Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Ukrajina bude drahá, ale stojí za to

26. 2. 2014
 10 204
7 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Jasne, ze stoji zato...prv necha Putin vyplatit vsetky dlhy ukrajiny spojencami EU a USA....nasledne Putin obsadi po vzore Krymu celu juhovychodnu Ukrajinu(maj, alebo trochu neskor), cize juzny prud bude mat pod kontrolou a do ukrajiny nepojde ani kvapka ropy/plynu....

rusko teda ziska produktivnu cast Ukrajiny a bude mat pod kontrolou potrebubia juzneho prudu a Bruselu ostane zbedaceny a chaoticky Zapad plny nastvanych extremistov, ktory sa pripoja k 25% radikalov-fasistov, ktory budu po najblizsich volbach sediet v EU parlamente..

Fakt take schizofrenicke kroky EU mozu byt motivovane, iba cudzimi zaujmami, ako je USA, ktore cely puc riadilo a malo na Ukrajine jeden hlavny zamer a to vytvorit studenu vojnu - vrazit klin medzi nemecko a rusko, lebo spojenectvo medzi nimi je nepredstavitelne pre USA. Vojensky komlex sa presuva z vycerpaneho Blizkeho Vychodu vo viere krasnych ziskov na novom trhu a ukrajinci sa mozu tesit, ako ich zem zasvini brydlicou CHEVRON.

Palata a EU su geniusi :))

Nahlásit

-
0
+

Zcela souhlasím s p.Altmanem.
Milý pane Palato, možná je to dobrá investice, o tom se s vámi nebudu přít. Ale za svoje, Palato, za svoje. Dejte se s kámoši dohromady, založte si společný účet a kupte si co chcete. Ale nestrkejte pracky do cizích kapes.

Nahlásit

-
0
+

Je to tak. Vnitřně zakódovaná tendence státu/byrokracie bobtnat - rozšiřovat jak úroveň moci na "vlastním" území, tak rozšiřovat plochu onoho území.

A pokud to narazí na ostrý odpor jiného státu (teritoriálního monopolu na porušování vlastnických práv), v tomto případě Rusko, tak jen dobře - stát/byrokracie má rád vyhrocenou situaci, nepřítele a zastrašené vlastní obyvatelstvo - umožní mu to odvést pozornost od problému způsobených ekonomickou impotencí státokracie a také dále utáhnout regulatorní šrouby.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Palata trochu zavadza v tvrdeni, ze Ukrajina nema plyn, lebo Chevron nedavno podpisal zmluvy na tazbu plynu brydlicovou metodou, kedze sa nasli velke loziska na Ukrajine..okrem toho napriec Ukrajinou sa tiahnu plynove a ropovodne ruri, ktore este kleptokrati nestihli sprivatizovat :((.
Priame ekonomicke imperialne hry nad Ukrajinou nechajme stranou a pozrime sa na vacsi obrazok, ze co sa nad Ukrajinou odohrava :

Cely ten puc zorganizovalo CIA. USA sa obava, aby nedoslo k spojeniu Ruska a EU - zona volneho obchodu, ktoru nedavno navrhol Putin, tak je tu zamer zasadit klin medzi Nemecko a Rusko a obnovit studenu vojnu. USA sa obava otvoreneho Ruska, lebo imperium sa da prevadzkovat, len v atmosfere strachu. Rusko je most a brana do Azie, ak sa premosti Azia s Europou ako zona volneho obchodu, tak USA by bolo vysachovane zo svetovej areny a to je pointa zatahu na Ukrajine. Napadne vas asi, ved na strane USA je aj EU, ale ano to je pravda, ale EU neni plne nezavisla a svoju nezavislost musi bojovat, aby sa nenechala zatahovat do schizofrenickych hier, ktore vytvara tzv. spojenec USA. USA v tejto hre odidu, ako porazeny a v nasledujucich 4 rokoch kompletne stratia vsetky pozicie tvoriace svetoveho hegemona = katalyzatorom tohto padu je E. Snowden, ktory otvoril svetu oci a napr. zobral USA poziciu mecci IT, ktora sama o sebe znamena stamiliardove straty pre Yankiov, kedze serveri budu presuvane do Brazilie, Europy, Ciny, Ruska, tak USA strati svoj monopol.

Nahlásit

-
0
+

Naprostý souhlas. Přeji Vám hodně sil v tomto nekonečném boji. Hlavně se nevzdávat a nepolevit.
Obzvlášť tímto jste mé myšlenky vystihl dokonale:
„A tento spolek chce (za peníze ukradené občanům a bez jejich souhlasu) zachraňovat Ukrajinu. Považuji to za velmi pozitivní zprávu, protože má potenciál zkrátit agónii eurosocialismu a uspíšit nevyhnutelné.“
Ten bulvár a mainstream nás vlastně zachrání.
Proč sbírku, jen to ne.., cenu tu nikdo neřeší ani u státních zakázek, natož když jde o záchranu „demokratického státu“. Ne nadarmo se říká, že z cizího krev neteče. :-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nebojte se, nebudou to jen jachty pro korupčníky. Především vzniknou tisíce pracovních míst pro nové euroúředníky, co budou mít na starosti pomoc Ukrajině. A s nimi také zakázky pro konzultanty, právníky, konzultanty rovnosti příležitostí, ale i ajťáky (což takhle česko-ukrajinský koordinační systém za tři miliardy korun?), developery (někde ti úředníci musí sedět), prodejce luxusních aut a spoustu dalších.

Je to vlastně docela normální situace. Když imperium nedokáže vyřešit vlastní problémy, vyvolává dobyvačné války a doufá, že tím rozběhne vlastní ekonomiku. O nic jiného tady nejde.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Pokud se odhodláte k zásadnímu geopolitickému kroku, který změní budoucnost milionů lidí na mnoho desítek let, nemůžete úplně počítat, kolik to nakonec bude stát."

KDO SE ODHODLAL? JÁ NE! ANI MOJE BABIČKA NE. NEZNÁM NIKOHO TAKOVÉHO, USPOŘÁDEJTE SBÍRKU!
A SAMOZŘEJMĚ ŽE NEBUDETE HLEDĚT NA CENU - ZVLÁŠŤ KDYŽ TO NEBUDETE PLATIT VY, ALE DAŇOVÍ NEVOLNÍCI

"Je pravděpodobné, že kdyby občanům Spolkové republiky v roce 1990 někdo dopředu řekl, že náklady na sjednocení, placené z jejich kapes, přesáhnou 1,5 bilionu eur, tedy kolem 40 bilionů korun (což navíc není zdaleka konečná částka), tak by si možná velká část západních Němců sjednocení chtěla rozmyslet."

TAKŽE JE VLASTNĚ OK SE LIDÍ NA NIC NEPTAT, PŘÍPADNĚ JIM LHÁT, PROTOŽE SVOBODNĚ SE ROZHODUJÍCÍ INFORMOVANÁ VEŘEJNOST JE NEJVĚTŠÍ HROZBOU PRO PSEUDOINTELEKTUÁLNÍ VYKONAVAČE "DOBRA". ASPOŇ ŽE TO AUTOR PŘIZNÁ...

A proč by samostatné východní Německo mělo zbankrotovat, proč by tam měla zůstat cizí vojska, proč by se mělo připojit k Putinově obdobě EU? Stalo se to snad nám, či jiným středoveropanům?

Ano, Ukrajina je před bankrotem. Před bankrotem je i Španělsko, Portugalsko, Itálie a nakonec i Francie. Řecko je dokonce již po několikanásobném bankrotu. Odmysleme si nemorální a dost možná i nelegální podporu nesplatitelných státních dluhů ze strany ECB a máme před sebou řetězový bankrot celé EU. A tento spolek chce (za peníze ukradené občanům a bez jejich souhlasu) zachraňovat Ukrajinu. Považuji to za velmi pozitivní zprávu, protože má potenciál zkrátit agónii eurosocialismu a uspíšit nevyhnutelné. Jen se musíme modlit, aby spadla cena ropy - protože pak zbankrotuje i Rusko a nebude si moct koupit celou zbankrotovanou Evropu.

Každopádně ukrajinští oligarchové a korupčníci už nedočkavě čekají na "pomoc" od EU či MMF. To zas přibude nových paláců a jachet.

Nahlásit

-
0
+