Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Tomáš Prouza: Krize důvěry a sociální nůžky

16. 4. 2013
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Jó, rozdělovat cizí peníze, na to jsme všichni přeborníci, nejvíc asi bruselská byrokratická smetánka. Jenže potíž je v tom, že nakonec vždycky cizí peníze dojdou... a dneska už to vypadá, že máme dluhy na příštích několik generací, a že Draghi bude muset tisknout ostopéro, aby to stíhal.
A ta téze o zajištění zajímavé práce a příležitosti rozvíjet se všem mladým vypadá jako opsaná ze závěrů některého z posledních sjezdů státostrany.

Nahlásit

-
0
+

Celý článek je podle mého názoru opět postaven na jednom základním nepochopení. Každá hospodářská politika každé vlády je definičně nekompetentní. Kompetentní hospodářská politika vlády je něco jako yetti.
I kdyby neplatilo, že do horních pater politiky systematicky vzlínají bezskrupulózní sociopaté a jiný odpad společnosti, i kdyby to opravdu byla elita národa po stránce intelektuální i morální, stejně nebudou schopni ekonomiku řídit, už jen z toho důvodu, že není v lidských silách shromáždit a vyhodnotit všechny k tomu relevantní informace.
Rád bych se domníval, že nízká důvěra obyvatelstva v budoucnost země, kde se přerozděluje polovina HDP, je dána tím, že lidé konečně prohlédli. Ale myslím,že to tak není. Většinové veřejné mínění o ekonomice se dnes z 80% skládá z mytologie, vyrobené médii. Mytologie, ve které ekonomická prosperita vzniká tak, že vláda přesunuje peníze z bodu A do bodu B, nebo je rovnou tiskne.

Nahlásit

-
0
+

Nevím, jestli se tady dá mluvit o uchycení. Po čssd a lidovcích je to, pomineme-li jedno písmeno, nejstarší strana která byla v posledních letech v parlamentu.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"Je až s podivem, že při tomto zacházení s většinou obyvatel se u nás ještě neuchytila žádná extremistická strana."

Uchy tila,KSČM...

Nahlásit

-
0
+