Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Souboj impérií

27. 3. 2014
 8 049
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Chybná úvaha. Pokud Rusům slíbíte životní úroveň EU výměnou za svržení Putina, automaticky předpokládají (stejně jako byli nalákáni Ukrajinci) volný pohyb po celém schengenu. Výsledkem je a) značná migrace západním směrem (a to nejen kvalifikovaných pracovníků, ale i bezdomovců a kriminálních gangů) b) další zchudnutí východních zemí. Opravdu to EU chce? Nebo dokonce musí, protože každé impérium jakmile přestalo růst, se rozpadlo?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No, nevím nevím. Nějak se to podobá importu demokracie do Iráku, Afganistánu, Libie, Sýrie. Kdysi jsem byl trochu při tom když jsme pomáhali zprůmyslnit Slovensko. Naše pokrevní bratry. Při vzpomínce mně mrazí. Rusi mají mentalitu daleko jinou. A je jich taky jaksi trochu moc.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

No mne by zajímalo, zda by nebylo pro EU zajímavé toto: Nabídnout obyčejným Rusům pohled na životní úroveň v EU s tím, že by rusové svrhli tamního vládce, dostali by jako výpomoc při stavbě infrastruktury 20miliónů lidí z EU (část nezaměstnaných) a k tomu dotace na tu infrastrukturu a ještě funkční ekonomický systém. Stačila by ta část Ruska od Uralu k nám.

Nahlásit

-
0
+

Se vším v článku souhlasím. Úplně nejvíc s poslední větou.
Jen bych přidal dvě své, ještě ne úplně zapuzené, obavy:
--- jestli ti, kdo financovali zvolení Obamy, nemají určité teritoriální požadavky - totiž uvolnit pár hektarů podlahové plochy v amerických skladech munice, případně za babku skoupi vše hodnotné na Ukrajině,
--- jestli obyčejní Rusové, spokojení s Putinovou hospodářskou politikou, a schopni vydržet i další Staligrad, nebudou požadovat další úspěchy.

Nahlásit

-
0
+

Vojensky komplex chce studenu vojnu a podojit danovych poplatnikov v Europe.

Nahlásit

-
0
+

No.... "Čína je sice potencionální odběratel, ale zatím není o trase plynovodu na tak velkou vzdálenost ani rozhodnuto. A i když se k tomu Rusové společně s Číňany odhodlají, potrvá stavba plynovodu několik desetiletí"...

Nevím, ale až tak tomu nevěřím... Zatímco Západ usilovně pracuje na odcizení a izolaci Ruska všemi diplomaticky možnými způsoby, Rusko stejně usilovně pracuje na posílení svých vazeb s Čínou, a v tomto případě díky té nejdůležitější společnosti celé Evropy, Gazpromu. Gazprom se totiž chystá oznámit dokončení dohod o dodávkách plynu do Pekingu. Mimo to Reuters ohlásila, že Rosněft, největší ropný producent světa podle produkce, by podle svých vyjádření mohl spojit síly s indickou státně vedenou Oil and Natural Gas Corp s dlouhodobými dodávkami ropy do Indie.

Rusko zdvojnásobí vývoz ropy do Číny, začne s dodávkami plynu. Do Evropy už žádné potrubí stavět nehodlá http://www.patria.cz/ zpravodajstvi/2297727/rusko-zd vojnasobi-vyvoz-ropy-do-ciny-z acne-s-dodavkami-plynu-do-evro py-uz-zadne-potrubi-stavet-neh odla.html

http://www.transneft.ru/pipelines/

Analytik Robejšek rozklíčovává „tvrdý" postup Západu proti Rusku a marné naděje Ukrajinců vůči EU - http://jdem.cz/bafp35

GRAFIKA: Podívejte se, jak moc je Evropa závislá na Rusku - http://jdem.cz/baf5y8

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

K tomu Rusku byl včera zajímavý rozhovor s Janem Vaňousem zde:

http://ekonomika.idnes.cz/rozhovor-s-ekonomem-janem-vanousem-d6m-/ekonomika.aspx?c=A140325_144426_ekonomika_fih

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nedávno jsem koukal na Star Wars a názvy jednotlivých částí docela výstižně popisují dění na Ukrajině. Epizoda I - Skrytá hrozba a vzápětí Klony útočí. V současné době si náckové vyřizují účty mezi sebou a my můžeme sledovat Pomstu Sithů. Mezitím ovšem Impérium vrací úder. Všichni teď vyhlížejí Novou naději, ale protože nikdo neví, jak by to mělo vypadat, tak už někteří začínají doufat v Návrat Jediho. Obě sci-fi byly napsány v USA a to je právě to druhé imperium. Evropa opět jako retard nejprve nadšeně poskakovala, že nám přátelé pomohou rozšířit Reich, aby vzápětí tupě zírala na to, do čeho jsme se to zase nechali impériem za velkou louží zatáhnout. Válka snad opravdu nebude, dnes už máme sofistikovanější metody. Lepší je řízená revoluce, tam je mnohem snazší splnit ony tři podmínky. Stačí mnohem méně nespokojených, mladých mužů. O to víc nespokojení a chudí musí být. Pokud jsou to navíc bezdomovci, extremisti a různé pochybné existence, tak za pár korun udělají cokoliv. A třetí podmínka, začínalo hrozit, že UK vstoupí do celní unie Ruska, Běloruska a Kazachstánu, místo do EU.
NATO je vojenská organizace založená pro obranu proti Sovětskému svazu. Ten už není. Tak teď bojujeme proti Rusku? Ono někoho ohrožuje? Vede proti někomu válku? Podporuje militantní skupiny někde na světě? Bohužel se obávám, že to dělá to druhé impérium a my s ním.

Nahlásit

-
0
+