Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Optimismus? Není kde brát…

8. 1. 2013
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

No možná by nám pan Prouza mohl popsat, jak on sám by dokázal ty špinavé peníze od čistých rozeznat.

Co třeba Grossových 100 miliónů ? Špinavé nebo čisté ?

To bylo řečí jak zákaz hotovostních transakcí nad určitou sumu bude protikorupčním opatřením. Několik let po zavedení se nám tu politici prohánějí s milióny v krabici od vína a nikdo se nepozastaví nad tím, jestli to náhodou s tím protikorupčním opatřením nebylo spíš tak,že měli páni bankéři zájem donutit lidi používat bankovní služby co možná nejvíce.

Ach jo. Manipulace, blamáž, lži a podvody. Pfui Teufel.

Nahlásit

-
0
+

Takhle to skutečně Klaus neřekl. Ale je to jeho výroku podstatně blíž, než to, co se mu většinou přišívá. Klaus už se mnohokrát ohrazoval proti svému údajnému výroku: Špinavé peníze neexistují. Sám k tomu říká toto:
„Mýtus o tomto výroku pochází z debaty o malé privatizaci, kdy se objevily snahy nějak jednoduše a předem vyloučit z aukcí finanční prostředky získané trestnou činností. Na to jsem odpověděl, že to tak jednoduše nejde, že to na těch penězích bohužel nikdo nepozná. Odhalovat špinavé peníze je těžké hlavně proto, že to na nich není vidět. Nikdy jsem neřekl, že neexistují. Takovou hloupost přece nemůže říci žádný rozumný člověk.“
Myslím si, že byste článek klidně mohl dočíst :)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Po úvodní větě "Už na počátku své politické kariéry totiž tvrdil, že neumí rozeznat špinavé peníze od čistých" jsem přestal číst. Pokud autor věří v takovou všemi přijímanou lež, nemá cenu číst dále. Doporučuji zjistit si kontext.

Nahlásit

-
0
+