Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Ne Katce a McDonaldu, sami sobě se smějete!

1. 2. 2013
 8 269
10 komentářů

Přihlášení do diskuze

Nejméně oblíbený příspěvek

Poměrně křečovitá a nezvedená dekonstrukce naoko v duchu plodných "létajících profesorů" typu Žižeka, Dolara, Eca nebo Derridy s nutným totalitaristickým příměrem a citacemi z popkultury.Takový mcdonaldizovaný post-strukturalismus, že?

Nahlásit
-
-2
+

Diskuze

Vypadá to, že kdyby si Kašpárek aspoň jednou za měsíc nemohl kopnout do kapitalismu, tak by se dostal do tenze.

Nahlásit

-
0
+

Jste to ale špřýmař, pane Kašpárku! Potlačená sexualita za éry komunistů ?
Jakou aktivitou, si myslíte, že pulsovala pracoviště v dobách československé socialistické republikyv pracovním čase, kdy se pracovat nemuselo?
Jak myslíte, že končila družební setkání členů a členek brigád socialistcké práce mezi pracovišti s převážně mužskými pracovníky a převážně ženskými pracovnicemi ?

Nahlásit

-
0
+

Numim posoudit, jak moc je ten film zosobnenim totality, vydrzel jsem ho asi minutua pak mne ty kozene usmevy otravily. Pokud je stereotyp zosobnenim pokroku, pak takovyhle pokrok nebrat (ani za cenu levnejsich notebooku), resp. na to nepotrebujeme lidi, na to staci roboti. Naopak si myslim, ze pokrok je hnan hravosti, schopnosti nalezat reseni tam, kde ostatni selhali, tedy jakousi jinakosti .... A vubec by mi nevadil hambac bez okurky, tedy v tom pripade, ze bych do tohohle zarizeni chodil ....

Globalne s panem Kasparkem souhlasim v tom, ze hra a schopnost smat se sam sobe je k zivotu potreba. Ze je to podstatna vec, ktera chybi zejmena ukormidelniku tohohle statu (Karla bych volil, kdyby v ciru chodil do parlamentu nazivo).

Nahlásit

-
0
+

Poměrně křečovitá a nezvedená dekonstrukce naoko v duchu plodných "létajících profesorů" typu Žižeka, Dolara, Eca nebo Derridy s nutným totalitaristickým příměrem a citacemi z popkultury.Takový mcdonaldizovaný post-strukturalismus, že?

Nahlásit

-
-2
+

Podle mě je Finmag totalitní zpravodaj.
Vždycky, když ho otevřu, tak na mě vyskočí texty, které napsal někdo jiný, jsou tak dlouhé, jak rozhodl někdo jiný, čtu slova, která sem napsal někdo jiný, jsou plné cizích myšlenek, které by mě měly zajímat. Někdo jiný tak rozhoduje o způsobu trávení mého času.
A ještě bych to měl lajkovat, g+ovat, doporučit či Flattrovat?
Radši se směji sám sobě a jdu něco dělat. Pro svého zaměstnavatele, který mě vykořisťuje a chce, abych vykonával práci, kterou po mě on požaduje způsobem, který mě naučil.

Nahlásit

-
0
+

Pane Kašpárku, nejdříve mě ten Váš výpad proti uvedenému videu trochu zaskočil, ale pak jsme se podíval vlevo, co je o Vásnapsáno a už je mi to jasné ...

Například "Rád o sobě mluví jako o testovacím jezdci: metodou pokus-omyl zkouší, které nápady, projekty a názory jsou smysluplné, a které pitomé."

Tak tenhle nápad patří spíše k těm pitomým, s prominutím.

Nahlásit

-
0
+

Pracovali jste někdy v korporaci?

Nahlásit

-
0
+

Jiří, i z firmy není kam utéct. Všechny jsou stejné.

Nahlásit

-
0
+

Ale no tak, pane Kašpárku. Ponechám stranou, že bez určité míry subordinace by nebylo velkých korporací a tedy ani všech těch báječných výdobytků civilizace od bot, které nosíte, po notebook, na kterém jste napsal tento článek – nebo by rozhodně nebyly tak dostupné, abyste je mohl směňovat za psaní společenských komentářů.

Zásadně vadné je ale Vaše přirovnání, jakkoliv opatrně formulované, firemní kultury nadnárodních korporací k propagandě totalitních režimů. Tomu prvému se totiž podřizujete dobrovolně (můžete se cítit tlačený životními okolnostmi, ale sotva samotnou korporací) a poměrně jednoduše můžete zase odejít, pokud nabudete dojmu, že to, co získáváte, má pro vás menší hodnotu než to, čeho se vzdáváte. Pro občany totalitního režimu je alternativou k radostnému odevzdání se převýchova v pracovním táboře – v tom lepším případě.

Nahlásit

-
0
+

Michale, to video je jistě srandovní, ale Žižek, Kundera a Žena za pultem? Rýli? Není tohle tak trochu ouvrreakšn? Skoro se teď bojím, že příště najdete Kirkegaarda a Muže na radnici v příručce o údržbě automobilu Volkswagen Passat.

Nahlásit

-
0
+