Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Anketa: Ministr by všechny ty internety zakázal. Co s ním?

23. 11. 2012
4 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

S panem Sokolem lze nesouhlasit:

Co mohu posoudit z osobních zkušeností s právem, je 80% problémů médii naprosto přehlíženo. Koho zajímají praktiky plošného vylučování veřejnosti ze soudního jednání? Koho zajímají praktiky neposkytování zvukového záznamu soudního jednání? Koho zajímají překroucené výroky nadiktované předsedou senátu do záznamu? Koho zajímá formálnost odvolacích soudů, které se (formálně nemohou) nechtějí věnovat přezkoumávání věcného stavu u sporů?

Vidím správně, že pan Sokol si přeje, aby média objektivně a do hloubky zpravovala o šlendriánu na soudech? Doufám, že odkaz na Hitlera a nebezpečí hrozícího ze zoufalých otroků, kteří poznávají, že jsou otroky, nebyl jen manipulací směrem k utajování faktů před širokou veřejností.

Ostatně soudím, že kopat do Okamury se musí tak dlouho, dokud jej bude veřejnost vnímat jako neškodnou alternativu k současným parazitům?

Nahlásit

-
0
+

A fakt, že internetová média lžou a jiná manipulují náhled nějakým určitým směrem, má být nejpalčivějším problémem Česka?

Já se o jeho výrocích dozvídám až zde, v tomto článku. A nehodlám si na internetu ověřovat, jestli jsou uvedené informace pravdivé - tudíž jsem jedním z vámi uvedených 90% obyvatelstva... Nemyslím si, že bych se měl snažit spadnou do jiné skupiny.

Podstatné je to, že u pana Blažka není vidět iniciativa řešení skutečných problémů. A stejně tak jednají i ostatní paraziti ve vládě.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Máte pravdu, hezky jste to napsal. Média zobrazují realitu a na objednávku ji překrucují nebo ji i vytvářejí podle potřeby. Další faktor, který ovlivňuje zpravodajství, je vzdělání novinářů a jejich charkter. V prostředí, kde se překrucuje nebo zamlčuje pravda slušný člověk asi dlouho pracovat nevydrží a znechucen odchází. Vzdělání novinářů je často vidět na jejich pravopisu a vyjadřování.

Na ministra spravedlnosti Blažka jsem si udělal názor, když v TV pohovořil o případu tykadlového řidiče Smetany. Řekl, že je vše v pořádku a podle zákona. Ne pane ministře, není. Takovou maličkost, že někdo pokreslí předvolební plakáty, by měl řešit Magistrát jako přestupek pokutou a tato kauza se vůbec k soudu dostat neměla! Už vůbec nemluvím o tom, že je slušný a čestný člověk ve vězení a podvodníci a defraudanti běhají na svobodě, proti čemuž pan Smetana pokreslením plakátů protestoval.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nepřipojím se k davovému k odsuzování Blažka, protože minimálně z poloviny s jeho tvrzením souhlasím. Bez ohledu na to, že to je politik, tentokrát udeřil hřebíček na hlavičku. V médiích je skutečně naprosto nevyvážený vztah mezi jejich právem na svobodu slova a jejich zodpovědností za pravdivost obsahu. A média jsou opravdu využívána v mocenském boji. Jen zcela naivní člověk může považovat dnešní novináře za nějaké „hlídací psy demokracie“. Ve skutečnosti jsou součástí politiky a aktivně ji ovlivňují podle zákulisních zadání. Dělají politiku na objednávku a schovávají se za svobodu slova. Prostý lid si tvoří názory tak, že je přebírá z novin a televize, a média pak fungují jako najaté propagandistické nástroje. Seriál „Jistě, pane ministře“ je sice mistrovské dílo, ale dnešní realitě se spíše blíží jiný seriál „The Thick of It“.
Ilustrací budiž nejkřiklavější případy použití médií ke změně rozložení politických sil:
Aféra Čunek – v zemi, kde se rozkrádají veřejné finance po miliardách po dva roky plnila přední stránky novin bagatelní causa, ve které šlo o 500 tis.korun. Ne, že by krást po půlmilionech mělo být povoleno, ale jde o smysl pro proporce, objektivitu a priority – pokud nemateriální causa potlačuje megaprůsery a megazlodějny, pokud je selektivně vybrán jeden údajně nepoctivý politik a je z něj učiněn největší ničema politické scény, zatímco superzloději nadále kradou, jedná se o manipulaci a ovlivňování demokratického systému.
Aféra Bárta – Bárta byl kriminalizován, mediálně denunciován a následně politicky popraven za něco, co je v současné politice zcela běžnou praxí (viz mj.zdůvodnění rozsudku). Opět je selektivně vybrána určitá osoba a určitá politická síla. Lůza se třese hrůzou, když mu média vykreslují obraz spiklence, který se svojí partou nočních vrátných a soukromých oček slídících za nevěrnými manželkami, s obratem na úrovni 0,001% obratu Skansky, ohrožoval naši demokracii. Přemýšlivý člověk se ale ptá, zda to náhodou nebylo tak, že Mafie odpravila pouličního zlodějíčka, který jí chtěl lézt do zelí.
Jednou z vůbec nejvtipnějších caus bylo odstranění Topolánka – sice nás to ve volbách zachránilo od Paroubka, ale záminka byla tak idiotská, že to z většinové populace udělalo stádo zpitomělých ovcí. Ačkoliv si každý mohl na youtube pustit celý rozhovor při focení pro onen homosexuální časopis a zjistit, že Topolánek nepronesl ani jeden závadný výrok, přesto z něj udělali homofoba, antisemitu a podobně. Význam jeho slov překroutili o 180 stupňů a prošlo jim to, včetně zamýšleného politického cíle.
V čem ale s Blažkem absolutně nesouhlasím, je role internetu. Z 80% je to sice žumpa, ale jeho role je nezastupitelná, neboť alespoň ten kdo má zájem, má nástroj, kterým si ověřit lživost propagandy v mainstreamu médií. Když tento týden mainstreamová média smažila story „Okamura podporuje komunismus“, trvalo pár vteřin najít si originální blog a zjistit, že ačkoliv je to do značné míry pomatený text, iHNed a iDnes Okamurův výrok na konci účelově uřízli a význam překroutili do naprosto jiné (takřka opačné) polohy. Podobně to bylo minulý týden s vymyšlenou story o tom, kterak Klaus v Rakousku z interview utekl. Veselou příhodou byly například také TV záběry Mita Romneyho „divícího se, že v letadle nelze otevírat okénka“. Vše šlo díky internetu snadno dohledat a vyvrátit v okamžiku. Jediný drobný problém je v tom, že 90% občanů tak neučiní.

Nahlásit

-
0
+