Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Konec a začátek knihy

11. 9. 2013
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Nechal bych to na trhu, ten by si s tím měl poradit. Vždy se najdou tací, kterým, u těch e-knih, bude chybět klihová "vůně", případně mají odpor k moderní technice. Nehledě na to, že některé staré knihy jsou umělecké unikáty, které mají svoji nemalou (historickou) cenu. Knihovna plná starých knih je, na pohled, jistě zajímavější, než nějaké flash, hard-disky apod......

Jenže žijeme ve zvláštní době, kde hlavní politickým programem je lobbing a o všem rozhodují šedé peníze, tudíž se klidně může objevit nějaká ta podmíněná regulace, jak píše Michal Weinfurtner.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pěkný článek. Souhlasím s autorem, že tištěné knihy zůstanou, ale ustoupí ze své slávy a že je nahradí jiná média, jako jsou e-knihy. A že na sentimentalitu není místo. Ono ty e-knihy třeba způsobí renesanci zájmu o čtení, protože jsou mnohem skladnější a dostupnější.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ja osobně začátek e-knih vítám. Konečně totiž při touze publikovat své myšlenky v nějaké ucelené formě nemusíte prosit nakladatelství, aby vám vaši knihu vydalo. Prostě si jí vydáte sám. A ani reklamu moc řešit nemusíte. Svou e-knihu umístíte na nějaký web s knihami zdarma a o reklamu se už postarají spokojení čtenáři. Viz třeba Sága Sedmý smysl od Ilky Pacovské. Začátek e-knih prostě vnímám jako konec nakladatelského a copyrightovského monopolu:)

Nahlásit

-
0
+

Vždyť kolem elektronických médií existuje docela slušný ekosystém i mnoho průmyslových odvětví.

Staromilství je podivná vášeň. Jen nedopusť bože aby se knihy staly předmětem zájmu státních struktur podobně jako památková péče. Nakonec by to mohlo skončit tak, že bychom si museli povinně kupovat k elektronické knize i její papírovou verzi, abychom zachovali genia loci knihkupectví a domácích knihoven pro případné návštěvy milující papírové knihy. Co na tom, že právě absence takové péče umožnila vniknout některým památkám které dnes usilovně a proti vůli jejich majitelů chrání státní byrokracie.

Nahlásit

-
0
+