Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Základní slova 39: Rozprava o diskuzi. V politice a právu

23. 1. 2014
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Tak si to pamatuju blbě. Kvůli drzému zastupování klientů proti státu odmítli Samkovou, Pejchala neoficiálně odmítli právě naopak kvůli zastupování státu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pejchal byl jeden z Klausových kandidátů do ÚS, v roce 2003 ho navrhl dokonce dvakrát. Neprošel vzácnou shodou pravdoláskové (např. Ruml), rudé (Falbr) a černoprdelnické pakáže. Kuloáry vydaly info, že důvodem bylo to, že se drze opovážil zastupovat své klienty ve sporech s naším velectěným právním státem.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

ESLP byl zřízen Radou Evropy, která s EU (a tudíž ani soud) nemá společného vůbec nic. Dokonce i vznikla před Společenstvím uhlí a oceli.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pan Pejchal si bude dál statečně, ehm, potichu myslet své, a pěkně inkasovat plat za práci pro (vašimi slovy) "jednoho z největších mocenských a represivních orgánů světa".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Díky za skvělé články a mnoho zajímavých informací k zamyšlení.

Je potěšující, že i člověk pracující v centru jednoho z největších mocenských a represivních orgánů světa (tedy EU) a v přímo jeho službách (a pochopitelně tedy žijící z prostředků zcizených pod pohrůžkou násilí konkrétním lidem/občanům těchto členských států - tj. daněmi) je schopen říci, že:

"Politika anebo právní vztah bez návaznosti na individuální pozici toho kterého člověka, zaštiťující se údajným „společenským“ „obecným“ nebo „veřejným“ zájmem nemůže mít nic společného se spontánním řádem lidského společenství. V takovém případě politika, právo, proces přestávají být skutečnými fenomény života člověka ve společenství, ale stávají se projevem vůle někoho, kdo všem ostatním zamýšlí jejich osudy organizovat podle svého."

Více takových lidí, kteří si uvědomí, čemu slouží...
...teď se ještě nabízí otázka: A co s tím tedy uděláte?

Nahlásit

-
0
+