Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Evropská energetická unie? Putin je ještě málo zlý

24. 4. 2014
 7 003
11 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Palata je Kojzar současnosti:

http://zpravy.idnes.cz/komentar-ukrajina-putin-odesa-palata-ds4-/zahranicni.aspx?c=A140503_110655_zahranicni_aha

Jeho presstitutství už přesáhlo všechny myslitelné meze. Samozvaný kyjevský revoluční výbor válčí proti vlastnímu obyvatelstvu a Palata, aby jejich prasárny bagatelizoval, smaží propagandu o ruských agentech.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Přístup Tuska je zcela účelový. Přeměna polské energetiky, zcela závislé na uhlí, vyžaduje astronomické investice. Cokoliv zbrzdí bruselské revoluční plány v energetice se hodí.
Naopak u Palaty snad začínám věřit tomu, že to vše, co píše, myslí i vážně. Jeho texty budou jednou patřit do zlatého fondu sběračů Putinova brouka.

Nahlásit

-
0
+

Jenom krátký úryvek z jednoho článku geologa Davida Hughese: "Produkce břidlicového plynu rostla explozivně a dosáhla téměř 40% celkové americké produkce zemního plynu. Nicméně od prosince 2011 produkce stagnovala, 80% produkce břidlicového plynu pochází z pěti míst, z nichž několik ochabuje. Velmi vysoké míry poklesu výtěžnosti břidlicových vrtů si vyžadují neustálé kapitálové vstupy – podle odhadů 42 miliard dolarů ročně na vyvrtání dalších více než 7 000 studní – aby se produkce udržela. Pro porovnání, hodnota břidlicového plynu vyprodukovaného v r. 2012 byla pouhých 32,5 miliard dolarů" Proto Shell prodává své pronájmy na těžbu. Po prudkém nárůstu těžby z břidlic došlo ke kolapsu trhu, prostě nabídka převýšila poptávku a ceny spadly na třetinu. Za takové ceny se nevyplatí vrtat další studny a cena nejspíš bude muset jít nahoru a pokud by se plyn začal vyvážet za hranice, jeho cena by vyskočila nahoru výrazně. Takže v USA mají levný plyn především proto, že je to plyn jejich vlastní (ne z dovozu), na začátku těžili plyn z břidlic v lokalitách, kde to bylo nejsnazší, mají poměrně uzavřený a regulovaný trh a převis nabídky. Jak na tom bude cena plynu z břidlic až se vytěží ty "nejsnadnější" lokality, to se ještě uvidí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

S tím, jak píšete "frakováním" se mýlíte. V USA mají díky tomu třetinové ceny za plyn a rozhodně od toho neustupují. Trochu se obávám, že než nám v blízkosti vyroste alternativní dodavatel levného plynu (na Ukrajině zdá se, jsou celkem slušné zásoby břidličných plynů), tak už zásoby budou na území Ruska, které levný plyn neprodává, prorože ho levně těžit neumí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dnes tady nebudu asi souhlasit s nikým.,,,

Rusko mi sympatické není (cenzura, oligarchie, agrese, ...), EU také ne.

Nemyslím si, že je dobré nechat se vmanévrovat do situace, kdy si jako musíme vybrat buď to, nebo to. Asi jako se Němci před válkou nechali vmanipulovat do situace, kdy to bylo "buď komunisti, nebo nacisti". Jako by nebyla žádná další možnost.

Na druhou stranu, pokud někdo chce "utrpět nějaké bolesti, ale netrpět *** Putinovi", tak samozřejmě má možnost (a já mu budu fandit). Jen si nemyslím, že by někdo měl mít právo nám to všem centrálně nařídit.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Palatove kotrmelce dosahuju nove dno :))....zanedlho budes Palato bez prace, pretoze US imperium ide na smetisko dejin a taky ako ty pojdu do muzea.

Nahlásit

-
0
+

Spanele a Italove nas s prehledem prodaji.

Nahlásit

-
0
+

Takže říkáte, že kdyby jsme nevozili energie z Ruska, tak by jsme Putinovi netrpěli to, co předvádí? A co by jsme teda udělali? I kdyby jsme nějak Rusko porazili, tak Vy by jste pak zajel na Krym a řekl jim tam, že si sice zvolili připojení k Rusku, ale mají smůlu, protože západní klub rozhodl, že budou součástí Ukrajiny? To by zase začali teroristi a separatisti a jinak škaredě nazvaní místní lidé obsazovat vládní budovy a to by nejspíš byla ta správná nebolševická budoucnost. Ona totiž tady ta dovážená "spravedlnost" nikde dlouho nefunguje. Podívejte, jak dopadla Gruzie, už mají té západní "demokracie " plné zuby. I když se podaří současné vládnoucí bandě zůstat na Ukrajině u moci, tak za pár let to skončí stejně. Koneckonců stejně jako "Oranžová revoluce"

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No pardon, ale neobolševický je právě váš přístup. Oháníte se počtem nezaměstnaných, které ekonomický konflikt s Putinem může přinést a tím, kolik na té krizi někdo zase vydělá. Takže kdo je tady bolševik? Možná by bylo konečně k dobru věci si připustit, že v některých momentech je dlouhodobě dobré utrpět nějaké bolesti, ale netrpět jinému bolševikovi, totiž Putinovi, to, co předvádí.

Nahlásit

-
0
+

Typická palatovina. Pan Tusk, je ten, kdo stejně jako Orbán, vytuneloval Polákům penzijní fondy. Vysvětlil to tak, že stát se o jejich penze postará lépe než nějaký soukromý fond a tak těmi penězi hned zalátal díru v rozpočtu a začat pořádat nekonečná společná cvičení s NATO a podle všeho i výcvik tvrdého jádra Majdanu. To že Poláci svoje peníze už neuvidí je asi jasné, stejně jako to, že je to vůdce doslova za všechny peníze.
Souhlasím, že je Rusko spolehlivým dodavatelem surovin.
Nevím, jestli je ruský režim demokratický, ale jeho podstata jistě je.
O agresivních záměrech Ruska bych se rád něco dozvěděl a rád bych se od pana Palaty nechal poučit.
Jak Jižní Osetie tak Abcházie měli autonomii, tu Gruzie jednostranně zrušila a když se odmítli podvolit, poslal tam Saakašvili tanky, jak demokratické a přesto to nikomu na západě nevadilo a reakce Ruska je dnes ukazována jako agrese. Kdyby tehdy nezakročili, tak by gruzínská armáda zmasakrovala všechny, kdo by se postavili na odpor. Asi nikoho nepřekvapí, že Saakašvilimu pomohly k moci západní peníze, hned poté se v zemi začali objevovat západní vojenští poradci a začaly snahy se skoncováním " separatistů", které donutili Rusko k akci. Bohužel jak známe Rusy, když rozjedou tanky, tak je těžké je potom zastavit.
Tuskův plán je skvělý.
Vytvořit unijní agenturu, konec konkurence, do rukou pár byrokratů soustředit obrovskou moc, všichni víme, jak to "bude" fungovat.
Dodávat plyn neplatičům a potom se šábnout o manko.
Vozit plyn kolem světa, sice nebudeme závislí na Rusku, ale cena energií bude tak vysoká, že ztratíme i ten poslední kousek konkurenceschopnosti
Začít frakovat, v USA už od toho potichu ustupují, ale my z toho uděláme revoluci

Konec článku, to je perla :)
Nazvat návrat k uhlí energetickou revolucí, to je síla. Pokud chceme bojovat s globálním oteplováním, musíme přestat spalovat cokoli, co je na bázi uhlíku ( to je na této planetě prakticky vše) uhlí,ropa, zemní plyn, dřevo. Německá energetika je pokrytecká, bojuje proti globálnímu oteplování, ale odstaví jadernou energetiku a raději spaluje plyn. Ještě ke všemu ten zlý,ruský.

Nahlásit

-
0
+

Jsem vděčný za to, že FinMag články pana Palaty tiskne (stejně jako za články toho fanatického bojovníka proti kouření v soukromých prostorách, jméno si teď nevybavuju). Jsou to krystalicky čisté ukázky defektního neobolševického myšlení.

Po přečtení tohoto textu pochopíte, proč bylo tak důležité vytvořit strašidlo Putin. To strašidlo umožňuje ospravedlnit akce, na které většina Evropanů strašlivě doplatí. Kdyby pan Palata na férovku napsal "dalších 100 000 Čechů ztratí práci a domácnostem se zvednou životní náklady, aby pár poradenských firem mohlo víc vydělat", nepochodil by. Ale kdy jde o boj proti strašákovi Putinovi, to je něco jiného.

Nahlásit

-
0
+