Partner webuRoger logo
Předplatit časopis Finmag

Diskuze: Spolu a (ne)chutně

26. 4. 2012
13 komentářů

Přihlášení do diskuze

Diskuze

Voliči "pravicových&qu ot;stran jsou vysněnými zaměstnavateli každého lempla:
Voličům "pravice" nevadí zkažené dílo a reklamace zákazníků, rádi vydají další prostředky pro další pokus.
Voličům "pravice" nevadí nekontrolovatelnost výsledků, stačí jim tvrzení, že výsledky jsou optimální s danými okolnostmi.
Voličům "pravice" nevadí postupné vykrádání zařízení pracoviště, rádi dokoupí nové vybavení a ztráty vidí jako zasloužený benefit svých zaměstnanců.
Voličům "pravice" nevadí, když zaměstnanec pracuje na zakázkách pro konkurenci, berou to pokorně jako svou prohru a šikovnost konkurenta.
Snad neexistuje jednání, které by voliči "pravice" svým zaměstnancům nedokázali odpustit.
:-)

Nahlásit

-
0
+

Kupodivu majorita mých příjmů je v posledních letechz klinického zkoušení léků. Zde je rovněž byrokracie naprosto zhoubná, v ČR začínáme většinou o několik měsíců později než jinde.
Mimochodem, v téhle disciplíně konkurence neexistuje, protože těch lidí schopných (a ochotných) splnit zadánípodle složitých protokolů studie je docela málo.
Na pojiš´tovnu dělám, v tomto směru pojišťovny tvoří efektivní kartela spíš než o podnikání lze hovořit o švarcsystému,
Tragédie je, že počínání byrokracie (a neumětelů či vyčůraných umpů) vede k deficitu základních léků a materiálu- třeba chybí základní léky na tuberkulózu,

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Hokynáři, pokud si pamatuji, tak jste lékař. Tedy většina Vašich tržeb plyne ze státních zdravotních pojišťoven (opravte mě, pokud se mýlím), tedy faktor ceny je téměř vyřazen z trhu a Vaše konkurence je omezena povinným členstvím v komoře a řadou povinných atestací.
O byrokracii byl můj příspěvek především a v tom s Vámi souhlasím - pravicová vláda by se měla chlubit tím, kolik stran zákonů zrušila a kolik úředníků díky tomu bylo propuštěno a muselo začít dělat něco, za co jsou ostatní ochotni zaplatit (= něco užitečného).
Pokud předpokládáme, že se vlády budou demokraticky (nebo symbioticky?) střídat, je potřeba oproti letům vytváření dluhů, úřednických míst, směrnic, komisí a paragrafů mít také období jejich rušení.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pane Krejčí, patřím jistě k vysoké střední třídě, nebýt manželka v nemocnici, tak jsem taky šel demonstrovat. Některé zákony jsou pro nás, co se živíme jako OSVČ, témeř likvidační- zejména byrokracie a legislativní past skryté v zákonech. V některých platí, že učiní- li a), zaplatím půl mega pokuty, učiním -li non a) zaplatím 300 tis. pokuty, tedy, když budou chtít.
Problémy jsou nejméně 2: chudší vrstva nemá práci a zvýšení DPH je pro ně velmi bolestné. Bohatší- drobní a střední podnikatelé - se zase potkávají s tím, že zákony jsou šité na míru řetězcům a velkým firmám.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

A to jste na těch demonstracích prováděli nějaký průzkum, čím se kdo živí, kde je zaměstnaný? A prováděli jste taky průzkum sympatizantů s demonstracemi?

Možná je to, jak píšete, ale nepřipadne mi to logické a důvěryhodné. Tato vláda nejen, že nevyrábí elektorát. Ona přímo ničí samostatné a odpovědné lidi. Zvýšením DPH zvyšuje náklady na výrobu a odrazuje potenciální zákazníky. Neustálým zakládáním nových tunelů odklání čím dál větší kusy rozpočtu. Arogantním přehlížením kritiky se stává totalitním molochem...

Připadá vám, že je to málo důvodů k tomu, aby rozumný člověk chtěl ukončit vládnutí těchto figurek?

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Problémem (nejen naší) pravicové vlády je, že narozdíl od levicových vlád nevyrábí vlastní elektorát - živnostníky, samostatné a odpovědné lidi. Nepropouští státní zaměstnance a neprivatizuje státní podniky ani další státní majetek (byty, bývalé újezdy, rekreační zařízení atd.). Odečtěme si od protestujících demonstrantů státní zaměstnance, zaměstnance státních podniků, důchodce a nezaměstnané a nezbyde téměř nikdo. Protesty jsou v podstatě výkřikem směrem k soukromému sektoru - "tak málo nám dávat nemůžete!" Je na pravicových vládách, aby redukovaly počty živených a zvyšovaly počty živících, ale to se (ještě nikdy od roku 1995) nedělo.

Nahlásit

-
0
+

Komunismus = mimo jiné násilné/nedobrovolné přerozdělování (tedy negace vlastnických práv).

Tzn. všechny strany jsou komunistické, bez ohledu na to, jak se prezentují.

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Vaše přání chápu, ale tlačítko vypnout/zapnout na světě nemáme.
:-)

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Nějak nerozumím tomu zdůrazňování pojmu "levice" ve článku. Je snad účelem "nenápadná" ;manipulace čtenářů směrem ke znechucení ze zmiňovaných stran, zatímco autorem nezmíněné parlamentní strany zůstanou pro čtenáře zkousnutelné?

Myslí si snad autor, že největší hrozbou dnešního vývoje je to, že se komunisté dostanou ke korytům? Nějak nevidím nebezpečí a důvod, proč řešit možnost střídání arogantních mafiánů a komunistů (o jejichž budoucích činech u koryt se můžeme jen dohadovat)?

Osobně doufám, že kartami zamíchá nová externí síla, ačkoli kvůli informačnímu embargu a manipulacím ze strany médií to asi bude složité.

Nahlásit

-
0
+

Vypadá to, že si v příštích letech moc nepočtete ;-)

Ale vážně: Současná Evropa, založená na PRÁVECH A NÁROCÍCH jednotlivců BEZ JAKÉKOLI VAZBY NA VÝKONNOST společnosti, natož na výkon odváděný jednotlivcem, je odsouzena k zániku. Vůbec nezáleží, jestli ty nároky prosazují komunisté nebo socialisté nebo zelení nebo lidovci nebo kdokoli další.
Prostě dojdou zdroje, i přes slavný výrok premiéra Špidly "Zdroje jsou."
A nikdo státům nepůjčí, i přes slavný výrok premiéra Paroubka "Státy dluhy platit nemusí."

Nahlásit|Zobrazit komentovanou zprávu

-
0
+

Pokud společná vláda levice urychlí ekonomický kolaps eurosocialismu, tak má u mne zelenou.

Nejraději bych dal hlas straně, která slíbí mateřskou na úrovni průměrného platu, penzi taktéž, právo na práci pro každého (tedy nárok na solidně placené místo ve státním sektoru), šestitýdenní placenou dovolenou, 17 platů do roka, právo na důstojné bydlení, kvalitní automobil a biftek z bílé krávy z plemene charolais alespoň jednou týdně.

Nahlásit

-
0
+

Proč mnoha slov? Podívejte se na Slovensko, kde vládnou komunisti a skoro komunisti ve Ficově kabinetu. Slováci pro nás vytvořili ideální politickou a ekonomickou laboratoř, v níž si můžeme ověřit, jak to u nás už brzy bude vypadat.

Nahlásit

-
0
+

Můj odpor ke komunistům je tak silný, že nemohu o nich ani číst článek.

Nahlásit

-
0
+