Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Proč nepodnikat

4. 2. 2013
 6 416
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Stát a jeho úředníci (s podporou politických partají, především těch levicových) vymýšlí způsoby, jak OSVČ znepříjemnit život, a ne každý je schopen a ochoten tomuto systematickému tlaku odolávat. Za dlouhá léta od roku 1990 už by soupisy neuvěřitelných příběhů vydaly na slušnou knihu. Začalo to už za Klausových vlád, ale nejvíc nesmyslů a vyložených hloupostí (i díky "legislativní smršti" a vstupu do EU) připravily vlády ČSSD. Nejvýnosnější podnikání je s razítky a jejich nutnosti nařízené zákonem... :-/

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Kdo nechce, hledá důvody. Kdo chce, hledá způsoby." Jan Werich - tento citát si myslím, že hovoří za vše ve vztahu k tomuto článku. Bohužel je tu ještě pořád veliké procento populace, které nechápe kapitalismus, potažmo podnikání. Viz. odstavec "Buzerace" - Pan Kořán zjistil týden před uzávěrkou, že se odevzdává daňové přiznání?:) (určitě to mohlo být zapříčiněno vnějšími vlivy, ale o těch tu zmínka není). Naštěstí mám ve svém okolí mnoho lidí kteří jsou bojovníci a nebojí se vzít VLASTNÍ život do SVÝCH rukou.

Nahlásit

-
0
+

Pozitiva samozřejmě vidím, ale tento článek je spíše o negativech, tak jsem na něj reagoval.
Když si mě kamarádi v hospodě u piva postěžují jak se mají špatně a já jak se musím mít dobře, tak jim řeknu tady tyto věty a máme o téma postaráno.
Mojí reakcí na článek jsem si rozhodně nechtěl stěžovat, snad jste to nebral tak vážně.
Podnikání je především o svobodě, vůli jít za svým cílem a slušně uživit rodinu i když vám stát hází klacky pod nohy. Asi tak.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Jak to myslite s tim, ze "ze svých zisků musíte odvádět DPH"?
A zadna pozitiva nevidite? Proc tedy vlastne podnikate? Muzete se prece nechat zamestnat a mit se jako prase v zite, ne? ;-))

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Prečo podnikať.
Ako živnostník ste si sám sebe pánom. Realizujete svoje sny. Keď som začínal, sníval som o mobile , potom o novom aute, potom o vlastnej kancelarii , potom o vlastnej firme, vlastnom webe. Teraz snívam o biznise s Aziou, Amerikou. Nikto mi nebráni ich napĺňať. To je výhoda , ktorá o svetelne roky prekoná tých pár starostí s úradmi. Byrokracia nezaberie viac času ako stratím svojou ešte stále málo efektívnou prácou. Vždy je čo zlepšiť u seba. Neprehľadnosť zákonov ?Keď je niečo v účtovníctve velmi zložité, tak to radšej vyhodím z evidencie a zdaním. Platiť daň 20-30 % je ešte stále v pohode. Stačí sa pozrieť do Ameriky http://www.podnikanivusa.com/2012/12/16/osobni-dane-v-usa/ . Úplatky ? To kde žijete ? Keď hľadáte zákazníka v štátnych firmách, obecných , euro-dotovaných, tak možno. Ale skúste sa pusti´t do sveta kde zákazníkje konečným konzumentom vašej služby alebo tovaru . Tam nič také neexistuje . Buď svojou prácou slúžite alebo neslúžite. Tam nikto úplatok nechce.
Cena práce, odvody. Zamestnanec môže len štrajkovať. Ja ako živnostník môžem vymysliet novú službu a zarobiť viac. Podnikám 10 rokov. Začiatky boli veľmi ťažké. Ale nikdy ma ani nenapadlo , že by som sa mal opät zamestnať. Podnikať je úplne iný level života.

Nahlásit

-
0
+

Proč nepodnikat?
Jako živnostník
-si práci sháním sám
-musím si kupovat vlastní výrobní pomůcky a nářadí
-nemám proplacenou dovolenou (od koho asi, od státu?),
-nemám proplacené státní svátky,
-někteří zaměstanci dostávají stravenky, od koho je dostanu já
-solvinu a pracovní oděv si taky musím kupovat za svoje a nikde to nevyfasuju
-když onemocním tak za mě zakázky nikdo neudělá a zákazníci se obrátí jinam,
-za "zmetky" ručím celým svým majetkem a ne pouze do výše 5-ti či kolika platů jako zaměstnanec
-a pokud si platím nemocenskou tak musím marodit víc jak 3 týdny abych vůbec něco dostal a ne více jak 3 dny jako u zaměstnanců,
-o tom že bych někdy stávkoval si můžu nechat jenom zdát,
-nějaký zákoník práce se na mě taky nevztahuje,
-ručím celým svým majetkem a pokud mě někdo nezaplatí, tak ještě z této částky musím odvézt DPHa další daně, a stát nezajímá, že ty peníze vlastně nemám a pokud se chci s tímto zlodějem o ty peníze soudit tak mi to stát díky naší slavné justici vůbec neulehčí, já kdybych si u toho člověka chtěl vzít materiál zpátky, tak zavolá policii, zažaluje mě a jdu hned sedět. Nikoho nezajímá kde na ty daně mám vzít, to si na ně mám vzít půjčku u lichvářů?
-já ze svých zisků musím odvádět DPH, to zaměstnanec ze svého platu DPH odvádět nemusí, kdyby musel to by odboráři skákali, co?
-pokud chci jít na úřad práce a skončit tak mi odstupné taky nikdo nedá
atd.
Živnostníci jako lidé jsou v tomto státě trestáni za to, ža se rozhodli vzít život do svých rukou.
Většina lidí v tomto státě si jenom stěžuje a vzpomíná na socialismus, je to totiž daleko lehčí než v životě něco pořádného dokázat!!!

Nahlásit

-
0
+