Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Nové kousky ministerstva financí. Proč takový úřad ještě trpíme?

12. 12. 2012
11 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Mašínové svůj boj proti totalitě vyhráli a byli ochotni za to zaplatit cenu nejvyšší a to je přesně to co současným držitelům moci vadí. Jejich příklad je nežádoucí, představa že by byli vyznamenáni se rovná legitimizaci odporu proti násilí a manipulaci se strany státu a to nelze dovolit.Raději budou blábolit o nemožnosti rozdělovat společnost atd.Jde o to zastírat skutečnou podstatu manipulace ze strany státu. Většina ovčanů vůbec nechápe o co jde a neuvědomuje si kam až to došlo.Hodnocení Mašínů ukazuje míru bolševizace státu.

Nahlásit

-
0
+

Přesně tak, jde o odvádění pozornosti od podstaty.

Ostatně, ať si kdo o bratrech Mašínech myslí cokoli, jejich odmítání ze strany politiků (zejména těch "pravicových&qu ot;)není v žádném případě motivováno pochybnostmi o jejich morálním kreditu a oprávněnosti jejich činů. V případě politiků je důvodem prakticky výhradně strach uznat jejich právo na odpor proti nesvobodě, právo na sebeobranu před představiteli režimu útočícího na lidská a majetková práva jednotlivců.
Politici zkrátka mají strach, že kdyby toto lidé pochopili, tak až erár příště půjde vyvlasňovat nějakou paní Havránkovou, ta je uvítá s kulovnicí v ruce. Nakonec by takto mohli dopadnout všichni výběrčí daní, celníci či pracovníci stavebních úřadů zakazující lidem si na vlastním pozemku postavit dům dle jejich představ...

Tzn. na Mašíny můžeme mít jako běžní lidé názory různé. Je jasné, proč je proti nim levice. Ale u "pravice" je podle mne tím hlavním důvodem to, co jsem popsal.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ano, přesně tak jsem to myslel.A obávám se, že soustředit se na onu vrstvu, co se nestydí se tak pojmenovat, odvádí pozornost od podstaty.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

děkuji za doplnění, přesně takto jsem to myslel

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Ještě jeden příspěvek ze zahraničí. Kamarád - původem Nor - ruší na příští rok dovolenou. Důvodem je, že si u nich v Norsku špatně "zoptimalizovalquot;daně a dostal se do pásma, ve kterém se platí daň z příjmů ve výši 50%.

Btw. naše solidární přirážka a omezení velkorysých daňových paušálů je v tomto srovnání docela zanedbatelná položka.

Nahlásit

-
0
+

No zato tu vo V. Britanii su ludia statnou propagandou o nemoralnosti neplatenia dani uplne ovladnuti.
Neviem ci ste zachytili najnovsi "hon na carodejnice" v podani vlady. Islo o utok na Amazon, Starbucks a Google za to, ze zaplatili malu korporatnu dan. Pritom postupovali uplne v sulade zo zakonom. Dokonca vlada vyclenila extra niekolko milionov pre HMRC (danovy urad) aby danu zalezitost presetrili. Pritom tieto korporacie zamestnavaju tisicky ludi, platia za nich odvody, platia najmy za kancelarie, dane za pohonne hmoty, atd, atd.
Vyzera to tak ze obcania V. Britanie (teda aspon vacsina-podla reakcie) su asi skalopevne presvedceni, ze vlada vie najlepsie ako nalozit s peniazmi obcanov, ktore vyberie na daniach.
To sa vladne takemu ludu...

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Záleží na tom, jak kdo definuje komunistu.

Pokud jako někoho, kdo obhajuje a prosazuje nedobrovolné=násilné přerozdělování cizího majetku, nadřazenost kolektivu nad právy jedince, pak máme penetraci komunistů v politice prakticky stoprocentní.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Svádět dnešní marasmus na komunisty kdekoliv je příliš jednoduché. Příčina je mnohem, mnohem hlubší.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Tak jsme si zanadávali na vládu a teď zpět do roboty. Není mi jasné, co je smyslem článku. Kromě zajímavého odkazu na daňový úskok pro vyvolené se dozvídáme pouze dávno známá fakta a spojitosti. Argumentace za zrušení MF je laciná - existuje nejméně 12 ministerstev, která jsou marnější a zbytečnější než MF, ale přesto je máme a neexistuje síla, která by je zrušila. MF existuje už od pravěku - od doby, kdy množství, o které lze někoho oloupit, překračuje rozsah věcí, které člověk nosí u sebe. A teď se najednou zruší?
Jedinou cestou "zdola", kterou vidím, je daňová rezistence - sražení Lafferovy křivky, přechod do šedé ekonomiky, a to nejen na příjmové, ale cíleně na výdajové straně - preference nákupů, ze kterých stát nic nemá, omezení spotřeby "veřejných" ;statků (ČP,ČD,ČTK...). Taková pravicová verze think globally, act locally. V ČR zatím naštěstí nejsme tolik indoktinovaní státní propagandou o nemorálnosti neplacení daní.

Nahlásit

-
0
+

Odkaz na finační úřady tak docela nesedí. Vzhledem k reformě finanční správy procházejí reorganizací a šmahem mění bankovní účty. Je zřejmé, že od 1.1. najedou "natvrdo" na nové bankovní účty a vsadím se, že nebude zajištěno přesměrování plateb omylem poukázaných na staré účty směrem k těm novým. Takže ono ani zaplatit daň nebude v roce 2013 tak úplně easy.
Média k tomuto z neznámých důvodů mlčí, přitom je to na stránkách Ministerstva financí i ve finančním zpravodaji číslo 8.
PS. návrh rozpočtu by mohla připravit firma IBM, která dodává SAP pro státní pokladnu. Zaměstnanci úřadu vlády by to stejně jako pracovníci MF ještě technicky nezvládli, leč SAPí konzultanti už to mají v malíku!

Nahlásit

-
0
+

at se nám to líbí nebo ne, tak jako před listopadem 89 řídí dnes naši společnost komunisté. nic na tom nemění fakt, že si dnes třeba říkají ODS nebo ČSSD. jednak valná většina komunisty dříve byla a jen se přejmenovali, druhak když v KSČ nebyli, tak byli KSČ vychováni , vzděláni a zejména deformováni každodenní praxí. ten marasmus 40ti let máme všichni zapsaný v genech. na to nepomůže ani 1-2 generace. a co horšího, do komunistického myšlení a chování nás tlačí i socialisté z EU.

Nahlásit

-
0
+