stejného principu by mohli politici nařídit pekařům, že chleba bude zdarma, anóbrž veřejný zájem a neúměrný zisk.

Nahlásit

-
0
+