Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Dobrou noc, děti. Jak se dělá (ekonomická) novinařina

24. 4. 2013
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Přesně tak. Nedávno mi známý truhlář vyprávěl, jak získal tolik zakázek, že nestíhá. Když si dával běžné inzeráty, nebo poutače u silnic, tak z toho skoro nic nebylo. Pak mu někdo poradil, aby si zadal fiktivní rozhovor do nějakého bulváru, oni už vědí, jak to doladit. Obrátil se na jeden z hodně čtených tiskovin, mladá "redaktorka&quo t;mu, během pár minut, připravila krátký, ale úderný rozhovor, A hlavně nadpis. Ten zněl nějak takto: "Jak to které národy umí v postelích". Nadpis lákal a přitom o "národech" tam byla jen krátká zmínka v duchu, jak které světadíly upřednostňují rozměry manželských postelí. O sexu ani slovo. Ta "redaktorka&quo t;spíše reklamní pracovnice, mu říkala, že ten nadpis rozhoduje.

To samé znají autoři knížek. Když se podíváte do obsahu, tak je to samý sex, násilí, vraždy a do to děti ....... a kniha je pak velmi cudná, až, pro někoho, nudná ....

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Viděli jste ty, kteří v redakcích vytvářejí "veřejné mínění"? Stačí se jen podívat na reportéry Novy a hned vám musí být jasno. Redaktoři dnes možná zvládnou stahování informací z webů. Rozhodně však už ne český pravopis. A o základech ekonomického myšlení většinou ani zdání. Navíc je řídí manažeři, jejichž jedinou devízou bývá loajalita s vydavatelem, většinou německým. Směšné je, že svůj produkt chtějí prodat za naprosto nereálnou cenu. Povzbudivé je, že stále víc čtenářů tento cinknutý a předražený produkt odmítá akceptovat (klesající náklady deníků, týdeníků a dalších periodik).

Nahlásit

-
0
+

Problém je v tom, že nadpis "Opice investují lépe než burzovní experti" přiláká mnohem více čtenářů než nadpis "Výkonnost tradičních indexů může být nižší než indexů alternativních". V druhé možnosti je méně návštěvníků -> protočí se méně reklamy -> vydavatel méně vydělá. Jednoduše lze říct, že bulvarizaci novin si čtenáři způsobují sami svým výběrem na který článek kliknou.

Nahlásit

-
0
+