Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Pavel Kohout: Dluhopisy: Koupit? Držet? Opustit?

6. 2. 2013
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

já na investora, investor na mě....a peníze se točí dál

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Dluhopisů se prodá obvykle přesně tolik, kolik si stát chce půjčit. Otázkou je pouze kde bude úroková míra za níž se podařilí prodat celý zamýšlený objem. Zde hraje podstatnou roli globální vnímání ekonomiky země a její udržitelnosti investory. V současné době si v této disciplíně vedeme dobře a ačkoli se to mnohým nebude líbit, podstatný podíl na tom mají kroky současné vlády a ministerstva financí. Například Německo, které je v důvěryhodnosti premiantem, prodalo i dluhopisy se záporným výnosem. Ač se to z laického pohledu jeví jako nesmysl, pro některé investory je skutečně důležitější uložit prostředky bezpečně, než se ziskem. Někdy je totiž lepší řízeně prodělat malé procento, než neřízeně řádově větší.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

O tom,že dluhopisy nejsou až tak výhodné,se vědělo ještě před jejich prodejem.O to více je mi záhadou,proč se jich tolik prodalo. Pořád mám pocit,že prodej dluhopisů má jiný význam,než že se dá na nich vydělat.
Popustím uzdu své fantazii a představím si, že někdo,kdo má moooc pěněz, nakoupí dluhopisy, aby jako pomohl státu, ale na druhou stranu za to od ,,jistých,, lidí bude mít podporu ve svém podnikání. Takže v závěru z těch dluhopisů nakonec bude mít v součtu daleko více,než by dělaly samotné výnosy...
Ale jak říkám, je to jen fantazie, která se zabývá otázkou,proč kupovat něco,co je vlastně nevýhodné...

Nahlásit

-
0
+

Nad článkem by se měli zamyslet především účastníci penzijních pilířů...

Nahlásit

-
0
+