Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Máme hotovo, hazard na lopatkách: Dodatek k nedávnému rozhovoru s Matějem Hollanem

16. 4. 2013
2 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Vitězství nad hazardem je pěkná věc. Ve vylobbovaném prostředí daňového ráje pro hazardní společnosti se ani nedá mluvit o potírání svobodného podnikání ve jménu Dobra (Pravdy a Lásky), či zachraňování lidí před jimi samými (pokud nesekáme ruce a nepopravujeme za vykradená autorádia a sklepy, nezbývá nám na ochranu vlastnických práv nic jiného, než hubit místo pachatelů aspoň motivaci ke zločinu).
Nesdílím ale autorovo neomezené nadšení z aktivizující se společnosti. Nejde jen o přísloví čert stvořil spolky. Aktivistické spolky totiž nevznikají napříč celou společností, ale jsou doménou kolektivistických světonázorů. Zakládat občanské hnutí libertariánů, kteří budou sabotovat legálními cestami všechny státní (=nemravné) aktivity, by bylo pomýlené. Podobně je to např. s řidiči aut, nezaměstnanými, majiteli firem či nemovitostí a dalšími. Všechno jsou to obrovské skupiny lidí utlačované současným politickým diskurzem, ale nevidíme je demonstrovat, dělat happeningy nebo "masivní letákové kampaně".
Čili Bravo pánové, ale už se klepu, do čeho se vrhnete příště.

Nahlásit

-
0
+

Apatie většiny je nejlepší prostředí pro vládnutí různých "psychopatů&quo t;,kterými se naše politická scéna jen hemží. Vy jste ukázali, že lze s byrokracií a se státním mafiánským socialismem, bojovat a dokonce i vyhrát.

A teď by to chtělo ještě donutit politiky k provedení skutečných reforem. Například zjednodušení státní správy, snížení počtu státních úředníků na polovinu, zrušení stovek různých nesmyslných institucí, jejichž účel nechápou mnohdy ani sami jejich představitelé.

Pak ještě pár maličkostí, jako snížení daní a odvodů, zrušení Zákoníku práce, zprivatizování Českých drah a pošty, zrušení sociálních dávek těm, kteří je zneužívají, zrušení dotací a státní investice omezit jen na nezbytně nutné záležitosti o které by neměl zájem soukromý sektor.....

Nahlásit

-
0
+