Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pavel Kohout: Jak je to s efektivními trhy

12. 8. 2013
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Ja te druhe definici nerozumim.
Jestlize neni mozne dosahnout zisku obchodovanim na nejakem trhu se znalosti nejakych info, pak je tento trh efektivni (vzhledem k temto info)?

Tomu bych rozumel a) info k nicemu nebo b) to snad ani neni trh, kdyz se na nem nevydelava, ne?

Muzete mne to vysvetlit?

Nahlásit

-
0
+

Pokud někdo nemá čas (či zájem) se učit o akciích, analyzovat a sledovat je, tak je indexový fond vhodným způsobem investování. Navíc není pravdou, že by ETF nevyplácely dividendy, existují ETF, které dividendy přímo vyplácí, ostatní je pak reinvestují, takže o ně není investor ochuzen.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ta druhá definice vysloveně pobavila. Jak vidno, kvazimatematické množinové pošahanosti jsou v módě nejen v socialistickém školství.

Nahlásit

-
0
+

Do akciového indexu s ETF nikdy neinvestovat !! V indexu je v něm několik akcii předražených a také akcie podniků s poklesem zisku. A také několik akcií podceněných a akcie podniků s růstem zisku. Ty první akcie by měly růst méně než index. Ty druhé akcie by měly růst více než index. A navíc - z 10 akcií chodí asi 20x ročně dividendy a z indexu ne. Zprávy jsou nezajímavé pro investory, protože ti drží akcie rok, pár let nebo celý život a na zprávy nereagují. Na zprávy reagují jen obchodní automaty a daytraders. Tedy učit se o akciích dál, ještě několik let !!

Nahlásit

-
0
+