Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: Jak povzbudit českou ekonomiku?

9. 3. 2012
8 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Bál jsem se, co se dočtu, ale jsem mile překvapen. Zdá se, že vyjádření ekonomů je ve shodě s tím, co si myslím. Takzvané "povzbuzování ekonomiky" je mýtus, nesmysl. Který politik s ním hraje, měl by být okamžitě bez milosti popraven. Tedy, pro přesnost - ono jako jde z úrovně vlády do toho systému kopnout, tím ho rozvážit a na chvilku zdánlivě "oživit", ale ono se ta zase naopak "umrtví" jinde. Celkový výsledek je pak horší než nulový.

Nahlásit

-
0
+

Jsem zaměstnaný ve strojírnách, ale těžká finanční situace mě donutila otevřít a rozšířit si ještě živnost. Bohužel ale zjišťuji, že mě takové řešení nepomohlo! V obchodní činnosti narážím na problém, že lidé nemají peníze. V rámci živnosti - obráběč kovů - jsem si také přivydělával u jedné firmy ( švarcsystém), abysme vyšli s penězi. Nyní ale mají práce sotva pro své zaměstnance a jsem v bodu, kdy musím zrušit telefon s internetem a nakupovat levněji u sousedů v Německu. Pozoruji, že supermarkety zejí prázdnotou, protože lidé jezdí nakupovat do Německa. Považte, 10 vajec za 1.09 Euro, kdo by to nevzal. Můj optimismus mě začíná opouštět a přichází katastrofické vize.

Nahlásit

-
0
+

A co snížit daň za elektřinu? Nepřitáhlo by to i jiné firmy než jen montážní?

Nahlásit

-
0
+

Je až zarážející, že každý ekonom přesně ví, a všichni se v tom shodují, co je třeba udělat. Řešením by pak nebylo nic jiného, než si od nich nechat poradit. Přesto vláda s Kalouskem v čele dělá přesný opak...je škoda, že občan nemůže takové nekompetentní osoby na místě odvolat pro neplnění svých povinností, které z jejich funkcí vyplývají...

Nahlásit

-
0
+

Byť mne tento komentář úpřimně rozesmál jako již dlouho nic, myšlenka je to vskutku hluboká. Na to nešlo nereagovat :-)
V každém případě je dobré, že se na toto téma hovoří, protože i touto cestou lze, i když pomalými krůčky, dospět ke kýženému cíli. Hlavy vzhůru a optimismus do žil.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Bože chraň nás před politiky s vizí!
Historie jich pár zažila a většinou to skončilo katastrofou.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

"To potvrdila i lednová obchodní bilance, podle které zahájil zahraniční obchod letošní rok s rekordním přebytkem."

T akto je jasné, musí se zdanit zahraniční obchod! A určitě ještě pomůže nějaká ta osvětová kampaň, aby se hospodářství pozvedlo... Vždyť ti politikové to nakonec s hospodařením myslí upřímně.

No, sarkasmus a vtípky stranou... Komuže se to má radit? Lidem, kteří zklamali tak často, že se jim nedá věřit ani dobrý den? Budete setrvávat ve vztahu, kdy vás žena 20 let podvádí a krade vám peníze z výplaty? Ztráta energie...

Nahlásit

-
0
+

Politikům chybí vize, především proto, že je zajímá jen krátkodobý zisk. Nejsou dostatečně duševně vyspělí, což lze vidět na jejich vystupování. Korupce a nahrávání kamarádům bude vždy, ale kdyby měli vizi, z té si naplánovali cíle a ty se pak pokusili uskutečnit, tak by byla ČR lídrem Evropy.

Nahlásit

-
0
+