Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Warren Buffett a záchrana Goldman Sachs: Další skvělý počin nejznámějšího investora

2. 4. 2013
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pane Navrátile, v čem vlastně spočívá váš příspěvek? Nechápu, co tím urážlivým komentářem chcete říct...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

WB má předně exkluzivní politické konexe (a informace).
Dopředu ví, jaká finanční instutuce se nachá padnout a která naopak bude zachráněna. Dopředu ví, která odvětví a které podniky obdrží pobídky a dotace. A pravděpodobně toto rozhodování dokáže i účinně ovlivňovat. Dokonce má konexe dostatečné pro to, aby mohl ovlivňovat legislativní proces (tzn. "podniká" podobně, jako p.Babiš).

A velké TOP banky ala GS mají zajištěný penězovod od FEDu, mají jistotu, že jsou TBTF (a jejich šéfové jsou TooBigToJail). Tyto banky dopředu vědí, kolik bude stát/FED kupovat/prodávat dluhopisů a mají tak zisk jistý.

Nahlásit

-
0
+

Drobný investor mohl tuto strategii v roce 2008 zrealizovat paralelně pomocí obcí a diskontních certifikátů ten celkový rizikový profil a čistý zisk by byl podobný,
myslím že není důležité kolik peněz má někdo k dispozici ale s jakou strategii pracuje, a to je to co Buffet velice dobře umí.

Nahlásit

-
0
+

Jojo, Goldman Sachs - to je ta banka, co tvrdila, v r. 2008 že ropa vzroste na 200 USD za barel? To jsem se divil. Za rok byla za 50.

Nahlásit

-
0
+

Zase to má pán z pojišťovny zcela obráceně. Warren Buffett vzal úplatek od zločinné organizace GS a spolupracuje s těmi zločinci. To je jedna z nejhorších investic od Buffetta. Je to nemorální a je to něco jako úplatek a korupce.

Nahlásit

-
0
+