Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Petr Teplý: Kampeličky? Bomba pořád tiká

17. 7. 2013
 7 035
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Vážený pane, zajímalo by mne, podle čeho posuzujete zdraví například Metropolitního spořitelního družstva.
Z mého pohledu Vaše vyjádření"Jak ukazuje vyšetřování podvodů v Metropolitním spořitelním družstvu, problém je navíc i v lidech, kteří tyto instituce řídí. Domnívám se, že tato kombinace vrátí časem kampeličky zpět do propadliště dějin." je na dnešní dobu velmi troufalé, tím spíš, že nikdo odsouzen nebyl... A že konkrétně u této kampeličky jde zjevně o politickou kauzu poukazuje, podle mého názoru, spíše na to, že velké banky a případně stát (který potřebuje nutně prodat své dluhopisy) nemůžou tento konkurenční sektor vystát.
Další Vaše tvrzení "Vzniká tím institucionalizovaný morální hazard. Lidé nerozlišují mezi dobrou a špatnou finanční institucí." je také velmi silné. Je zde vidět velmi prolobovaný systém, kdy lidé jsou nuceni odebírat služby od bank, které se k nim chovají mnohem hůře než slušná kampelička.
Také mě vždy pobaví tvzení typu "finanční trh pokřivují spořicí účty s neúměrně vysokými úrokovými sazbami"... A co pokřivené půjčky bank za 15-25% p.a. sazby? To je v pořádku? Když je proti nim zhodnocení běžného účtu 0%??? To by mne tedy zajímalo, kdo tady vlastně ten finanční trh skutečně pokřivuje. Jste si jist, že to nejsou ti, kteří vykazují zisky v řádu miliard za kvartál???

Nahlásit

-
0
+

Tak jsem z toho jelen. Předevčírem tu byl článek, jehož závěr byl, že kampeličky jsou vlastně v pořádku a teď tu čtu úplný opak. V tom aby se jeden vyznal...

Nahlásit

-
0
+