Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pravicová vláda kývla na to, že se už nikdy nesníží daně!

15. 5. 2013
6 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Kdyby se vláda zadlužila proto, že chce snížit administrativu o 50% a ten zbytek by začal sloužit tak, jako třeba v Německu, případně proto, že by se rozhodla snížit daňové zatížení z dnešních cca 46% na 20%, tak bych to považoval za rozumné. Něco, jako překlenovací období, než se ekonomika vzpamatuje s neustálých "prorůstových&q uot;opatřeních, spočívajících v dalších nesmyslných zákonech, vyšších daních a neskutečné buzeraci.

Nahlásit

-
0
+

Japonsko a USA jsou ve srabu. Tisknuti penez nad ramec rustu ekonomiky nemuze dlouhodobe prinest nic dobreho. Sice se podari osulit veritele a investory, ale jak je jednou duvera pryc, tak je to konecna. Uroky zacnou rust a donuti stat zvysit dane nebo snizit utraceni.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Na vysi dluhu zalezi, nebot je potreba platit uroky z neho, ktere by bylo mozno vyuzit rozumneji nez jen na spotrebu veritelu. Dluh zacina byt problem pokud se dlouhodobe stat zadluzuje aniz by ekonomika rostla odpovidajicim zpusobem. Naprilad CR se zadluzuje, ale neroste. Nebylo by lepsi radsi prijmout stagnaci? Nebo nastartovat rust snizenim, nebo jeste lepe radsi rovnou zrusenim nekterych dani a byrokracie? To je ale asi nad chapani levicoveho Kalouska. Ten zvysi sazby dani, pricemz vybere stejne ale zato podrazi ekonomice nohy. Uplny genius.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ono na výši dluhu asi moc nezáleží (viz Japonsko, USA...). Podstatnější je jaké jsou podmínky k podnikání/práci (= minimální zásahy státu) a v této souvislosti mi běhá mráz po zádech :-).
Jinak naprostý souhlas, že strana a vláda (lhostejno zda dnešní či ta očekávaná :-(() si s nějakým nepohodlným zákonem hravě poradí.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

stačí podepsat fiskální pakt. Kohout totiž necituje čl. 8 odst. 5 celý :-)

Nahlásit

-
0
+

Tohoto zákona se není potřeba bát. Až dojde k přiblížení k hranicím v zákoně definovaných, zákon bude rychle novelizován a hranice opět posunuty o kousek dále. Ostatně výše dluhu, který je ekonomika schopna vstřebat je kolem 30% HDP a to je hodnota daleko vzadu, za horizontem.
Naši geniální vůdcové nás povedou do pekel. Bohužel tam spadneme všichni. Kdo ty trotli proboha volí?

Nahlásit

-
0
+