Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: Půjdou „lidi od peněz“ do druhého pilíře důchodového systému?

8. 2. 2013
5 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Pane T. Fialo, pokud bych Vás vzal za slovo ohledně I. důchodového pilíře, tak pokládám za prokázané že jste nikdy nepracoval a neplatil daně včetně SP a ZP. Navíc jste nevychoval žádné děti.
Jak je to ve skutečnosti?
- Placením sociálního pojištění financujeme penze současných důchodců,
- Výchovou dětí si zajišťujeme budoucí plátce sociálního pojištění, ze kterého budou přímo financovány naše důchody až budeme staří.

Nahlásit

-
0
+

Minimálně jeden z nich uvedl velice pádný důvod - státní důchodový systém ho nezajímá. Ani se mu nedivím. Mě taky nezajímá smlouva, "vtipně" nazvaná "systémem" .Navíc z mé strany neovlivnitelná (svobodným výběrem nebo svobodnou dohodou na nekartelovém trhu) a navíc nevypověditelná, na základě které budu své vlastní prací vydělané peníze kamsi dávat, přičemž druhá strana může podmínky smlouvy kdykoli jakkoli změnit, případně smlouvu dokonce zrušit! Mám zkušenost s vlastními prarodiči. Ti byli krásně zabezpečeni penzijním "systémem" na stáří. Vláda přišla, penzijní fondy zrušila a vykradla a mí prarodiče pracovali do 75/70 let (!!!), aby pak měli nárok na nějakou pidižebračenku. Protže nejsem blázen, ani mě nezajímají nějaké smlouvy s takovým obchodním partnerem. Takové smlouvy mě silně připomínají nedávné šejdířské půjčky s rozhodčí doložkou.
Třeba já "tuším", jak je financován 1. pilíř. A je mi to šumák. Ani toho se nezúčastňuji. Nezajímá mě.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Troll?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dovolte mi prohlásit, že ani jeden z uvedených borců neví o problematice starobních důchodů nic.
Nikdo z nich např. neuvedl, že do druhého pilíře nepůjde, protože by ukradl rodičům - důchodcům 10,7%(3% z 28%) z objemu peněz určených na jejich starobní důchody.Nikdo z nich neuvedl, že bavit se obankovním produktu zvaném "Penzijní fondy" jako o důchodové reformě nemá smysl, protože bankovní produkt neřeší demografický propad, jen se takto účelově straší lidi.
Proto pokládám za prokázané, že nikdo z oslovených netuší jak je financován I. důchodový pilíř a v životě se jim ani nezdálo co z toho plyne.
Nejlépe podle mne otázku z nadpisu článku zodpověděl M. Moravec ve svém komentáři.

Nahlásit

-
0
+

Za sebe říkám druhém pilíři ne. A sice z toho důvodu, že účastí v něm snižuji svůj podíl na pilíři prvním. Zatímco různých forem fondového investování je všude k dispozici přehršel, průběžný důchodový systém je zcela unikátním a jinde nedostupným produktem. Jako jedna ze součástí portfolia na stáří má rozhodně svou nezastupitelnou roli. Proto jsem se rozhodl svou účast v něm zachovat v maximální možné míře.

Nahlásit

-
0
+