Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Očima expertů: Co znamenají výsledky voleb pro naši ekonomiku

1. 11. 2013
 11 586
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

S potenciálem souhlasím, nikoli už s tezí o korporátních daních. Podívejte se, na čem stojí Babišův úspěch (vyjma jeho starých kamarádů z tajných služeb východního bloku). Je to snad dobré podnikatelské prostředí? Férová soutěž s ostatními konkurenty? Naopak, stojí převážně na výjimkách, dotacích a státních intervencích. Korporátní daň o 5% vyšší Vám nemusí vadit, když Vám za ni socialisté prohlasují dvojnásobné dotování biopaliv, vyšší garantované výkupní ceny (na to ani netřeba hlasování v parlamentu), regulaci likvidující drobné konkurenty nebo cokoli jiného, v čem se rozhodnete "podnikat".

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Babišův Agrofert vlastní mnoho podniků a fabrik, minimálně korporátní daně se navyšovat nebudou. Babiš je dle mého v nejlepší pozici. Bělohrádek může být eventuálně nahrazen Okamurou, ČSSD zase pseudopravicovými stranami (čistě hypoteticky), ANO nelze nahradit nikým. Co řekne Babiš, bude platit (má skvělý vyjednávací potenciál).

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nerozumím jedné věci: Poslední tři roky vládla koalice spasitelského hnutí jednotkového miliardáře Víta Bárty (bývalého fízla), který už před zvolením žil z velké části ze státních zakázek, slabocha a "pana čistého" Nečase, a pravicové frakce lidovců, která se odštěpila po vítězství levicového křídla v roce 2009. Tato vláda zvedla daně navzdory všem předvolebním i povolebním deklaracím nejvíce v historii ČR.
Kde se bere optimismus, že vláda slabocha a "demokrata" Sobotky, levicového křídla lidovců a spasitelského hnutí desítkového miliardáře Andreje Babiše (bývalého kádra a ukázkového privatizačního tuneláře), který už před zvolením žil z velké části ze státních peněz, nebude daně zvyšovat?!

Nahlásit

-
0
+