Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Jak si Robert Fico představuje sociální stát?

12. 3. 2012
3 komentáře

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Máte pravdu v tom,že Fico ačkoliv slibuje,že zdaní bohaté tak na to nemá žádné nástroje.V čem s Vámi nesouhlasím, že problém je v receptu moderní levice.Všimněte si,že i pravičáci jako je Merklová a Sarkozi chtějí sjednocení daní v Evropě, protože vidí jak tímto tunelem utíkají obrovské nezdaněné částky. Jediné řešení je celní a daňová unie minimálně v celé Evropě bez ohledu na levici nebo pravici v zájmu zachování fungujících států včetně dodanění firem působících v EU a registrovaných jinde.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pochvala. Jakkoliv mě články pana Palaty většinou dráždí k hněvu, tentokrát uhodil hřebíček na hlavičku. Jen bych opravil, že Fico a jeho přátelé zbohatnou na úkor zahraničních bank. Zbohatnou oni i zahraniční banky, cenu zaplatí nejchudší vrstvy. V tom spočívá recept moderní levice všude na světě - od Paroubka a Fica přes Blaira až po Obamu. A vsadil bych, že ani odcházející premiérka neprodělá a že se pro ni rychle najde místečko v nějakém tichém ale dobře platícím evropském úřadu.

Nahlásit

-
0
+

Článek se mi líbí, ale s jedním musím polemizovat. Jde o tuto myšlenku L. Palaty:
"Před dvaceti pěti lety jsme tu měli komunismus či socialismus, které neměly s komunismem a socialismem nic společného..."
Ji žstaří klasikové Marx a Lenin věděli, že každá teorie musí být ověřena praxí. Pokud praxe neodpovídá teoretickým postulátům, stala se systémová chyba. Z toho vyplývá, že socialismus a jeho vrcholná forma - komunismus - jsou přesně takové a žádné jiné, než jsme je mohli zažít v SSSR, ČSSR, ČLR, Kampučii, nebo Hitlerovském Německu. Ano, nacismus se všemi zvěrstvy byl národní socialismus s vedoucí Národně socialistickou německou dělnickou stranou (NSDAP). Mussoliniho fašistická Itálie byla jen jiná forma socialistického státu.

Nahlásit

-
0
+