Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Velký investiční seriál: Sázky na jednu kartu se nevyplácejí! Diverzifikujte

14. 5. 2014
 31 916
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak nedovolené překročení hranic byl možná nelegitimní zákaz, ale pořád se za něj střílelo, pokud se nepletu ... fakt, že historie ukázala po X letech jeho nelegitimitu, těm mrtvým život nevrátí.

Za navrhované způsoby exitu sice nehrozí až tak drakonické tresty, i tak ale není cesta, kterou se chce každý pouštět. Jako jediný tedy skutečně legální a bezproblémový způsob mi tedy vychází emigrace, jenže kam, když je to všude principielně stejné a v mnohých konkrétních podmínkách i horší?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

K tomu přijde protiúder ve formě pokladen a Babišovo centrální účtárny pro všechny. Levná a technicky dostupná elektronizace dokladů umožní jejich centrální evidenci a zákony zavedou jejich povinné vystavování pod drastickými tresty. Za hacknutí takového systému bude nejspíš doživotí. Garáž si dnes těžko postavíte bez nějakého povolení, tím se dostanete do systému a záleží jenom na jeho sofistikovanosti, jak moc vám zúží manévrovací prostor. BTW toto by mohlo posunout Lafferův bod o něco doprava.

Únik ze systému bude v budoucnosti vyžadovat jiné metody. Zajímavé bude, co s ekonomikou a společností udělá zavedení bruselských daní, vlhkého to snu tamnějších parazitů.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přesně tak, legálně to bohužel moc nejde (i když daňové ráje třeba legální jsou - tedy legální to je jen pro bohaté, pro chudé a průměrné ne).
Je to ilegální, stejně jako za komunistů nedovolené překročení hranic či urážka Sovětského svazu.
Ty zákazy a příkazy jsou také zhruba stejně ospravedlnitelné a legitimní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nevím. Lidi používají různé metody. Přesun firmy do daňového ráje. švarcsystém, šedá ekonomika, atd... To jsou formy pasivní rezistence, o kterých jsem doposud slyšel, ale asi budou i jiné formy legitimní sebeobrany.
Každý instalatér či malíř pokojů, který vám dá slevu, pokud nebudete chtít doklad, vlastně provozuje tento exit. Každý hospodský, který se hrdě nehlásí ke každé utržené koruně, také. Zaměstnanec pracující oficiálně za min.mzdu a zbytek na ruku, exituje také. Když vám soused pomůže postavit garáž a vy mu na oplátku dáte jablka ze zahrady a Babišovi o tom neřeknete, exitujete vlastně také.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Legální je akorát exitus,,,

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jak se dá exitovat z pyramidového průběžného systému?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

1) Spočtěte si, kolik jste již "nainvestovali" do pyramidového průběžného systému. Není čas na exit a diverzifikaci?

2) Samozřejmě se zde znovu otřu o typické porfolio člověka s nadprůměrnými příjmy (50-250kKč):
- Akcie: nula
- Dluhopisy: nula
- Průběžné letadlo: 5milionů
- Drahé kovy: snubní prsten
- Nemovitosti: 20milionů
- Hotovost: minus 13 milionů (hypo + leasing na 2 auta)

Nahlásit

-
0
+